• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Christo - майстор
Колега, аз съм завършил МЕИ-то в далечната 1980г. И ние четохме за ШИМ. Но изглежда са пропуснали да ни кажат че е новост :lol:
Nimi - специалист
Въх :lol:

Това за новоизмисления ШИМ ме задави :lol:
Вие пък! Като му гледам постовете сигурно не е било роден "колегата" когато сте го учили това.
Hoвoceлckи - майстор
Бил е 80-та година в детската градина :-D
kozl - майстор
Аз па чак сега открих ко значи ШИМ :?
Широка Интерпретация на Материята :-D
ktamen - специалист
jordanvass написа:
По тоя учебник съм се явявал на изпит включително и за ШИМ още преди 30 години. .
Скъсаха ли те на изпита или успя да препишеш без да те хванат?
Щото от дългия ти пост на предишната страница, става пределно ясно, че не знаеш какво е ШИМ.
jordanvass - майстор
ktamen написа:
Тц. Всички преписваха от мен, щото бях най-добрият. Ето виж сам: :lol:
Прикачен файл:
JVV.jpg
Но като отвори тема за ШИМ, ти виждал ли си схема или на живо такова животно? А виждал ли си без яки електролити на входа? Отвори което и да е захранване за комп и ще видиш вътре филтър, грец и два големи електролита. Знаеш ли защо ги слагат? Те не са само за изглаждане на 100-те херца пулсации след греца, а и за да си подсигури схемата достатъчно запас от електричество максимално близо до силовия тракт. Иначе не би могъл да работи. Не знам къде си виждал ШИМ без кондензатори на входа, но обърни внимание на следния факт: ШИМ-овете работят при честоти над 30kHz, понякога на стотици килохерци. Ти представяш ли си какво би станало, ако се остави тоя шим да гълта тока на хапки по целия 40 метров кабел, за който говорихте преди? Имаш ли бегла представа каква огромна индуктивност ще е той и съответно какво огромно съпротивление би бил за тези високи честоти? Грам ток няма да стигне до тоя шим и той въобще няма да тръгне. А и не само затова енергията се натрупва близо до крайното стъпало. Слагат се филтри точно за да не може шимът да гълта ток на порции, да внася шум в мрежата и да намаля фактора на мощността. Така че тоя вариант "ток на глътки" просто го няма на практика, той не би бил работещ, с малки изключения. Не знам защо въобще го дискутираш.
ktamen - специалист
ktamen написа:
Съкращението ШИМ доби популярност сравнително от скоро
Между другото бихте ли ми показали, някоя картинка от времето когато съм бил в детската градина, на която присъства въпросното съкращение (това, дето съм го оцветил в синьо). Защото аз съм писал, че съкращението ШИМ е отскоро, а не че широчинната модулация е изобретена миналата седмица.
ktamen - специалист
jordanvass написа:
ktamen написа:
Тц. Всички преписваха от мен, щото бях най-добрият. Ето виж сам: :lol:
Прикачен файл:
JVV.jpg
Но като отвори тема за ШИМ, ти виждал ли си схема или на живо такова животно? А виждал ли си без яки електролити на входа? Отвори което и да е захранване за комп и ще видиш вътре филтър, грец и два големи електролита. Знаеш ли защо ги слагат? Те не са само за изглаждане на 100-те херца пулсации след греца, а и за да си подсигури схемата достатъчно запас от електричество максимално близо до силовия тракт. Иначе не би могъл да работи. Не знам къде си виждал ШИМ без кондензатори на входа, но обърни внимание на следния факт: ШИМ-овете работят при честоти над 30kHz, понякога на стотици килохерци. Ти представяш ли си какво би станало, ако се остави тоя шим да гълта тока на хапки по целия 40 метров кабел, за който говорихте преди? Имаш ли бегла представа каква огромна индуктивност ще е той и съответно какво огромно съпротивление би бил за тези високи честоти? Грам ток няма да стигне до тоя шим и той въобще няма да тръгне. А и не само затова енергията се натрупва близо до крайното стъпало. Слагат се филтри точно за да не може шимът да гълта ток на порции, да внася шум в мрежата и да намаля фактора на мощността. Така че тоя вариант "ток на глътки" просто го няма на практика, той не би бил работещ, с малки изключения. Не знам защо въобще го дискутираш.
Като ти гледам бележника или баща ти е закарал в училище цяло стадо агнета.
Или ти просто четеш по диагонал :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: И изобщо не си разбрал за какво е спора. Върни се на първа страница и внимателно прочети цялата тема два пъти, да не вземеш да пропуснеш нещо.
И после добре си помисли какво да напишеш. Моля не бързай с отговора.
ktamen - специалист
Като стана дума за много херци и индуктивност да попитам: Имам едно много готино захранване за лунички, исках да си направя поялник от него. Нагревателят на поялника представлява една пружинка с около 50 навивки, около 4мм диаметър. Грам не загрява. Честотата май е 180кХц (не съм сигурен), дали има смисъл да пробвам по още някакъв начин, така, че поялника да проработи?
jordanvass - майстор
Е какво да се връщам - ти там си нацвъкал такива бисери, че е безсмислено да следя мисълта на човек, който монтира 12 волтови лед луни, а мисли, че електрониката в тях "намалява напрежението на 12В (или някакво друго подобно напрежение)". Дори не знаеш, че електрониката при светодиодните луни всъщност регулира тока, а не напрежението. Какво повече да те чета? Абсолютна некомпетентност!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Нула на 12v DC към нула на 220v AC?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: