• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ico_3 - специалист
[quote="Ruseff"]https://youtu.be/3WuUhTJkHb8 -Котела е чистен в петък,работи от 6 сутринта до 10 вечерта.Температура на изх.газове 110 гр.На чист котел са...Не си пиша да си вярвам сам,па който вярва,да вярва,кой не вярва-да дойде да опитаме ракийката и дивото,и да гледа :) .[/quote]

В събота никва работа нямам,ще седнем при котела :partyman:
Ruseff - специалист
ico_3 написа:
Ruseff написа:
https://youtu.be/3WuUhTJkHb8 -Котела е чистен в петък,работи от 6 сутринта до 10 вечерта.Температура на изх.газове 110 гр.На чист котел са...Не си пиша да си вярвам сам,па който вярва,да вярва,кой не вярва-да дойде да опитаме ракийката и дивото,и да гледа :) .
В събота никва работа нямам,ще седнем при котела :partyman:

Сядаме,тъкмо си търсех компания. :)
DimitarD - специалист
Успокоих се. Мислех че само аз сядам до котела с чаша. В котелното съм си сложил маса, столове, пейка и тв.
Свезар, също да се счита за поканен за да види и не само.
Между другото и аз съм свободен в събота
Ruseff - специалист
DimitarD написа:
Успокоих се. Мислех че само аз сядам до котела с чаша. В котелното съм си сложил маса, столове, пейка и тв.
Колега,недей....като чуя котел и чашка-ме полазва приятен гъдел в корема,наподобяващ мравки по кожата :drinkers: Пловдив-Свиленград по бат, Бойковата страда се взема за час и малко-заповядай. :partyman:
s_s1 - специалист
Наздраве!

Нямам точни лабораторни измервания, но при изчистен котел, но с различни настройки, мерено на око и с кантарче за допълваните костилки при по-висока темп. изход имам по малък разход на костилки.
Да повторя: по горещ комин=по малък разход на костилки.

П.П по-големия ми проблем е, че първото ми заложено вино още от началото на септември-розе още е мътно, но го бистрим всяка вечер и не знам дали ще го видим избистрено...
miroki - майстор
DimitarD написа:
А не се тревожи. За начало на отоплителния сезон, след наемане на параджиите и пребоядисване на котелното, банкет правехме при котела. Агне задължително.
rosso666 - специалист
Дааа и аз слизам кохато ми се допуши в котелното.
plamenmaistora - специалист
При мен 90 градуса показва когато е в изчакване иначе на 3 степен 145 градуса с дигитален термометар и сонда на 20см до ризата.
nasko_nerva - специалист
s_s1 написа:
И аз затова говоря че температурата на димните газове не трябва да е единствената отправна точка при настройка на горелката. Естествено че при котел 35кВт и горелка настроена на 15кВт, димните газове ще са с ниска температура. Котела ще работи с по ниско КПД. Съответно разхода ще е по висок въпреки ниската температура на димните газове.
Икономичноста зависи от много фактори - температурата на димните газове е само един от тях. В ръководството на всеки котел си пише при номинална мощност каква следва да е температурата на димните газове и съответно ако димни газове са с тези температури котела работи в оптимален режим.
rosso666 - специалист
nasko_nerva написа:
s_s1 написа:
И аз затова говоря че температурата на димните газове не трябва да е единствената отправна точка при настройка на горелката. Естествено че при котел 35кВт и горелка настроена на 15кВт, димните газове ще са с ниска температура. Котела ще работи с по ниско КПД. Съответно разхода ще е по висок въпреки ниската температура на димните газове.
Икономичноста зависи от много фактори - температурата на димните газове е само един от тях. В ръководството на всеки котел си пише при номинална мощност каква следва да е температурата на димните газове и съответно ако димни газове са с тези температури котела работи в оптимален режим.
Това според мен важи за котел на дърва и на въглища.на всеки пелетен котел си пише температура на газовете от 60 до 130 градуса.
Усвояването на топлината на един пелетен котел е различно от такъв на твърдо гориво.за това и при ниски градуси се запазва високото КПД.
Освен температурата на изходящите газове е важна и тази вътре в камерите на котела.
Когато вътре темп. е около 250 350 градуса а изходящите газове са до 120 130градуса не вярвам КПДто на коъела да е ниско.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: