• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
stiv1961 написа:
kuger написа:
Стояне, ама хич не ми се вързва твоето село Ягода, със селото на моите хора, Новоселец. Далече ми идва, а искам да се видим, може и на кафе за малко.
Зарата по бива, ама денем си на работа вероятно.
Новоселец ли, какви рибарски спомени имам от там :supz:
Денем съм на работа ама мога да излизам когато си искам, така че...... телефона ми го имаш предполагам :partyman:
Наистина много водоеми имат, там си отвземам рибарлъка.
След определяне на "богоизбраните" /05.10./, имам ходене до моите хора, дано времето даде. Телефона го имам, ще звъня предварително, дано стане среща.
gogo7777 - майстор
Така го кръстих миналата година
Да ти е живо и здраво........опаааа май не познах, ша влиза в сандъка май :-D
kuger - майстор
gogo7777 написа:
Така го кръстих миналата година
Да ти е живо и здраво........опаааа май не познах, ша влиза в сандъка май :-D
Да ти е живо и здраво, до Коледа, после на пръта и във фризера!
jinio - специалист
Здравейте, искам да си направя сушилния за разни мезенца. За целта мисля да използвам коша от един хладилник. Идеята ми е да му махна вратата на камерата, след което да пробия отвори за два вентилатора, които да духат въздух в хладилната част. В долния край на хладилната част мисля да сложа два вентилатора по - малки които да духат въздуха на вън. Да ли да си оставя вратата на хладилника или да я махна и нея, като я заменя с една мрежеста примерно. Вентилаторите ще са на 12 в и ще се захранват от захранване за компютър. Ето и една нескопосана схема каква ми е идеята.

Прикачен файл

xlad.jpg
с червеното съм отбелязал къде и как мисля да поставя вентилаторите
xlad.jpg (17.25 KиБ) Видяна 1689 пъти
bulhomes2 - майстор
bulhomes2 написа:
Днес попаднах на това. Взех си и ще го пробвам. Но ако някой е пробвал да каже! Щото се различава сериозно от досегашните ми методи.
Прикачен файл:
Прикаченият файл IMG_5781vvv.jpg вече не е достъпен
Поседя 1 седмица да съхне и го порамчих да го нося на търговеца да си го яде той. Той па го немА, но по телефона рече да го оставя повече време да съхне. Бих казал, че става. Даже май пак ще го ползвам. Доста по-различно е от досегашните ми пастърми. Получи такава плесен като луканките. Почти безсолно, но има някакъв вкус. Като плюсове виждам много по-лесното приготвяне и пастърмата е мека и крехка. Като минус ще посоча вкуса, защото съм свикнал на доста по-солени и подправени. Съмнява ме, че нещата вървят на комбинация от осоляване с това, с добавка пиперосване при сушенето.

Бил съм забравил да сложа снимката
Прикачен файл:
IMG_5924.JPG
Последна промяна от bulhomes2 на пон окт 27, 2014 8:29 pm, променено общо 1 път.
Теди - специалист
Аз си имам правило, да не променям нещо което ми харесва и да не си правя експерименти. Вчера открих сезона и обесих към 4кг телешко и прасешко. Суджуците ще почакат да се захлади по-трайно за след някоя и друга седмица, тъкмо с виното да станат. :-D
Mega - специалист
Вие сте отличници. Не е ли рано за мезетата? Аз съм поръчал теленце, но чак към 10-12 декември ще го женят. ;) След това, живот и здраве ще се включа и аз. ;)
gogo7777 - майстор
Абе някой няма ли един Пурко в повече за продаване. Трябва да правя банкет за бесната българска бригада, като се приберем за празниците. :) Няма да го затварям в сандък или да го закачам под сайвана, отива директно по тави, тигани или скари. А и са ми намерили и брана най-накрая, та може и валандер да стъкмя в бързината.
Теди - специалист
Mega написа:
Вие сте отличници. Не е ли рано за мезетата? Аз съм поръчал теленце, но чак към 10-12 декември ще го женят. ;) След това, живот и здраве ще се включа и аз. ;)
И до тогава само време ще губиш, никога не е рано, а при този сняг направо си му е времето.
Mega - специалист
Теди написа:
И до тогава само време ще губиш, никога не е рано, а при този сняг направо си му е времето.
Теди, нямам още качествен материал. ;) Още не са гътнали нито прасенце, нито теленце около мен. А от магазина да взимам е грехота.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: