• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ELEMENTAL - специалист
shulio написа:
дали в тази платка мога да заменя 2531 с 2630 и 6N135 с 6N136
Можеш.
shulio - специалист
Благодаря Елементал.Незнам защо,но тези 2531 са по-лошия избор,а са по-скъпи и не се намират никъде.Само с поръчка от Фарнел ги намерих и то по 5лв бройката.А 2630 по-бърз и по-евтин.Странна работа :).

Да разбирам ли ,че няма нужда да променям стойности на други елементи.Просто заменям оптрона с по-бързия му събрат
ELEMENTAL - специалист
Точно така - направо ги заменяш.По принцип можеш да ползваш и друг тип оптрони (примерно LTV 827), но тогава ще трябва да промениш печатния оригинал на платката.
shulio - специалист
Казват,че са били много бавни.По мой сметки ако е вярно в описанието на 827 бързодействието му е 4 микро секунди тоест може да предава сигнали 250 000 пъти в секунда.Или са ми грешни сметките или от CNCZone са се объркали относно това,че този оптрон бил бавен.Трябва да е 100 пъти по-бавен от това което дават в описанието му за да не става за тази работа.Тоест да може да праща само 2500 стъпки в секунда.
ELEMENTAL - специалист
Максималната работна честота на 827 е около 80KHz (т.е. 80000 имп./сек.).На 6N137 - 10МHz.
velsi - Почетен майстор
Според мене се вкарваш в излишно приключение с тези оптрони, но щом вече си го започнал... Дерзай.
shulio - специалист
И аз мисля,че е излишно.До сега не ми се е случвало да изгори нещо по компа при работата с машината.Но всички разправят,че трябвало да я има за това мисля да я направя.А ако се използва преход USB - LPT тогава има ли нужда от оптично изолиране или няма начин да върне ток по USB-то
skartalov - специалист
За да разведря малко темата вкарвам тука едни снимки!
Първата е как режем планки от алуминий за един рутер, а другата е скоро завършения рутер за BOSCH REXROTH, който е с стъпкови мотори, въпреки че аз съм им върл противник заклет, но поради ниския бюджет на тази машина се наложи да се ползват стъпкови мотори.
Ето данни за тях: 3Nm, Захранване 42 V.
Контролерите са специализирани с микро-степпинг режим и се регулира от 400 до 25000 импулса за оборот.

Прикачен файл

bosch.jpg
bosch.jpg (211.53 KиБ) Видяна 4430 пъти

Прикачен файл

planki.jpg
planki.jpg (242.72 KиБ) Видяна 4430 пъти
skartalov - специалист
Свилен Стойчев написа:
Някой може ли да предложи варианти за кръгли водачи с лястовича опашки, или поне с дупки за монтаж по дължината, защото се оказа, че тия п..... от Zapp щели да получат чак след месец +.
Хмм, да, аз затова си поръчвам повече за да има... :-)

Мога да те "спася"с един комплект:
направляващи с подложка 500мм - 2бр. (по 20 паунда)
Линейни лагерни кутии с лагери, сцепени - 4бр. (по 8 паунда)

=72 паунд + ДДС = 86 Паунда + доставка 37 паунда=123,5 паунда
= 260 лв.

Кажи ако ги искаш.

Прикачен файл

roudrails.jpg
roudrails.jpg (205.42 KиБ) Видяна 4429 пъти
Mascar - специалист
Ами то от тогава мина доста време и понеже никой нищо не каза аз вече ги поръчах. Сцепените лагерни кутии вече са тук, а направляващите ги чакам до 3 седмици.

А да попитам за тая машина за "Рексрот-Бош" - моторите /по 3 Nm/ как се държат?
Какви натоварвания поемат и с каква скорост?
Редукторите нужни ли са и с какво предавателно число са?
Контролерите кой модел са? - аз взех мод 556
Също и какво е /ориентировъчно/ общото тегло на моста? - при мен стъпковите са подобни - 3.3 Nm, отново щото тия п..... от Zapp нямали с 4.5 Nm, ама го казаха чак като им преведох парите!

Още не съм сглобил всичко се притеснявам.
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: