Най - вълнуващия въпрос зимно време.
an1id,
Трифон П.Трифонов написа:
Като цена........не очаквам да си избие парите.
Освен това, при използване на комин, който обслужва горелка с подаване на въздух, нуждата от тенекето е само когато има вятър или комин с прекомерна тяга. Моят е слабичък, а и колко вятър има покрай Варна? Ма пък си имам лъскава джаджа. И пък знам,че не е лично от твоя страна, ама секи на различно шарено се радва.
Поздрав!
an1id - напреднал
Evgeniy написа:
Ето пак от по-евтините:https://www.facebook.com/kamininox/vide ... 163390876/
Лятото се опитвах да се свържа с въпросните господа , но не успях, ни по телефон , ни фейсбук , ни по електронна поща, до колкото си спомням. Изглежда са много заети и не отговорят на питания на евентуални клиенти :?
gnt69 - майстор
an1id написа:
Evgeniy написа:
Ето пак от по-евтините:https://www.facebook.com/kamininox/vide ... 163390876/
Лятото се опитвах да се свържа с въпросните господа , но не успях, ни по телефон , ни фейсбук , ни по електронна поща, до колкото си спомням. Изглежда са много заети и не отговорят на питания на евентуални клиенти :?
Зависи и аз преди няколко месеца им писах и не ми отговориха. Но сега миналата седмица писах, пратих снимка и на другия ден се свързаха с мен и уточнихме диаметри и монтаж. Тетката хубава ама клапата абе ша чакаме вятъра, ше дойде не може да не дойде. :partyman:
gnt69 - майстор
Да се похваля, днеска преминавам край конрад Русе и си викам чакай да видя за кабелче com com дали имат. На въпроса ми кроснат ли е или не продавачката отговори ами бял е 1 метър с мъжно и женско. Взех един и тая вечер го закачих и заработи. Трябва ли нещо допълнително да се настройва освен капацитет на шнека. :partyman:
batkotony - специалист
Честита придобивка. :-D
Щом е разпознал компа контролера на горелката няма какво повече да настройваш.
Тръгна ли програмата напълно,със сетингите?
gnt69 - майстор
Включих кабела, после включих компютъра и съответно програмата и се включи. Снощи работеше нормално гледам отчита си разхода ама тая сутрин рестартирах компютъра и започна отново от 0. Разхода не го ли прави с натрупване. Гледам прави файл с разширение dat. :partyman:

Сега ходих да видя преди рестарта имаше отчетени 7.5 килограма, сега има 13,5 общо 22 за деня. Доволен съм. Графиката обаче на коя мощност е работила свети в лилаво все едно е работила цял ден на 2 без да спира. Има няколко преминавания на 3 при паленията. Иначе графиката за разхода е коректна брои си и снощи, преди днешния рестарт на компа. Ето и две снимки.

Прикачен файл

IMG-8354ebf10a948431e355d8488c5697d2-V.jpg
IMG-8354ebf10a948431e355d8488c5697d2-V.jpg (90.64 KиБ) Видяна 2145 пъти

Прикачен файл

IMG-7754089750e5c8562fa6ba0d223ca05e-V.jpg
IMG-7754089750e5c8562fa6ba0d223ca05e-V.jpg (106.85 KиБ) Видяна 2145 пъти
yotebote - помощник
Можеш да намалиш параметъра "MAX_DUTY=50" в ini файла за по добре изглеждаща графика за разхода.

Графиката обаче на коя мощност е работила свети в лилаво все едно е работила цял ден на 2 без да спира.
А на горелката също ли отчита постоянно на Р2 ?
gnt69 - майстор
Е аз така съм нагласил да работи 95% от времето на р2. Има малко р3 когато е палила сутринта в 7 и вечерта в 18 а и за едно къпане около 10 сутринта е преминала малко на 3 на 1 въобще не е ходила. Иначе е изгасила в 11 сутринта и предната вечер пак около 11.30.
yotebote - помощник
Ясно :lol: а аз съм разбрал, че нещо с графиката не е наред :rolleyes:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: