• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Владо тези пелети от къде са купени. :?
vlado_sm - специалист
Купени са от едно селце до Смолян-Тикале се казва(близо до Момчиловата крепост).Цената им беше 290 лв за тон с доставка до дома.
Само не разбрах според теб дали трябва да намаля дозата на пелетите?По какъв начин ще мога да преценя дали подава достатъчно или ако е много , че наистина има нужда от намаляне ?
filmatoplo - майстор
Най добре в началото да се използват заводските настройки при Автоматичен режим за определените киловати , примерно както е при теб 16 киловата .Аз така направих , и след това като минах на ръчен режим те настройките бяха написани и там -само ги потвърдих с- ОК.За заводските настройки в Автоматичен режим обаче играе коректни данни за дебита на шнека , при мен най добре за сега е на 1650 .Хубавото при мен е че, гледам през едно отворче на котела точно в скарата на горелката , и така и следя непрекъснато работата при настройка .Тоест колко пелети падат , как се разпределят ,дали задръства дали се палят и горят добре , цвета на пламъка .Ако трябваше на сляпо да я регулирам -никога нямаше да успея. :wink: Котела ми е Бош , дето прилича на Дакон ,Юнкерс или Будерус . :)
digitalpr - специалист
Имам един въпрос. В рамките на едно денонощие, два шъти намирам горелката спряла с грешка "LOST FIRE IN COMBUSTION" и маркуча на шнека пълен с пелети, камерата на горелката също пълна с пелети. На какво може да се дължи това?
emilvelkov73 - специалист
Колеги,толкова ли няма кои да пусне едни настроики-параметри за Фероли Сън П 7,
моля Ви някои да се прежали за да потръгнат нещата и при мен.
Ако някои реши да се жертва моля да ги прати на email:
emilvelkov73@gmail.com
Благодаря предварително на всички които се отзоват на моя зов за помощ.
naskov - майстор
С фабричните настройки как се държи?
Christo - майстор
Тъй както описваш симптомите, не са успели да се запалят пелетите след поредното спиране. Вероятни причини: мокри или калпави пелети, нещо около запалката, не добре насочен горещият въздух към огнището, прекъсване във веригата на нагревателя, прекалено много пелети в огнището. Пробвай да намалиш, ако може, времето за първоначално зареждане с пелети. Ако имаш възможност, постой при горелката няколко часа да я изловиш, какво точно става.
filmatoplo - майстор
Вносителя и продавача на горелки Фероли -защо не помага с логистика , настройки,гориво. :? :wink:
digitalpr - специалист
Christo написа:
Тъй както описваш симптомите, не са успели да се запалят пелетите след поредното спиране. Вероятни причини: мокри или калпави пелети, нещо около запалката, не добре насочен горещият въздух към огнището, прекъсване във веригата на нагревателя, прекалено много пелети в огнището. Пробвай да намалиш, ако може, времето за първоначално зареждане с пелети. Ако имаш възможност, постой при горелката няколко часа да я изловиш, какво точно става.
Горелката е GP25 IV и не мога да променям времена на първоначално зареждане и подаване в последствие. Те са си зададени. Цял ден се навъртах около горелката, защото имах работа в мазето, но така и не прояви пред мен проблема. Направила го е през нощта. Пелетите не мисля, че са мокри или калпави, горят перфектно вече почти месец.
По-скоро се чудя, при положение че е загубила огън и фотосензора е отчел това, защо шнека е продължил да транспортира пелети че да напълни половината тръба.
filmatoplo - майстор
Не че нещо , ама го почисти фотосензора.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: