• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
EDI - майстор
За нищо.Точно за такива работи ръчното ренде си е идеално.Като ти свикне ръката и придобиеш малко опит, ще ги вадиш кажи-речи като абрихт :partyman: .
mitko64 - майстор
Ako си направи приспособление като в темата ренде- щрайхмус, резултатите при рендосване и калиброване за ширини поне до 65мм. са здовлителни, да не кажа перфектни. Поне това от моят опит с ренде Спарки Р 380.
themechanic - специалист
То и аз хвърлих мерак на едно спарки p 382, че от битака си купих едно менте реплика на макита за 45 лв ама много бързо сдаде багажа. Ударих го в един чвор и подвижния плот се разпадна. Възстанових го, направих стоманен със същите размери но си е жива мъка, плотовете не са в една равнина, не се знае каква е дълбочината на рендосване, а и ножовете са от тия дето се заточват и постоянно единият се износва повече и от там и качеството работата на самото ренде става не задоволителна.
И за това вече съм решил само с професионални инструменти да се сдобивам. Жалко че малко късно стигнах до това становище, ама здраве да е!
Та ако някой иска мога да му подаря старото, само да си плати транспортните :?
mitko64 - майстор
На моето Р382 успях да му видях сметката на ротора с напъните да го ползвам като щрайхмус. Дадох 35лв. за пренавиване. Хубавото е че резервни части има все още колкото искаш на нормални цени. Но май вече е извън производство(по точно извън внос, че май е китаец). Купих и едно от Лидл и излезе стахотно попадение за 70лв.
Lisko - майстор
Plastex написа:
Да споделя и тук, колеги, преди ден-два четох темите "какво ренде" и днес вече стана белята
Дано няма трайни последици по пръстите. Бе, то рендето само като му чуеш оборотите и трябва да се респектираш. Не че ако бяха 3 пъти по-малко е по-безопасно, ама самия звук говори.
И аз предпочитам когато може, да изкарам масата на открито и без торбата ...
themechanic - специалист
mitko64 написа:
На моето Р382 успях да му видях сметката на ротора с напъните да го ползвам като щрайхмус. Дадох 35лв. за пренавиване. Хубавото е че резервни части има все още колкото искаш на нормални цени. Но май вече е извън производство(по точно извън внос, че май е китаец). Купих и едно от Лидл и излезе стахотно попадение за 70лв.
Е то това че произведено Китай май всеки го знае, щом и макита се произвежда в Чайна. В работата се наложи да поръчам да ме снабдят с хубава бормашина (дрелка), и аз я избрах на макита с две скорости, цена 360 лв, с грaвиран надпис макита, не със стикер, и на всякъде в документите си пише "Made in China", т.е. че никъде не се прикрива факта че е произведена в Китай. А иначе машинката си е супер, по нищо не личи че е някакво китайско менте, то и не е де, защото трябва да се прави разлика мужду регламентирано китайско производство, и производство под формата "пиратство".
mitko64 - майстор
Tова че не е някакво менте ми е ясно, има си близнак под бранда MacAllister http://www.ebay.co.uk/itm/Mac-Allister- ... Swa-dWo-Ym . Kaто го разглобих обаче ме разочарова малко изработката. Статора беше захванат за тялото с някакви свински опашчици а четките бяха поместени в нещо подобие на четкодържатели. Иначе забележки от работата му нямам, рендосва гладко и с точната височина. Вината че изгоря е изцяло моя, надухме го на 3мм. за 15 квадрата ламперия. След пренавиването обаче явно ротора не е вече точно балансиран и има леки вибрации.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Ел Ренде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: