• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 73
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtex - майстор
пон юли 01, 2024 10:45 pmBLUEPUPIL написа:
Значи може австралийче.
Темата е за направа на инсталация в България.

Всякакви други варианти НЯМАТ значение. Пускане на вредна информация в темата няма да се толерира повече.

Какво може и къде - няма никакво значение.

Престанете с глупостите или целият труд заминава в коша.
gogo7777 - майстор
Сакън шефе......сигурно са ти досадили с докладвания, но те са абсолютно безпочвени. Ако искаш само премести темата в говорилнята
:drinkers:

ПП.....еееее изтрил си ми закачливия пост.....не бой се бре....
Virtex - майстор
Не е лично към поста, към 16 страници заминаха засега - главно рекламен материал на неприложими тук "продукти".

Сложих достатъчно виден текст в началото на темата, за да се знае, че предоставената информация тук може да не е достоверна и да се има предвид, че е 220В е опасна занимавка.

Иначе да, "темата" е по-подходяща за "Говорилня".
gogo7777 - майстор
Темата и автора и си списваха някакви норми.....и беше що годе полезна и даваше информация. От както се намесиха "фазомерите" темата се изроди.

Не трябваше да триеш нищо, защото темата стана забавна и за бля бля бля.

Нали не смяташ, че е опасна :partyman:
Гогол, не си ли мислял за откъсване от средата?!
Знам, че за някои неща няма адекватни мерки, но.....
gogo7777 - майстор
вт юли 02, 2024 4:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Гогол, не си ли мислял за откъсване от средата?!
Знам, че за някои неща няма адекватни мерки, но.....
А ти.....?
BLUEPUPIL - майстор
вт юли 02, 2024 2:26 pmVirtex написа:
Не е лично към поста, към 16 страници заминаха засега - главно рекламен материал на неприложими тук "продукти".
Аз и колеги вносители сме доста разтревожени от подобно отношение към клеми, налични на BG пазара със CE сертификати.

Това не е реклама, а показване на строящите на възможните решения за кабелни връзки. Преобладаващата част от снимките нямаха лого и производител.

Не става ясно, защо клеми и клеми за DIN шини са неприложими в БГ след като се ползват в EU
и отговарят на евро нормите.
Какво значи неприложими?

Ако металната разклонителна кутия е неприложима в BG как ще се спази наредбата?
Къде пише, че е неприложима?

Всичко изложено в темата е съобразено с EN, DIN, VDE. Включително и радиусът на огъване на кабелите. Приложението на UL сертифицирани продукти е допустимо на територията на EU след извървяване на определената от нормите процедура по сертификация от оторизирана и лицензирана организация.
Темата е "Как да си направя ел Инсталация".
Започвам я, като наемам съответните специалисти- толкова с направата от мен.
Тези юнаци накупуват UL сертифифицирани продукти с които изграждат(те, не аз) ел инсталацията ми.
Радвам се на новият дом, но ме сполетява (не дай бог) нещастие- пожар от ел. инсталацията.
Станалото- станало, но все пак си имам солидна Застраховка.
До тук добре. Добре, докато застрахователите не установят, че първите юнаци "забравили" да изминат "извървяване на определената от нормите процедура по сертификация от оторизирана и лицензирана организация.
Ми пари струва, а те, добри хора, не искали да товарят и без това огромната сметка!

Та, кои сте вие, вносители колеги, проектанти, биснесмени........?
Как помагате на домашният майстор, щом той е решил да си направи сам ел. инсталация?
Има ли право въобще? Последно време тук за всяко второ нещо се споменава проект, архитект, специалист, оторизиран...
gogo7777 - майстор
Трябва да си голям идиот та да си мислиш, че пожара е причинен от несъответствие в цветовети на кабелите
:drinkers:
Опазил ме е господ и от двете, чадо.
Иди обясни и на застрахователите, адвокатите, вещите лица, експертите...
Все си мисля, че ги интересуват по скоро документите- сертификатите.
ЦветоветИ са грижа на форума последно време.
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 73

Тема "Как да си направя ел. инсталацията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: