И накрая, може ли такьв акумолатор с/д 5/6м -да се зарежда с зарядно Вьпреки че окото свети/зелено/. Просто да се дозареди и ако може за колко часа да бьде... 

hidrazin написа:onkelabg написа:И накрая, може ли такьв акумолатор с/д 5/6м ...Това нещо акумолатор не знам какво е и дали въобще подлежи на зареждане. Иначе акумулаторите за това са предвидени - да се презареждат. И какво е това с/д 5/6м ?
jorkataG написа:...От какво се получава презареждането? Презареждането се получава от вкарването на ток по голям от 14,5В. или вкарването на променлив ток...Тока се мери в Ампери, а за да завира един акумулатор, не е задължително напрежението да е над 14,5V.
.../истински са само българските акумулатори/...
ge6aaaa3 написа:Но и не само в ампери. Има сила и големина.jorkataG написа:...От какво се получава презареждането? Презареждането се получава от вкарването на ток по голям от 14,5В. или вкарването на променлив ток...Тока се мери в Ампери, а за да завира един акумулатор, не е задължително напрежението да е над 14,5V.
.../истински са само българските акумулатори/...
Кои Български акумулатори?Щото Монбат стават само за вторичните...
jorkataG написа: Но и не само в ампери. Има сила и големина.По Si се измерва само в Ампери, а силата и големината са едно и също нещо.
По принцип/а и без принцип/ щом напрежението е в рамките на 13,5-14,5В /това е нормално зареждане/ се счита че алтернатора е изправенно, може и при 14 В да ти дкарва променлив ток.
А за кои български акумулатори ами Искра например, Монбат от време оно нищо нее става от тях. Едно време Старт бяха хубави но и те вече май за нищо не стават. Абе в общи линии от новия по хубав нема
Трудно може да стане алтернатора да ти изкарва променлив ток, а ако това стане, акумулатора ще е последният ти проблем...Никак даже не е трудно особено ако заминат изправителните диоди. Но да не се отвличаме от темата.![]()
С Искра съм нямал досег и не знам, но Старт са на една идея по-високо ниво от Монбат и пак са слаба работа.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: