• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Относно прецизно нагряване на вода в съд - водна баня . Предлагам ти решение с готови продукти : съдомиялните машини имат помпа и бърз нагревател (като на "Юнга") обособени в един възел с две до три ( в зависимост от модела) терморелета с фиксирана температура 40 - 60 - 90 градуса. Този възел може да се използва в комбинация с прецизен цифров терморегулатор ( има ги в Щайнбергер или Елимекс) .
Мисля , че ще се получи.
Но един съвет от собствен опит - В повечето случаи фабричният апарат , колкото и да е скъп е по добрият избор от всяка самоделка. Отчитай че фабричният апарат е изпитан и съобразен с всички условия на експлоатация за целта. Винаги ще намериш нужните консумативи и резервни части , можеш да се консултираш с колеги които работят със същия тип апарат относно технологиите на работа.
Докато при самоделката - тя е уникална , може да не работи по начина който трябва ,частите са уникални, ще донастройваш , пригаждаш и може да не се получи добре.

Преди година-две имах проблем с прецизен терморегулатор за промишлено гладене. След няколко месеца полека -полека изхвърлих самоделките и сега работя с оригинални за фирмата производител скъпи, но много сигурни регулатори. И те това е моето мнение.
Успех !
vrangelov - специалист
moimoimoi написа:
А де изпускаш момента че в тази вода ще слагаш продукти за готвене и тогава температурата ще спадне доста и ти трябва як нагревател бързо да компенсира спада на температура :rock:
Не изпускам нищо! Иска се да се поддържа температура от 64°C за период от време между 2 и 36 часа, и да е евтино.
kiddo69 написа:
...Търсех вариант до 60-70лв общо, защото целта не си заслужава по-голяма инвестиция на този етап, но като няма- следим температурата и доливаме гореща вода като се наложи :-D. А, дай боже един ден ако се наложи да си правя инсталация- знам какво ми трябва :-).
Благодаря.
Ще се наложи при първоначално загряване и добавяне на продукти да се долива гореща вода.
kiddo69 - напреднал
Благодаря на всички, които се включиха в темата. Аз си реших проблема по аматьорски начин, който мен на този етап ме устройва- губим 1 градус на 8 часа без кабели. Но това не е за електротехника.
Почитания и успех!
ktamen - специалист
kiddo69 написа:
губим 1 градус на 8 часа
А на мен ми се струва, че не знаеш какво е геометрична прогресия. Ама може само така да ми се струва :partyman:
ig_ivanov - специалист
kiddo69 написа:
Благодаря на всички, които се включиха в темата. Аз си реших проблема по аматьорски начин, който мен на този етап ме устройва- губим 1 градус на 8 часа без кабели. Но това не е за електротехника.
Почитания и успех!
Лично на мен това аматьорско изпълнение на професионални изисквания ми звучи като подигравка към всички писали в темата. А това "губим един градус на 8 часа" ми звучи като отговор на въпроса "Крокодила по-дълъг ли е, отколкото зелен?". Или както казва един известен "шеф": "Както ми се издигна в очите и така...". Нищо, важното е реклама да има.
kiddo69 - напреднал
@ig_ivanov Имам някакво самоуважение, и знаеш, че няма да ти пропусна коментара и да обясня. Реших си проблема със силиконова възглавница пълна с вряла вода- около 90 градуса, която се поставя на дъното на кутията. Така, при 30 литра вода в кутията на 60 градуса и три литра вода на 90с във възглавницата постигаме постоянна температура в рамките на 1 градус в продължение на 8 часа. (загубите на кутията са 0.5 градуса на час). После само подгряваме водата и сменяме възглавницата... Това ме устройва.
....Знам, започнах темата в този раздел, и мога да кажа, че без коментарите тук, нямаше да се сетя за това. Кутията е затворена като хладилник, и исках да избегна всякакви кабели, които да нарушат изолацията.
Благодаря още веднъж, и сори ако съм засегнал нечие честолюбие.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Прецизно регулиране на температура на водата." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: