• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Тани - модератор
Не трябва да пада, след като е само леко напукана! Ако паднат парчета, възстановяваш с лепило , а ако парчетата са много големи , може да импровизираш с лепене на стиропор/фибран с подходяща дебелина с пяна за топлоизолации и механично укрепване в гредореда. Ако паднат много големи парчета от голама част от тавана, най-разумно ще е да зарежеш ремонтирането и направо да си направиш окачен таван с гипскартон!
kossis - специалист
гипсокартона не е решение- тавана е нисък. А с тази мрежа -за изолациите или металната-рабица ?
Tsilkov - майстор
kossis написа:
гипсокартона не е решение- тавана е нисък.
Е той с мазилка да не би да стане висок. Точно гискартона ти е добро решение за твоя случей.
Тани - модератор
Относно мрежата ВНИМАТЕЛНО прочети всичко което съм ти написал точка по точка. Всяка дума е важна.
kossis - специалист
Ти си писал за мрежата, но аз питам ако се оголят дъските, тогава , някой казват че се кове към тавана Рабица или тази за изолациите на дървото и после се шпаклова.

Аз въобще не знам как е правен тавана и няма вече кой да питам.
Тани - модератор
Ти затова и в другата тема те е страх да захванеш нещо! Абе човек, стига си мислил за глупости! След малко ще питаш какво ще стане ако се счупят гредите и ти падне тавана! Захвани го този таван и като има нещо , ЧАК ТОГАВА се притеснявай! Явно и не обичаш да четеш какво ти пишат, защото задаваш въпроси на които вече ти е отговаряно! Ако не разбереш какво са ти написали - питай!

НЕ Е СРАМНО ДА ПИТАШ, СРАМНО Е ДА НЕ ЗНАЕШ!
Тани написа:
Не трябва да пада, след като е само леко напукана! Ако паднат парчета, възстановяваш с лепило , а ако парчетата са много големи , може да импровизираш с лепене на стиропор/фибран с подходяща дебелина с пяна за топлоизолации и механично укрепване в гредореда. Ако паднат много големи парчета от голама част от тавана, най-разумно ще е да зарежеш ремонтирането и направо да си направиш окачен таван с гипскартон!
Отговорил съм ти за всички възможни сценарии!!!
kossis - специалист
Ремонтите не са ми призванието, но в София с брато, оправихме сами един апартамент. Само банята я прави майстор.

А на село налепих гранитогрес сам около едно басейнче направено от бащата.

Така че работата не ме плаши и се делкам нещо. Но не мисля да се навъртя с нещо дето е неясно. Понеже от работа ме заболя гърба, хронично, и за сега се спрях, но по натам пак ще се развихря.
Имах едни лоши навици да правя разни музики по колите и гърба ми не го понесе това прегърбване на пред.
...............
Последна промяна от danevstroi на ср авг 07, 2013 1:29 am, променено общо 2 пъти.
Tsilkov - майстор
danevstroi нещо по конкретно ще кажеш ли по темата, или само ще си правиш реклама??? Най-елементарното беше да напишеш коя е за мокри и коя за влажни помещения, коя запечатва и коя диша....?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Варова или гипсова мазилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: