• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22
От мобилни телефони до цифрови камери
kuuuuuul - майстор
Зарядното е като моето,върши работа но ти трябва/не е задължително/ и балансьор с който аз така и не успях да балансирам нещата,което ще рече по добре от по скъпите дето вършат и двете неща.Българската батерия е на добра сена и е сигурно че ще дойде.От последните 15 неща които поръчах 10 не дойдоха/включително и препоръчаното зарядно/ :x върнаха ми парите, ама два месеца чакане и нищо. :x
brum - майстор
Търси си клетки с размер на 18650, че от тия дето си ги показал имам доста, ама няма ни една дето да се събира в смислено място.

Можеш да пробваш http://hobbyking.com за батерии и зарядни. До сега не е имало нещо дето да не дойде, ама си чакаш по месец обикновенно. И не съм намирал по-добри цени за батерии и зарядни.
kuuuuuul - майстор
Тези 18650 отскоро ги научих и са много интересни защото всяка си има илектроника в нея,поръчал съм тези/малко по големи/ http://www.dhgate.com/product/high-perf ... 1690423212 много добра оферта :? да видиме да ли ще дойде.На Илиенци има от 18650 по 5лв парчето.
П.П.Проблем май ще е свързването :? сигурно няма да може да се запояват.
belol - помощник
В описанието на това зарядно нали пише: "The balance function ensures charging safety" или това не е точно което ми трябва?
brum - майстор
Електрониката им е пълна фира :) . Аз ги махам, че довеждат до повече проблеми от колкото плюсове.

Иначе точно балансирането е което ти трябва. Като цяло удължава процеса по зареждането понякога почти двойно, но се грижи да не презареди някоя батерия. А презареждането е по-опасно от преразреждането :) .
Кики - специалист
На почти всички батерии 18650 със защита пък и по-големите електрониката ги ограничава до 4-5А на разряд, това не е достатъчно за винтоверт, според мен ще е по-добре с Li-po. Аз пробвах с лаптопски 18650 и става доста добре но самите батерии са заминали вече та следващия ми опит ще е с полимерен пакет, кофти че ми трябва 5S а те са скъпи пък и от сондаж на мнения на моделисти рядко се улучва добре балансиран пакет от Китай. Разбира се трябва и защита за U< и я поръчах на един приятел занимаващ се с електроника.
brum - майстор
18650 е размер на самата батерия. Вътре може да е всичко и най-често са LiPo. Та пакетите не ги превъзхождат с нищо, изключение е, че са балансирани (понякога :) ).

И тия дето са в лаптоп обикновенно не са подходящи за винтоверт, но с някой компромиси вършат работа. Клетките имат и една характеристика която показва до какъв ток могат да отдават според вътрешното им съпротивление. Обикновенно се измерва в xC където C е капацитета на батерията. Примерно 2200mAh клетка с ток на разряд 30C може спокойно да работи под товар от 66 ампера (ама за кратко :) ). Та тия в лаптопа обикновенно са 1C. И затова трябва да се връзват в паралел по 2-3 клетки за да могат да докарат смислен ток. Не че не могат да отдават и 3C, ама има пад на напрежението заради вътрешното съпротивление.

По wiki-тата пише доста за тези батерии. Като цяло са разграничени на 3 типа - 3.2V, 3.6V и 3.7V. Тия от 3.6 бяха разпространени до преди няколко години, сега май повечето са 3.7V. А тия на 3.2V са LiFePO3 и са по-интересни - малко по-нисък волтаж, но са много по-толерантни към бързо зареждане, преразреждане и са с по-малък саморазряд. Най-читавият избор за електромобили и електровелосипеди. За винтовертите е знам що не ги ползват толкова.
belol - помощник
http://www.youtube.com/watch?v=lVTH8wVR-xc
Намерих това видео и изглежда добре направено, поне на мен ми допада, само че изникна един въпрос. На края на клипа пича показва как се зарежда батерията и включва зарядното към балансиращата букса и към силовите изводи, а не си спомням къде точно, но бях чел че ли-по батериите се зареждат само през балансиращата букса и никога не се зареждат през силовите изводи. Аз ли съм в грешка или какво :?:
Кики - специалист
Двата силови извода са едно и също с двата крайни извода на балансиращата букса, когато зареждаш батериите с голям ток е добре да включиш и тях.
kuuuuuul - майстор
Много готино клипче,направо може да се сложи в началото на темата :supz:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 22

Тема "Преработка с Li-Ion, Li-Po, LiFePo4 батерии" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: