Нека намерим най-тънките цени.
Фитилчо - майстор
Avas_co написа:
Не искам да те разочаровам, но ...
С какво мислиш да я зареждаш тая батерия ?
Ако си мислиш, че просто ще натикаш карантията на едната в кутията на другата и ще си я зареждаш със зарядното на Риобито мисля, че ще останеш неприятно изненадан.
Имам зарядно на Рйоби, което е купувано допълнително и зарежда всякакъв тип батерии и волтажи от 7,2 до 18 волта, ттака, че ще плъгна директно и ще тръгне, поне така се надявам. Преди да разглобя парксайда ще я пробвам дали я зарежда :wink:
Avas_co - майстор
Ще се радвам, ако греша.
Да се похвалиш, какво е станало, а и да снимаш елементите.
deltam - специалист
branco4007 написа:
Аз имам впечатления от фрезата.Купих я миналата година, но тогава я пуснаха чак май или юни.Та я ползвах на есен за малко, и миналата седмица фрезовах цялата градина която е 80 кв.м.Според мен се справя отлично, не се мъчи или тормози, добре разбива, не е шумна, лесно се почиства после.Ако те интересува нещо конкретно питай.
Благодаря за мнението.
Virtex - майстор
Зависи дали има някаква "електроника" в самата батерия - ако изводите за зареждане са директно на пиновете може да се зарежда с всякакво универсално зарядно. Иначе ако производителят е слагал някакви бози вътре може да се наложи само неговото зарядно да се ползва.
Така или иначе кадърните устройства зареждат "балансирано" - т.е. всеки отделен елемент е под наблюдение, а не целият pack от 5 елемента.

Иначе всички високо-амперни 18650 елементи стават в други батерии. То така може и да се "рециклират" стари,но просто трябва да се ползват високо-амперни елементи, иначе примерно 18650 от лаптоп при 3С може и да издаде багажа, докато тези за висок ток може да изкарат и до 15-20-30А непрекъснато натоварване :)

А ако на самата батерия/pack пише капацитета, то това е капацитета и на отделните елементи. За 18/20V са 5х18650 елемента. Ако има за 40лв примерно 3-4Ah батерия от Parkside, то е по-изгодно да се 'рециклира', т.е. да и е се вземат елементите от нея и да се сложи на друго място примерно. Но ме съмнява батериите да са повече от 2Ah :)

Edit #2: Само е хубаво да се внимава, че при смяната на 18650 елементите или трябва да се запазят със заварените шини по тях или ако се запояват наново това да става МНОГО внимателно, защото този тип батерии са страшно чувствителни към топлина и е хубаво да се чете преди да се прави нещо по въпроса :)

Edit #3 - до колкото знам високо-амперни 18650 елементи за 'масата' се произвеждат от Panasonic, Samsung и Sanyo само, не знам за китайски имитации, та на теория всички би трябвало да са добре :)
Фитилчо - майстор
Аз притежавам никел метал хидридна батерия и искам да я направя литиево йонна с вътрешността на парксайда . Преди да разглобя парксайда ще видя дали я зарежда цяла, ще я свържа със жица. АКо моето зарядно я зарежда, я мятам в курубата на Рйобито и си свиркам :wink:
Колкото до тока - това пише в другата тема: Самсунг са явно. 20C е значи тока или 30А

Изображение
Avas_co - майстор
potrebitel22 написа:
Зависи дали има някаква "електроника" в самата батерия - ако изводите за зареждане са директно на пиновете може да се зарежда с всякакво универсално зарядно. Иначе ако производителят е слагал някакви бози вътре може да се наложи само неговото зарядно да се ползва.
Така или иначе кадърните устройства зареждат "балансирано" - т.е. всеки отделен елемент е под наблюдение, а не целият pack от 5 елемента.

Иначе всички високо-амперни 18650 елементи стават в други батерии. То така може и да се "рециклират" стари,но просто трябва да се ползват високо-амперни елементи, иначе примерно 18650 от лаптоп при 3С може и да издаде багажа, докато тези за висок ток може да изкарат и до 15-20-30А непрекъснато натоварване :)

А ако на самата батерия/pack пише капацитета, то това е капацитета и на отделните елементи. За 18/20V са 5х18650 елемента. Ако има за 40лв примерно 3-4Ah батерия от Parkside, то е по-изгодно да се 'рециклира', т.е. да и е се вземат елементите от нея и да се сложи на друго място примерно. Но ме съмнява батериите да са повече от 2Ah :)

Edit #2: Само е хубаво да се внимава, че при смяната на 18650 елементите или трябва да се запазят със заварените шини по тях или ако се запояват наново това да става МНОГО внимателно, защото този тип батерии са страшно чувствителни към топлина и е хубаво да се чете преди да се прави нещо по въпроса :)

Edit #3 - до колкото знам високо-амперни 18650 елементи за 'масата' се произвеждат от Panasonic, Samsung и Sanyo само, не знам за китайски имитации, та на теория всички би трябвало да са добре :)
Абсолютно !
Фитилчо написа:
Аз притежавам никел метал хидридна батерия и искам да я направя литиево йонна с вътрешността на парксайда . Преди да разглобя парксайда ще видя дали я зарежда цяла, ще я свържа със жица. АКо моето зарядно я зарежда, я мятам в курубата на Рйобито и си свиркам :wink:
Колкото до тока - това пише в другата тема: Самсунг са явно. 20C е значи тока или 30А

Изображение
Много ме съмнява да направиш, каквото и да било.
Силно се съмнявам това зарядно, което имаш да зарежда литиеви и никелови пакети.
Има начини да се случат нещата при теб, но не мисля, че ще ти стигнат знанията за да се справиш сам, и определено си мисля, че ще имаш нужда от друго зарядно.
mitko64 - майстор
В Германия( само) се очаква да пуснат същата батерия плюс зарядното, отделно соло варианти на трите машини. Цени обаче още се не знаят
http://www.lidl-service.com/static/1513 ... 292_DE.pdf
Иначе най висококапацитетната лидълска батерия е 2,6Ah, но доставчика е Гризли, на там не се знае какви са елементите. http://www.benl.ebay.be/itm/PWSA-18-A1- ... 35faf62b02 .
Конкурентите им от Алди, водят с едни, две гърди напред с 3 и 4Ah.
Virtex - майстор
Фитилчо написа:
NiMH се зареждат по друг начин от Li-Ion батерии - така че ако зарядното НЕ е универсално няма как да стане с него...Най-много да гръмнеш батерията да стане лошо...
Фитилчо - майстор
Купил съм го за универсално. Зареждало и двата вида баКтерии на Рйоби - старите жълти NiMh и LiIon :?
Фитилчо - майстор
Зарядното ми е такова, но цялото черно
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 0N00XK4041
Dual Chemistry One+ Battery Charger

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: