• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bigdragon - майстор
plamenogn написа:
fbr написа:
И защо казвате че схемата ви е същата като начертаната по-горе.
Принципът е същия. Не знаех, че е от значение къде точно е РС. :)
Отвореният, както и този с мембрана РС, няма значение къде ще е по системата.
Отвореният РС освен поемане на обема при загряване на флуида, играе ролята и на обезвъздушител, за това се слага на една от високите точки, там където се слагат и обезвъздушители.
Обикновено мястото на РС е на първата висока точка след котела (виж чертежа), така винаги котела ви е обезвъздушен. Не е грешно и ще работи, ако го сложите на тапата за обезвъздушаване на последния радиатор.

Пламен явно не знае доста неща за отоплителните системи, но като кажете, че нещо е грешно, обяснете защо, за да ви разбере...

Пламен отново не казва с какво е запълнена системата?
Ако котела е седял без вода дълго време и сега е запълнен с пропиленгликол, вероятно протича процес на пасивация на стоманените повърхности в котел.
До приключването на процеса, обезвъздушавай....
Ако се случва това за което говоря, миризмата на течността се е променила.
plamenogn - специалист
bigdragon написа:
plamenogn написа:
fbr написа:
И защо казвате че схемата ви е същата като начертаната по-горе.
Принципът е същия. Не знаех, че е от значение къде точно е РС. :)
Отвореният, както и този с мембрана РС, няма значение къде ще е по системата.
Отвореният РС освен поемане на обема при загряване на флуида, играе ролята и на обезвъздушител, за това се слага на една от високите точки, там където се слагат и обезвъздушители.
Обикновено мястото на РС е на първата висока точка след котела (виж чертежа), така винаги котела ви е обезвъздушен. Не е грешно и ще работи, ако го сложите на тапата за обезвъздушаване на последния радиатор.

Пламен явно не знае доста неща за отоплителните системи, но като кажете, че нещо е грешно, обяснете защо, за да ви разбере...

Пламен отново не казва с какво е запълнена системата?
Ако котела е седял без вода дълго време и сега е запълнен с пропиленгликол, вероятно протича процес на пасивация на стоманените повърхности в котел.
До приключването на процеса, обезвъздушавай....
Ако се случва това за което говоря, миризмата на течността се е променила.
Изобщо не разбирам от отоплителни системи, така си е.
Но освен вода, не знам дали има друго. Ние я напълнихме веднъж преди 2 месеца, но като даде фира помпата се наложи да източим системата за да сложим новата помпа. Та си мисля, че има само вода..
Не съм забелязал специфична миризма. При все, че пръска доста, докато обезвъздушавам, мисля че бих усетил различна миризма. :/
Говорих с една фирма за отоплителни материали, предвиждат цял ден вкъщи за да се опитат да намерят и решат проблема. Дано не ми излезе през носа, че не ми се мисли какви пари ще вземат.. :/
ESPACE - майстор
Спокойно бре, няма да се взривиш. Просто си гори като от запалка, ако е това.
Питате за някакви проблеми, може цял месец раздумка из форума да си направите, пък елементарен тест не искате да пробвате.
bigdragon написа:
ESPACE написа:
bigdragon написа:
Ако системата е заредена с вода, не е в тази трънка заека.
Сигурен ли си? ...:)
Никога в нищо не съм напълно сигурен.
При мен се случи това и го споделям като опит...
Обясни в твоя случаи със системата с вода какво се е случило, за да не се обезвъздушава.
Отделяше се горим газ във отоплителната система и за 3-4 дни налягането нарастваше до над 3 бара и започваше да капе от предпазния клапан.
saraneron - специалист
Коментирано ли е евентуално грешно поставена помпа при смяната ,ако да, да бъда порицан!
fbr - майстор
saraneron написа:
Коментирано ли е евентуално грешно поставена помпа при смяната ,ако да, да бъда порицан!
Ако преположението ти се потвърди, и разширителния съд е на мястото показана на схемата, и се вземат предвид твърденията на автора че е на смукателната страна на помпата, всичко идва на мястото си.
geniya - специалист
ЕЕЕЕЕЕ, не я ли оправихте тази система най-после. Да кажеш че е чак толкова сложно, не е.Не умряхте ли от студ вече ????Викай който я е правил тази простотия да си я оправя :axe: , пък макар и преди години да е правил, баси...
bigdragon - майстор
При положение че си с вода, няма да имаш никакви миризми.
Това да извикаш специалист, да види системата, мисля е добро решение.
Дано се справят.
plamenogn - специалист
Да, да, вече уговарям идване. Предвижда се поне цял ден посещение, докато се хване проблема.. Дано не струва майка си и баща си, че ще ме хване яд, че изобщо решихме да "пренебрегнем" климатиците, които си топлят чудесно и без ядове. :/ Купихме дърва, нова помпа, времеемко отвсякъде...
Те дървата ще си се изгорят, дето ги купихме, ама ако знаех, че ще е толкова разправия, нямаше изобщо да се разправям, баси. :(

Благодаря на всички!!!
plamenogn - специалист
Днес ни посетиха. Не бях вкъщи, но диагнозата според майстора е, че трябва да се сложи обезвъздушител в най-ниската точка при камината. Ние нямаме такъв там. И има логика, та каза ако не се оправи до ден-два да си предвидим. Имате ли представа колко струва по принцип?
geniya - специалист
Обезвъздушител на камината да е около 20лв. с арматурата.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Въздух в радиаторите, който не излиза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: