• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
бати 100ю - напреднал
който гори слънчогледови да не взима от Биоенергия -Сливен ,лятото взех 1 тон бяха добри но взех преди нова година половин тон горят трудно с гаден мазен пушек запушват котела на 15 чувалчета по стените тече мазна течност миришат на отработено масло пълна отврат са
orlie - напреднал
°niksi° написа:
Цената им е 340 лв/т
Просто питах ако някой ги е ползвал повечко има ли наблюдение, аз съм доволен, но все пак нямам никаква база за сравнение.
Сипах малко във чаша вода както пише насам-натам, раздуха се и станаха на каша.
Цената на Тория пелетите не е 340лв/т а 408лв (за София)!!! Винаги ме е дразнело ужасно като дават цени без ДДС! Та кой го интересува колко е без ДДС? Домакинства главно се отопляват на пелети.
rosso666 - специалист
бати 100ю написа:
който гори слънчогледови да не взима от Биоенергия -Сливен ,лятото взех 1 тон бяха добри но взех преди нова година половин тон горят трудно с гаден мазен пушек запушват котела на 15 чувалчета по стените тече мазна течност миришат на отработено масло пълна отврат са
Колега,по принцип слънчогледовите пелети горят така.
n.ganev - майстор
Бат'Стою, много си издържал :cool: , аз се отказах от олюту точно за 24 часа :-D .
filmatoplo - майстор
Ба- чи кък дъ ни горът олюните пелети, само чи тез само от шлюпинките. :wink:
n.ganev - майстор
"Как'Сийке , аз ни съм ут тях" - Великият Чудомир
LazarGanev написа:
Ето дългоочакваните резултати от 8-те проби, които изпратих за изследване в лабораториите на Ерато (имам 8-те протокола):
Доставчик___________Размер____Пепелно съдържание(%)
1. Баумакс______________ф6___________0,38
2. TechnoWood Разлог____ф6____________0,7
3. Лескомерс 94 Шумен___ф6____________6,34
4. Ерато________________ф8____________0,83
5. Средна Гора АД СТ.З.__ф6____________0,38
6. Айс-Лес Айтос_________ф6____________1,67
7. Костилки череши_______ -____________1,57
8. Костилки сливи_________-____________1,03

Пробите бяха дадени под номера от 1 до 8 без да е посочен производителя, т.е. анонимно. Въпреки, че от Ерато също се интересуваха за имената на производителите, чест им прави, че ми изпратиха протоколите преди да съм изпратил данни за
доставчиците. Нарочно включих и техни пелети, както и втора проба от производителя от Шумен, който сега даде още по-лоши резултати. По-нататък може да дам още една проба от този производител, стига да има сгоден случай, защото според първите 2 проби тези пелети не стават за употреба!
PS Пелетите на Ерато са купени за Категория В, но влизат в нормите за категория А, докато шуменските са купени за категория А, а изобщо не влизат в никакви норми
Здравейте,някой знае ли за пелетите на Лескомерс 94 Шумен да ли си оправели качеството.
Christo - майстор
То лошото качество не е от недоглеждане или от използваната техника. То си е нарочно за максимизиране на печалбата. Ако се правят пелетите от крайщници, отпаднали при биченето, близо половината е кора. Като се добави и пръстта от площадката за съхраняване на суровината, ето ти 6-7 процента пепел. Търсете производители на мебели, които мелят изрезки от основното си производство, защото в тях няма кора.
n.ganev - майстор
+1 :) Ама Вие в троян си имате хубави пелети. Christo, в Троян1 или в Троян2 си бил оператор?
filmatoplo - майстор
Някой може и да ми покаже на снимка пелети от супер чиста дървесина , без кора -че до сега честно не съм виждал , блазе на тези които са ползвали такива .
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: