• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 132
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
tuborko
Как да запълня пукнатина в дъска(Орех) ???
Чудя се дали да пробвам с лепило за дърво+стърготини от дървото или яхтен лак+стърготини??? :?
Запълвах един отвор от чеп с двукомпонентно секундно лепило за дърво Митреапел, има опаковки по 50мл-5лв. Бъркаш праха с течното лепило, запълваш чепа и после пръскаш с втвърдителя, но трябва да изчакаш около 10 часа да втвърди в дълбочина. Иначе лепи за секунди ако се напръска предварително. Изображение
Чепа е в дясно средния на дъската. Иначе китовете като са дебел слой нямат съхнене.
Лепилото http://neoform.org/bg/product-view/59/1308.html
Sharkolia - специалист
tuborko написа:
Един въпрос към форума...
Как да запълня пукнатина в дъска(Орех) ???
Чудя се дали да пробвам с лепило за дърво+стърготини от дървото или яхтен лак+стърготини??? :?
Прах от ореха + безцветен лак за да не променяш цвета (така или иначе ще го промениш ала с лак ще е по-малко )
Най-добре подобна процедура да се извърши с лакът с ,който ще бъде лакирана дъската.
Продават се и готови китове с различна гама цветове ала незнам дали ще има точно такъв като твоят орех.
Дай повечко инфо кво ще се случва с тази дъска за напред за да ти се даде и по-конкретен отговор.
tuborko - специалист
Прощавайте...трябваше да кача по-рано снимките...
Пукнатината е вдясно(пукна се при сушенето :sad: )... и отзад има доста за запълване...
Прикачен файл:
IMAG0176.jpg
Прикачен файл:
IMAG0177.jpg
Alexey1980 - специалист
Здравей alata_69!!! Да те попитам, стига да не е много нахално. Гледам че имаш снимки на много госки духове. Можеш ли да ми пратиш някои на пощата, или поне ми кажи откъде де си намеря. Пощата ми е alekc@abv.bg , а ако искаш скайп harley_davidson11
tuborko - специалист
Alexey1980 написа:
Здравей alata_69!!! Да те попитам, стига да не е много нахално. Гледам че имаш снимки на много госки духове. Можеш ли да ми пратиш някои на пощата, или поне ми кажи откъде де си намеря. Пощата ми е alekc@abv.bg , а ако искаш скайп harley_davidson11
alata_69 и tripioo са предоставили цялата книга малко по-нагоре във форума...
alata_69 - специалист
дааа,даааа четете бре хора четете

ако не намериш книгата по нагоре в темата пиши пак ще я пусна аз този път [-o<

tuborko ако аз трябваше да го работя това щях да го сцепя през цяло
и щях да го залепя.
лепилото няма да се вижда докато кит или лак с трици направо ще вадят очи
Прикачен файл:
11072011639.jpg
ето това е лепено в тъмната част
tuborko - специалист
Пробвах с лак+трици...и както каза alata_69 направо вади очи :sad:
Добре ,че по-голямата част е отзад...
Прикачен файл:
IMAG0179.jpg
Прикачен файл:
IMAG0180.jpg
Прикачен файл:
IMAG0181.jpg
tuborko - специалист
...Явно сместа не беше много гъста и сега като поизсъхна слегна малко и се наложи да повторя процедурата с по-гъста смес... но пак не ме кефи нещо :sad:
Sharkolia - специалист
Е, да неизбежно рязане и лепене като става въпрос за резба.Недостатъци в матеряла не бива да има .Аз пък що ли си наумих ,че говорим за няква проста дъска.
Както и да е ... Алата69 ти е казал как да действаш , а и неговите познания далеч надхвърлят моите в темата дърворезба.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 132

Тема "Дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: