• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Andri01 - майстор
Май е за "мазето"? Те там са все торба акълии. А това ,че го е удрял ток хич,ама хич не е за хвалене! Просто показва акъла на човек, занимаващ се с неща ,които са над неговите знания. Но свят голям,хора разни. Не му придиряйте,без Тинки е скучно тука :)
peppone1
съб авг 15, 2020 11:28 pmMamaMy написа:
съб авг 15, 2020 10:52 pmsstefanov написа:
peppon[u написа:
e1 post_id=1036537 time=1597512376 user_id=59019]
... Недостатък на тази инсталация, което същевременно е предимство е малкият зануляващ ток, ... , но този утечен ток тече непрекъснато и незабележима и може да претовари инсталацията.
Този форум беше станал наистина толкова скучен преди теб!
Спокойно! Винаги ще се намери някой изкуфял кукумицин, дървен философ който не си е пил хапчетата :weedman: . Този обаче си мисли, че тук е бъкано с клиенти които го чакат него. Понеже се има за разбирач непрекъснато се самоизтъква какво бил правил, кой бил спасил и разни подобни. Опитва се да ръси акъл без да го има. Леко е объркал форума :finga:
Ако обичаш не ми се дръж като домакинът на този форум, който посреща и изпраща. Аз съм се ригистрирал тук, залагайки личните си данни, които се препредават на трети, четвърти и пети лица, така че всеки един тук си е платил по някакъв начин и никой няма по-големи права от друг.

Това че не харесвате кумшията си, нямате право да го гоните от къщата му, аз не съм ви влезнал в негостоприемните домове и да ви раздавам уроци, не сте само вие тримата-четирима скучаещи старци във форума. Повечето теми не са ваши, включително и тази, поне имайте малко уважение към автора, но не използвайте моите коментари за да я осерете, ако имате нещо да ми кажете, пишете ми лично или в специализираната за целта тема "Заваряване на медни проводници", която също оклепахте. Моите теми както казах, не ги пиша за клиенти, но и за тях, защото всеки който се е свързал с мен е открил контактна информация от други места за работа, затова ги наричам клиенти, защото Гугъл знае много неща, съвсем не значи че темите ми са реклама, рекламирате се Вие изразявайки личните си чувства, неприязън и симпатии пред цял свят и никой не го интересува, като искате да живеете в харем, има Фейсбук, там се показвайте на воля и блокирайте всеки нелицеприятен който иска да нахлуе в топлото ви местенце. Темите ми не могат да извикат клиенти, тъй като нямам препратки към тях и комерсиални цели, дори обратното-казвам как сами да си направите нещата, защото форумът е за това.

Така че не се дръжте като окупатори на този форум и ако някой има нещо да го казва, не да се съюзява в малки групи със свои съмишленици, а да застане сам. Групите и лагерите са за слабите хора и стадата, така е в природата, Лъва, Овенът са единаци, в глутница се съюзяват страхливците. Форумът се че чете 99,99% от хора, които нямат регистрация в него, така че вашият 0,01% съвсем не е пример за подражание и това че имате по 3000 мнения, кой знае с колко подобни глупости в тях и нито една своя тема, не ви дава право да плюете труда на другите, след като самите вие нищо не сте сътворили.

А относно коментарът ми недостатъкат и предимството за който всички се хванахте, трябва да знаете че в природата не всичко е черно-бяло, хубаво или лошо, монетата има две страни. Недостатъкът на малкия утечен ток, както казах е че не може да изгори бушона и да прекъсне захранването, в същото време предимството му е че ще намали пораженията. Инсталацията може да се претовари от големият утечен ток, който не е достатъчно голям, както казах за да изгори бушона и при земно съпротивление, примерно 10 ома, то утечният ток ще бъде 220:10=22A, а това като консумация е близо 5KW, равняващо се на още два бойлера, свързани паралелно на повреденият. Кое му е трудното за разбиране, нещата са съвсем прости, но не са за прости хора.

Поради вашето недоразбиране, утре ще прескочи и друга Горила, която ще се подиграе и с друг пострадал- инвалид, куц, сляп, глух и т.н., за това оправдание няма и съвсем не на шега имаше такъв модератор в предишния форум, който ни нарече "куцо-кьораво сакато".[/u]
Последна промяна от peppone1 на нед авг 16, 2020 11:23 am, променено общо 1 път.
MIRO_073 - майстор
нед авг 16, 2020 11:07 ampeppone1 написа:
съб авг 15, 2020 11:28 pmMamaMy написа:
съб авг 15, 2020 10:52 pmsstefanov написа:

Този форум беше станал наистина толкова скучен преди теб!
Спокойно! Винаги ще се намери някой изкуфял кукумицин, дървен философ който не си е пил хапчетата :weedman: . Този обаче си мисли, че тук е бъкано с клиенти които го чакат него. Понеже се има за разбирач непрекъснато се самоизтъква какво бил правил, кой бил спасил и разни подобни. Опитва се да ръси акъл без да го има. Леко е объркал форума :finga:
Ако обичаш не ми се дръж като домакинът на този форум, който посреща и изпраща. Аз съм се ригистрирал тук, залагайки личните си данни, които се препредават на трети, четвърти и пети лица, така че всеки един тук си е платил по някакъв начин и никой няма по-големи права от друг.

Това че не харесвате кумшията си, нямате право да го гоните от къщата му, аз не съм ви влезнал в негостоприемните домове и да ви раздавам уроци, не сте само вие тримата-четирима скучаещи старци във форума. Повечето теми не са ваши, включително и тази, поне имайте малко уважение към автора, но не използвайте моите коментари за да я осерете, ако имате нещо да ми кажете, пишете ми лично или в специализираната за целта тема "Заваряване на медни проводници", която също оклепахте. Моите теми както казах, не ги пиша за клиенти, но и за тях, защото всеки който се е свързал с мен е открил контактна информация от други места за работа, затова ги наричам клиенти, защото Гугъл знае много неща, съвсем не значи че темите ми са реклама, рекламирате се Вие изразявайки личните си чувства, неприязън и симпатии пред цял свят и никой не го интересува, като искате да живеете в харем, има Фейсбук, там се показвайте на воля и блокирайте всеки нелицеприятен който иска да нахлуе в топлото ви местенце. Темите ми не могат да извикат клиенти, тъй като нямам препратки към тях и комерсиални цели, дори обратното-казвам как сами да си направите нещата, защото форумът е за това.

Така че не се дръжте като окупатори на този форум и ако някой има нещо да го казва, не да се съюзява в малки групи със свои съмишленици, а да застане сам. Групите и лагерите са за слабите хора и стадата, така е в природата, Лъва, Овенът са единаци, в глутница се съюзяват страхливците. Форумът се че чете 99,99% от хора, които нямат регистрация в него, така че вашият 0,01% съвсем не е пример за подражание и това че имате по 3000 мнения, кой знае с колко подобни глупости в тях и нито една своя тема, не ви дава право да плюете труда на другите, след като самите вие нищо не сте сътворили.

Виж сега приятелю... Ако много хора ти кажат, че нещо, което е бяло като патка, ходи като патка, плува като патка и грачи като патка, то най-вероятно е...патка.
MamaMy - майстор
Съжалявам "колега"! Искрено се извинявам, че те нарекох кукумицин! Не знаех, че си болен. То не е срамно, че имаш ментални проблеми. Проблем е, че не си намерил мястото където да ги решаваш. Трябва и редовно да си пиеш лекарствата. Онези малките розовите дето ти ги е предписал доктора. Ако не помагат трябва да увеличиш дозата. И не се засягай! Спокойно бъркай в контакта и скачай от високо. Той господ лудите ги пази. Ти си безсмъртен. И си велик повелител на тока. Ти си преродения Тесла. Форума https://mazeto.net/ и всички твои последователи те очакват. Там ще се почувстваш като бог. :-D
Кумчо Вълчо - специалист
Имам един въпрос към всички и ще съм благодарен на всеки, който би внесъл някаква яснота, та дори и с нормативни документи.
В инструкциите за монтаж на бойлерите, които съм си купувал и монтирал през годините, имаше указание, че те ТРЯБВА да бъдат свързвани с ел. инсталацията през ДВУПОЛЮСЕН ключ в бойлерното табло, ако разбира се бъде предвидено такова.
Въпросът ми обаче е защо? Защо ключът трябва да е ДВУПОЛЮСЕН и как точно това изискване е свързано с БЕЗОПАСНОСТТА?
Какво би станало да речем, ако се монтира ЕДНОПОЛЮСЕН ключ /с комутация само на ''L''/, вместо ДВУПОЛЮСЕН такъв /с комутация на ''L'' и ''N''/?
Питам съвсем сериозно.
tzetz009 - специалист
съб авг 22, 2020 5:59 pmКумчо Вълчо написа:
Имам един въпрос към всички ............Какво би станало да речем, ако се монтира ЕДНОПОЛЮСЕН ключ /с комутация само на ''L''/, вместо ДВУПОЛЮСЕН такъв /с комутация на ''L'' и ''N''/?
Питам съвсем сериозно.
:? Ще намалеят неприятните инциденти с бойлери с едно 10-15% ( без да се "изхвърлям" много-много :drinkers: ) . Иначе официалната теза е , че се цели ВЪЗМОЖНОСТ за пълно отделяне на електрическата част на бойлера от мрежата . Но като се добави и фактора "защитното заземяване" , което пък изобщо не се знае къде и как е свързано и цялата "политика" отива на вятъра !

:partyman: :partyman: :partyman:
Кумчо Вълчо - специалист
съб авг 22, 2020 6:37 pmtzetz009 написа:
съб авг 22, 2020 5:59 pmКумчо Вълчо написа:
Имам един въпрос към всички ............Какво би станало да речем, ако се монтира ЕДНОПОЛЮСЕН ключ /с комутация само на ''L''/, вместо ДВУПОЛЮСЕН такъв /с комутация на ''L'' и ''N''/?
Питам съвсем сериозно.
:? Ще намалеят неприятните инциденти с бойлери с едно 10-15% ( без да се "изхвърлям" много-много :drinkers: ) . Иначе официалната теза е , че се цели ВЪЗМОЖНОСТ за пълно отделяне на електрическата част на бойлера от мрежата . Но като се добави и фактора "защитното заземяване" , което пък изобщо не се знае къде и как е свързано и цялата "политика" отива на вятъра !

Тоест?
MIRO_073 - майстор
Кумчо Вълчо написа:

Тоест?
Тоест електрическа енергия има навсякъде, включително по селата, където не е изключено при лоша нула и заплитане на въздушна мрежа да получиш 2 фази в къщи. Не е прецедент нито изключение да се получи. За безопасност е силно препоръчително да използваш двуполюсен ключ там където има ток, вода и хора на едно място.
tzetz009 - специалист
пон авг 24, 2020 10:36 amКумчо Вълчо написа:
............
Тоест?
Електрическата част на бойлера и да се изключи чрез двуполюсен прекъсвач защитното ти заземяване и корпусът на бойлера с неговите метални части ОСТАВА свързано към мрежата (вариациите на свързване се броят на пръстите на едната ръка) . Някои хора все още се надяват да ги спасяват металните поцинковани тръби . И точно оттам идва една масова грешка при дву-проводните инсталации . За "още по-сигурно" се комутира и фазата и нулата в бойлерното табло и след това се занулява бойлера към вече комутираната нула . Всичко това (предполагам) с уговорката , че хората трябва да се къпят на изключен бойлер . Хората забравят за уговорката и един ден ... хоп готово !!!

gogo7777 - майстор
И ся к'во.....започнахме да прекъсваме нулата ли? Баси.....тука явно само сатирици останаха. :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Зануляване на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: