• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
jekasus написа:
prascho написа:
1. - За единичната абсолютно верно, трябва да е кръстата скара.
2. - И тук съгласен.
3. - Зависи каква е стената -вътрешна и външна, за тавана е ненужно.
4. - За тези профили говориш? - http://www.knauf.ru/products/turnkey/pr ... f6f0ee967c
5. - Какво казва Кнауф по въпроса? Щото пък не мога да се съглася със твое мнение.
3 - За външни стени и таван е задължителна пароизолацията между картона и ватата. Бях свидетел на така наречения 'коминен ефект' преди 10г. Ватата между ската бе запечатана откъм кермидите с мушама /паронепропусклива/. Почерня само за един зимен сезон. Бетонът не е голяма паробариера, но е студен и ако комшията отгоре е сложил XPS на пода ?
4. Да. CW, UW профили
5. Кнауф не дават спецификация за различните измишльотини на човека, а само за фундаментални конструкции/таван, под, стени/. Всеки си преценява.
jekasus - майстор
Еми :-D да продължим.
Тавана в неговия случай няма да стигне точка на оросяване, дори и комшията му отгоре да сложи фибран под замазката, за друго не спорим.
В руската спецификация на Кнауф ПП-профил(потолочный профиль) е CD, по точно е преведено от немски -таванен профил(ако не греша). За това пуснах този линк, щото в руския Кнауф по-подробно пояснено и има повече варианти от българския.
prascho - майстор
Руски не знам. Все пак обема и светлината в едно помещение са изключително важни. Явно CD-та се ползват и за стена.

Пропуснах да похваля автора за много добрите машини, които ползва. Аз едно gbh-2-26-dfr от доста време се каня да си взема ама няма кой да ми приспадне ддс-то :).
bagera1 - специалист
didonekoisi написа:
Много добре се получава, а и напредвате стабилно.
Тези панелки само гипсокартона ги оправя пък и топло и шумо изолация никога не е излишна.
Интересно ми е тавана как ще се получи след боя, един приятел прави окачени тавана и снадките останаха видими, а бая си игра със шпакловката.
Успех.

В хола ще си играя с шпакловката, пък дано не личат снадките
MrSpasov написа:
Еееее .. не мога да повярвам, че сложихте тапети.
в тази стая тапетите бяха задължителни- стените са ужасно криви
в хола също мислим за тапети но ще са по-скъпи и плътни
prascho написа:
Тапетите от това, което видях до тук са най-малкия проблем. За двата тавана, които изградих си направих труда да прочета внимателно спецификацията на Кнауф. Не искам да обидя някого, но ще споделя няколко неща, които моето непрофесионално око забеляза от снимките. Признавам си не съм чел подробно темата.

1. Стаята не е малка и е задължително използването на двойна скара при изграждането на тавана /в документите на Кнауф има понятие единична скара, но определено не е това, което всички правите/. Двойната скара разпределя равномерно натоварването на гипскартона, като втората част е с дистанцирани профили на 40-50 см. Двойната скара се изгражда доста по-бързо и лесно особено за непрофесионалисти като нас. Необходимото количество директни окачвачи при двойна скара е поне два пъти по-малко! Те представляват контактната/свързваща част между стоманобетона и окачения таван. Хубаво е да се намали предаването на вибрациите между основния и окачения таван, като се ползва шумопоглъща лента при монтажа на окачвачите. В случая вие не само, че не ползвате подобна лента, но увеличавате поне два пъти контантната площ.
2. Задължително е гипскартона да бъде разположен перпендикулярно на направената конструкция от профили. Това не е случайно и ако се замисли човек има логично обяснение. При перпендикулярно разположение нефабричния кант, при който вероятноста да спука фугата е по-голямо, ляга върху профил. Фабрияният кант е между профилите във въздуха. При вашия случай е точно обратното.
3. Хубаво е да се сложи паробариера между картона и ватата.
4. Предстенна обшивка не се прави с тези профили, но предполагам тук аргумента е пестене на пространство.
5. Фигурите ми се виждат малко паянтави. Не мога да се съглася, че гипскартон ще носи метални профили вместо обратното.

Все пак успех с начинанието.
по 1 мислихме дали на 1 или 2-на скара, за другите стаи ще е с двойна задължително
не сме търсили шумо а топло изолация
2така е, за начина по който направихме скарата ме посъвтваха да сложим по едно паразитно цд на късата фуга- така и ще правим
3 горния апартамент се отоплява
4 точно така
5 стабилни са, надявам се това да ти отговори
Изображение
bagera1 - специалист
машините наистина са машини, безотказни са
prascho - майстор
Не знам дали стана ясно по т.1. Окачвачите преставляват контакта на новия таван със стоманобетона. Това са точки на напрегнатост. Всяка вибрация на скелета отгоре се предава през тях на окачения таван и вероятността да спука фуга се увеличава. При двойната скара броя директни окачавачи е по-малък и това води до по-голяма свобода на тавана /търпи по-големи линейни разширения/, по-малко вибрациите и натоварването е разпределено по-равномерно. Конструкцията е стабилна. Попитай в магазина за шумопоглъщаща лента. При мен двата тавана бяха гредоред и беше доста важно да я използвам.
bagera1 - специалист
prascho написа:
Не знам дали стана ясно по т.1. Окачвачите преставляват контакта на новия таван със стоманобетона. Това са точки на напрегнатост. Всяка вибрация на скелета отгоре се предава през тях на окачения таван и вероятността да спука фуга се увеличава. При двойната скара броя директни окачавачи е по-малък и това води до по-голяма свобода на тавана /търпи по-големи линейни разширения/, по-малко вибрациите и натоварването е разпределено по-равномерно. Конструкцията е стабилна. Попитай в магазина за шумопоглъщаща лента. При мен двата тавана бяха гредоред и беше доста важно да я използвам.
вече разбрах, дано да нямаме ядове, за това ще слагаме и паразитките пък дано да спасят фугите, ще фугираме с хартия
bagera1 - специалист
Да се върнем на трапезарията
довършихме тапетите и наредихме паркетът
первазите ги хванахме за стените с 3 вида крепежи
винтове за гипскартон- за стената от гипскартон
копчета за гипскартон- за стените с изолация
и пирон дюбели за бетонената стена
Изображение
Изображение
Изображение

лайстните за вратите ги лепих със силикон
Изображение
Изображение

скъсихме малко и вратата в долната част, остава да взема една лента за фугата
Изображение
bagera1 - специалист
За малко спряхме с ремонта но си заслужаваше
Изображение

иначе преди отпуската изчистихме стаята, сложихме контактите ключовете, пердетата, лампите и старите мебели :axe:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
за сега ще е това с тази стая, остава да се фолира вратата или да се смени с нова но това ще е след като изберем холна
монтаж на климатик преди зимата
и малко по-малко да се сменят мебелите

тази седмица ще продължим с хола като ще почнем да шпакловаме
имам няколко въпроса
1. когато купувах материалите ми дадоха това за шпакловката, ще ми върши ли работа или ще ми трябва и друг продукт- тавана ще е с латекс а стените с тапети
Изображение
2. фугите ще шпакловам като ползвам хартиената лента за вътрешните ъгли- как да процедирам- шпакловам полагам лентата и веднага шпакловам отгоре
3. за един ден няма да се справя, мога ли да шпакловам и на следващата седмица да нанеса втора ръка шпакловка без да претърквам първата
4. за външните ъгли на нишите удачен ли е алуминиев ъгъл или е по-добре армирана хартиена лента
bagera1 - специалист
някой може ли да помогне с въпросите за шпакловката
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Панелката- стая по-стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: