• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dpp - специалист
iivanov написа:
dpp написа:
Чакам тая Спарта 250 да я докарат в Бургас идната седмица да я видя как е що е
Пипал съм я - лекичка е и тиха . Ако я вземеш , горещо ти препоръчвам допълнително да вземеш един двураменен самар .
А ето и днешните ми покупки .
Аз до колкото разбрах идва с 3 зъбец, кордова глава до 3мм корда и самар + 1 масло "подарък". Няма ли самар в комплекта? :?
iivanov - майстор
В комплекта има една презрамка , която наричат "еднораменен самар". :-D Машината е лекичка и няма да е проблем , но далеч по-удобен е лекия двураменен самар .
dpp - специалист
iivanov написа:
В комплекта има една презрамка , която наричат "еднораменен самар". :-D Машината е лекичка и няма да е проблем , но далеч по-удобен е лекия двураменен самар .
Ясно..още 35 лв..хм зех се нервя вече.. :-D
Тук едни колеги ме светнаха и за едно Hitachi 30 кубика:
http://www.onlinemashini.bg/motoren-tri ... -noj/13917
И в Ташев я има гледам на малко по висока цена...
http://www.tashev-galving.com/promo/787 ... 1%81%D0%BC
Хубавото е че и в Практикер я има налична и ще я разгледам тия дни...
ПОне 25 кубиковия модел до колкото знам е с кардан, тоя да не е с жило... :?
Въобще тези Хитачи читави ли са, изглежда примамлива оферта с 36 м гаранция - Франция.. :lol:
iivanov - майстор
Не се нерви - малките щилки също са с презрамка . :goodman: Това хитачи добре изглежда , но дали някой го поддържа ? И особено в твоя район . След две години , ако му се разлети стартера , к'во пра'им ? С дрелка ли ще палиш? :?
пп Гледам , навил си се лев да даваш , дай някай отгоре , вземи по-сериозна машина , та лев да изкараш . Отдавна спрях да правя сметки , но на моята , за две години , поне 4 пъти и избих парите . :partyman:
dpp - специалист
Благодаря iivanov.
Повече пари не ми се дават. 500лв с ддс мисля е достатъчно.
Проблем / фактор е и това, че ще стои на вилата и аз нямам намерение да я нося всеки път за да кося и да я връщам. Къщата да чукна на дърво е уж подсигурена но тъмните индивиди не знам на какво мнение са , макар че уж ги няма много из селото..
Та това е основната причина да не искам да давам много пари . Даже почти се бях навил на тази на Драгозов китайката за 230 лв , че поне части и всичко имат уж, но ти ме светна за тази и така ..имам време още седмица две да помисля и разгледам.. Тая VIKI 52 и тя не я знам колко е читава с тея измислени търговци в Хасково...
Ще видя и това Хитачи.
Притеснява ме мощноста на това Олео 250. Ще го разгледам когато пристигне в Бургас...
Да не се тормози с по дебелите и жилави триволяци. С тея 25 м2 .....
Аз бизнез със тая коса няма да правя, ако ми върши работа на мене стига ми..
iivanov - майстор
За собствени нужди тази мощност е напълно достатъчна . Олеото ще коси всичко , само че по-бавно . Какъвто и да е избора ти , гледай да имаш поддръжка наблизо .
Георги Иванов(алцек) - специалист
Колега dpp проследих ти въпросите и отговорите на колегите.Според мен една китайка ще ти върши перфектно работата за която ще я вземеш.И аз съм със китайка и кося два декара люцерна в годината и то по 5 пъти + тревата на дигата на реката където ми е зеленчуковата градина+ 3 пъти 4 дк. двор на село,защото там вече никой не живее.Машината ми е закупена 2012г. пролетта и се изплати само за година и половина.Освен корда и един допълнителен нож (защото оригиналния се смали от работа и заточване ) друго не съм купувал.Прочети менията ми на страница 2 от темата и по-надолу в темата на същата страница съм качил и видеоклип.Това е моето мнение и не искам да ангажирам никого с него.Каза че ще стои на село и има вероятност да си купи крака,и ако е от скъпите машини ще те е яд много повече отколкото ако е китайка.Много добре прочетох първия ти въпрос че търсиш машина за малко работа в годината и по-евтина,но ме издразни отговора на колегите които само чакат някой да каже че иска да купи евтино неща и да започнат да предлагат скъпи машини.Ще си позволя да им дам един съвет.Щом искате колегата dpp да има машина която му предлагате попитайте го с какъв бюджет разполага и ако не му стигат парите извадете от джобовете си и му понадете да си я купи.Така ще е доволен човека че има хубава машина,а и вие ще сте доволни че ви е послушал съвета.
Djack - специалист
Да си кажа впечатленията от китайската моторна коса "Вики макс 52"
От самата машинка съм много доволен! Работи доста по-тихо от очакваното! Няма вибрации! Водят я тежка, но мисля, че няма проблеми, хем ползвах леката презрамка - нямам самар. С гюрлюка не се замисля изобщо, ама моята "трева" не е за косачка, а за мачете направо! Голям зор видях! Може би нямам техника. "Тревата" е гъста и доста висока и вече е полегнала и като започна да я кося, пада върху машинката, оплита се със съседната и не мога да я въртя като хората! Отделно дето косях между редовете в лозето и хептен нямах фронт за работа! Е, отхвръкнаха няколко корена лозички, ама .......... не може без жертви! ;-)
Косих основно с ножа, кордата я смених веднага с една с квадратно сечение - на нормална зелена трева до коляно никакви проблеми - направо да ти е кеф да косиш!
Пали от раз!
Като забележки мога да кажа - бутона за заключване на спусъка, заключва на доста високи обороти на първия зъб, спокойно може да се коси и на по-ниски, пробвах!
Няма семеринга на изходящия от редуктора вал с шлиците! Когато слагам грес със спринцовката, излиза от долу!
Превъртях резбата (или е била превъртяна) на болтчето, което се явява пробка за гресиране на редукторчето!
Изгорих за около два часа плътна работа 1 кило бензин, нямам представа много ли е или малко, ама като знам какъв форсаж и дадох заради драките, мисля че е добре, вие ще кажете!
За колегата дето иска евтин вариант за вилата, дето няма да и трепери е супер вариант! Препоръчвам!
Поздрави на всички! :partyman:
iivanov - майстор
алцек написа:
Много добре прочетох първия ти въпрос че търсиш машина за малко работа в годината и по-евтина,но ме издразни отговора на колегите които само чакат някой да каже че иска да купи евтино неща и да започнат да предлагат скъпи машини.Ще си позволя да им дам един съвет.
Може би визираш мен , но обърни внимание , че се включих активно , когато колегата съфорумец се загледа по щил . Може и да греша , но май ти имаше отначало проблеми с китайките . Е не всички имат златните ти ръце , да си отстраняват проблемите сами . Една машина , като се вземе трябва да работи , а не да се ремонтира .
Георги Иванов(алцек) - специалист
Иво нищо лично,не визирам лично теб а по принцип,просто това се случва почти във всяка тема.И на мен ми се е случвало,недостиг на средства,или ненужно скъпа инвестиция но като попитам за нещо евтино което ме устройва и се започва ама защо не вземеш това,ама защо не вземеш онова.Предварително съм се насочил към нещо и съм преценил рисковете,но все пак да попитам,защото както спомена един колега има китайско и китайско.Е аз ако ги имах парите нямаше да питам а направо да купувам.
Колкото до първата машина ,явно така си е дошла дефектна,защото малко работи и се скапа.Смених я и тази както писах се изплати рано,рано.Сега и да се счупи няма да ме е яд ,не че няма да си я направя де.
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: