• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
rmanov - специалист
Ето един сайт за френелови лещи;http://www.3dlens.com/shop/largefresnellens.php
rmanov написа:
Ето един сайт за френелови лещи;http://www.3dlens.com/shop/largefresnellens.php
за съжаление там няма подходящи за целта размери.
Чел съм по руските сайтове че поръчват лещите от www.lumenlab.com, но аз нещо немога да намеря нищо там
stan_slav - специалист
brad4edat написа:
Някой опитвал ли е с тези ментеливите китайски ксенони за кола, имат ли достатачно лумени за да се получи ярък образ ?
Аз подкарах един проектор Plus 800 мисля че беше, един колега го предлагаше по-назад в темата с автомобилен ксенон от китайските. На тъмно на стена се вижда съвсем прилично. Леко ми синее, но явно крушката не отговаря на означените келвини. Проектора е DLP. В осветена стая положението е трагично.
brad4edat - специалист
Аз днес си играя все още със Osram cool blue крушката. Установих че е страшно важно да успея да фокусирам максимално добре цялата светлина в една точка и да я насоча към по нататашните чарколяци. Утре ще си направя една джаджа която да закрепя зад самия рефлектор, тя ще ми държи халогенната крушка на желаната позиция спрямо рефлектора и ще ми позволява да си наглася фокуса на снопа лъчи.

Не ми сля да се занимавам с ксенони от кола, крушките ми изглеждат прекалено обемисти, направо ще взема някоя 50-100ватова led матрица и ще опитам с нея. Само дето не ми е ясно как ще насоча светлината от матрицата в отвора към длп брамбажлъците. Тук с матрицата номера с рефлектора няма да го биде по никакъв начин. Матриците са квадратни и по голями от самия отвор, ще има загуба на светлина и незнам дали има ачин да я фокусирам.

Иначе сега със тази Oram cool blue се вижда приемливо в тъмна стая, обаче на светната лампа просто няма и помен :lol: :lol: утре ще опитам да подобря фокуса, и бялото си е бяло, поне приемливо.
Иначе ако изкарам касетката с лампата отвън и като сложа лист пред нея и фокусирам още повече в една точка, листа започва да дими :lol: не ми се мисли колко им е топло на елементите по оптичното трасе :?
stan_slav - специалист
Определено ксенона е по-силен от халогенната лампа. И аз се замислям да пробвам с мощен светодиод, но точно монтажа и фокусирането все още ме спират да го направя. Иначе ксеноновата крушка я монтирах така че центъра и където е разряда да съвпада с този на оригиналната крушка.
Kalistobg - специалист
чух че можело и с светодиод от мощен фенер 1000лумена и нагоре
около 50 кинта са и някой модели имат фокусиране като звъртиш отпреде
1000лумена са 10вата
:-D
а затова че не се гледа на светло е нормално все пак ти трябва много силен източник на светлина
но дори и тогава на светло няма да се вижда добре заради факта че най-тъмния нюанс ще е много светъл заради осветлението в стаята =]
въпроса е да го докараш до приемливо качество на тъмно до приемлива цена
най на оферта си е да си вземете втора употреба проектор 1024х768 минимум и да го хакнете
в ебай англииския моя модел го има на тънки цени и мога да дам съвети кое как :partyman:
Epson EMP-74
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?LH_BIN ... op=2&_sc=1

има за по 25 паунда
може да се поръча през сайта на еконт и те ще ти го купят и доставят от UK до у вас

www.econt.com/2010/03/да-изкупим-британия/

ДОБРЕ!!! :heart:
Последна промяна от Kalistobg на пет фев 03, 2012 4:04 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Kalistobg написа:

добавете WWW. за линка
Стига си правил цигании ( да ме прощават ромите, но така е лафа, нищо лично) , че ще получиш бан , затова че НЕ слагаш WWW и затрудняваш четенето!!! Ако ще получаваш бан или предупреждение , повярвай ми няма да ти помогне това , че не изписваш целия адрес и досега щеше да си го получил! Четем почти всяко мнение и сме достатъчно интелигентни за да различим директна реклама на СОБСВЕНИ УСЛУГИ или стоки и както и да ги прикриваш линковете ще си понесеш последствията!
brad4edat - специалист
Ами доколкото събрах информация, тези LED матрици дето са в ebay вършат супер работа, но само за lcd проекторите.
За dlp номера не минавал :lol:
Ако стане що годе с халогенките от кола добре, ако ли не си взимам една оригинална крушка или някоя от dlp проектор но 3000lm и слагам нея.
Тва с диодите при dlp няма да мине, могло но трябвало някакви специални колиматори, и ще стане сумати пара а ефекта ще е под въпрос.
Жалко че нямам някой такъв кит от HID ксеноните за кола, щях да пробвам да си регулирам фокуса в една точка( за целта слагам лист хартия на 2-3 милиметра пред предното стъкло на касетката) и да видя дали тези споменавани там лумени са реални или само измишлиотини.

Май ще се спра на варианта на някаква нова крушка за DLP прожектор, само да е нещо по приемливо като цена.
За моя най-евтината е около 150лв. само крушката, иначе повечето крушки за него са около 200лв.

пс/. Сега се сетих че един познат работи сотаджия и има един такъв мини прожектор със доста силна led светлина, която може да се фокусира,ако не забравя и ако не го е загубил ще гледам да пробвам и с него.
Stoianovkv - помощник
[quote="brad4edat"]Ами доколкото събрах информация, тези LED матрици дето са в ebay вършат супер работа, но само за lcd проекторите.
За DLP трябва светодиод с малка площ и много лумени :)
Тоя върши работа в случая http://amaralighting.com/store/product/ ... byalo.html
brad4edat - специалист
Stoianovkv написа:
brad4edat написа:
Ами доколкото събрах информация, тези LED матрици дето са в ebay вършат супер работа, но само за lcd проекторите.
За DLP трябва светодиод с малка площ и много лумени :)
Тоя върши работа в случая http://amaralighting.com/store/product/ ... byalo.html
ХММММ това ли са "точковите лед диоди" за който беше споменавано насам натам. Това нещо ако написаните мy параметри отговарят на реалносtта, като размери и лумени ще е перфектен заместител на лампата при DLP.
Някой пробвал ли е с такъв диод??? На теория отговаря на изискванията, на практика как е ?)
Иначе този диод го лепвам направо на входа на оптичния тунел и би трябвало да няма никакви ядове с фокуса?

Тази вечер си поиграх със новата стойка за фокусиране на лъча. Ще дам снимки тези дни.
Установих обаче че тези 1500-1600 лумена на Osram cool blue стигат за гледане на музикални клипчета в тъмна стая, за четене на текстове недостига светлина, за филми се четат субтитрите добре ( приемливо положение ако филма не е предимно с тъмни сцени), дори при леко осветена от нощна лампа стая пак се гледа приемливо. Като цяло обаче недостига светлина, въпреки че фокусирането на снопа лъчи е оптимално.

Ще се насоча към лед диода, който посочи колегата в поста по предишния горен пост.
СЕРИИ LUSTRON 30W (1)

НАЙ-НОВАТА СЕРИЯ МОЩНИ СВЕТОДИОДИ LUSTROUS LEDs 30 W

Светлинен поток: 3600 lm , Консумация: 32 W.

Lustron TX5 LED - L530NW
Характеристики
Цветове бяло
Консумирана мощност 32.2W
Ток 1680mA
Работно напрежение 19.2V
Светлинен поток на бял цвят (5500К) 3600 лумена
Светлинен поток на неутрално бял цвят (4000К) 2950 лумена
Светлинен поток на топло бял цвят (2700К) 2400 лумена
Цветна температура

бяло : 4 ,750 -10,000 K
Изтегли подробна информация.pdf
Приложение
LED осветление - търговско – за осветяване на офиси, учереждения, хотели, ресторанти, магазини и др., битово- за осветяване на частни домове, декоративно осветление

Изображение
Изображение
Някой има ли опит с такива диоди при dlp?

Говорих с момчето от което купих проектора, те са го пускали с такава ксенонова крушка http://www.gasgoo.com/showroom/fstlinda ... 50556.html , но директно крушката на захранването от проектора и са им горяли за по 5-10мин. Нормално, нали трябва да се захранват с баласт изчислен за такива крушки.
Извадили са само балона и са го сложили на мястото на оригиналата крушка, казва че проектора е светел много силно,гледало се е добре и в светла стая?!

Вие какво бихте ми препоръчали да опитам:
1-ксенона за кола с външен баласт
2-Диода ( притеснява ме дали ще успея да фокусирам добре светлината на диода към отворчето на оптиката)
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: