Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vallko - помощник
Здравейте на всички. Въпроса ми е малко тъп, но все пак... Може ли някой да ми каже къде точно се монтира бялото кръгло уплътнение(прилича на въже)? Става въпрос за RB 20 и expert20. Мерси предварително
gunpowder - специалист
vallko написа:
Здравейте на всички. Въпроса ми е малко тъп, но все пак... Може ли някой да ми каже къде точно се монтира бялото кръгло уплътнение(прилича на въже)? Става въпрос за RB 20 и expert20. Мерси предварително
на тубуса на горелката преди да я монтираш , дефакто да остане между фланеца на горелката и вратата на котела
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Аз имам профил в обществено-социалния клюкарник и мога да кажа че от линка се вижда самия профил на gunpowder. Няма клип. По-добре го премахни с редактиращия бутон на форума като може да оставиш просто "." точка или емотикон. Явно целта е била друга.
Пепелта от дървесните не е много при всяка горелка или камина. Същинското пепелячище е при слънчогледа. При мен за 20 кг пепелникът е до капачката. Зимата ще го мятам по два пъти на ден. Не че не го знаех и преди ... Ще правя компост за 700-800 кв.м. обработваемо място в двора :)
Има клипче но явно не си го видял както и да е махнах го вече аз.
gunpowder - специалист
То с тези слънчогледки направо завод за тор от слънчогледова пепел може да направи човек хахха.
vallko - помощник
gunpowder написа:
vallko написа:
на тубуса на горелката преди да я монтираш , дефакто да остане между фланеца на горелката и вратата на котела
Стана ми ясно . Благодаря
DimitarD - специалист
judas написа:
Трифон П.Трифонов написа:
Контролера на Грейко, по рождение си е натурелски.
Имаше ли условия да запали горелката? Нещо може да е сбъгясало за момента, ама това точно какъв проблем е Инсталаторите ще кажат. При мен не се е случвало до сега. Тоя сезон го започнах с UPS, та се надявам да няма проблеми с тоци.
Горелката беше в стендбай, би трябвало да тръгне, но не - нито на ауто, нито на програм! Какъв UPS си взе, че тук често спират тока?

Емо, не е от тока, фабрично е така при всички с този контролер. За да тръгне, трябва да вдигнеш зададената температура
vesonp1 - специалист
Според мен този разход ти е добре за толкова часове..... аз харча около 20кг. за 7.30мин. за 140-150кв.м, но го паля само от 12.00-19.30 и всеки път затоплям всичко отначало и губя към 2 часа докъто мина на втора и закотви на 60гр. вода иначе съм го направил на 65гр. с делта между трета и втора -5гр.
Както казва Анди по-добре да е малко по-дълго през деня без да се пуска два пъти ,както е при него :? и без това към 17.00ч вече е 24 градуса и после трудно се спи на тая жега :-D
Мисля да пробвам от 11.00-18.30 да изместя с един час назад, за да стопля по-рано а като застудее още или ще увелича времето на работа или ще вдигна малко температурата на котела....ама трябва да се пробва спрямо специфичната обстановка на всеки дом....за всеки е различно явно.
Но при всички положения мисля, че ще се стопля и при минус еди си колко навън, защото в момента при 60гр. вода в котела мога да си държа ръката на радиатора максимум 10 сек. и ми става жежко, което го постигах с меткане на дърво насечено на 4 и при постоянен пламък и това при минус десетина и повече навън.......с две думи мисля, че ще върши работа :)
andy_forresite - майстор
Има нещо нередно в настройките. Първото зареждане е 90 секунди, а първа и втора са съответно 1. 2 и 2.5 с интервал от по 50. Първото говори за непускащ много пелети шнек, а същевременно трябва да пуска по 1.2 с.
Моят пуска по 3 кг за шест минути. Зарежда 59 секунди, първа ми беше 2 сек, а втора 3 сек. Първа я промених на къс пас да разръчква по-често бонбоните от черен шоколад.
Работи ли на 1 въобще и колко време седи там преди да качи 2?
gunpowder - специалист
andy_forresite написа:
Има нещо нередно в настройките. Първото зареждане е 90 секунди, а първа и втора са съответно 1. 2 и 2.5 с интервал от по 50. Първото говори за непускащ много пелети шнек, а същевременно трябва да пуска по 1.2 с.
Моят пуска по 3 кг за шест минути. Зарежда 59 секунди, първа ми беше 2 сек, а втора 3 сек. Първа я промених на къс пас да разръчква по-често бонбоните от черен шоколад.
Работи ли на 1 въобще и колко време седи там преди да качи 2?
Ами немога да кажа колко работи на първа но определено работи на нея защото съм я въждал . Кажи какви са твоите настройки да пробвам с тях . Инъче сега нямам поне неизгорели да падат в пепелника.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: