• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Колеги я кажете от къде/бг/ и какво флуке /ампер клещи/ да вземем за един приятел до 250/300 лева.Нямал претенции да мери постоянен ток ...ама е добре де !
Avas_co - майстор
Хм, за тия пари, какъв Флюк си мисли, че ще вземе ?
Евентуално, нещо от преебалника, бях мяркал там някаква нелоша оферта баш за токови клещи, но от там ...
В ТМЕ има доста приятни оферти и ако се взима на фирма, цената става много добре.
Ако, ви е филм поръчката от там, на лични мога да споделя схема за поръчка от там, при която даже за един два артикула ще легне по-тънко и доставката ще ти дойде за под седмица.
Там има неща на Флюк, на не лоша цена, аз лично си взех мултимер на Brymen и съм супер доволен, гледам имат и токови клещи, но нямам никакъв практичен опит с техни такива, но като гледам, на какви цени ги предлагат ребрандирани, мисля няма да са зле.
lubomirlz - специалист
За тия пари може да се вземе много запазено флуке от ибей , поне аз така процедирам. Всичките ми флукета съм ги взимал от ибей и са ми легнали точно на половина от продажната цена, а състоянието им е като чисто нови.
Avas_co - майстор
lubomirlz написа:
За тия пари може да се вземе много запазено флуке от ибей , поне аз така процедирам. Всичките ми флукета съм ги взимал от ибей и са ми легнали точно на половина от продажната цена, а състоянието им е като чисто нови.
Това е също много добър вариант.
Аз, за мен си по друг повод, съм решил да не си взимам техника от България, може и да нямам гаранция, но поне да не се дразня, че уж имам някаква, пък накрая...
Avas_co - майстор
dyaneff написа:
http://www.bultehna.bg/oferta/izmervate ... eshti-322e
http://www.tme.eu/bg/details/flk-323/iz ... fluke-323/
Това идва по-добре като цена и поне има Truе RMS и ако ще се хвърля човек да мери тока на някой честотен регулатор ще получи нещо по-близо до реалността( то, не че на повечето регулатори, не можеш им гледа тока).
maxx271 - специалист
Някой ползвали Мултицет UNI-T UT33C вчера си го закупих защото чух ,че за цената си бил добър даже в магазина ми казаха че днес са продали два броя били търсени и аз си го закупих но при мерене параметрите му са малко височки при мерене на батерии зарядни електричество измерване на акумулатор също високи .Използвал съм по евтин .
FM STEREO - специалист
Ако е електронен,при някой прибори при слаба батерия при измерване на волтове показват по високи стойности.
maxx271 - специалист
Колебаех се между MASTECH MS8233C и UNI-T /UT33C и в крайна сметка заложих на втория но взимам да съжалявам иначе батерията е чисто нова не мога да я измеря защото в момента нямам друг уред пише на батерията че е до 2017 явно е слагана скоро но не ми пречи да я подменя но едва ли ще има значения .Не използвам измервателните уреди професионално а предимно измерване на волтаж а с уреди като Модел: DT-182 и Dt9208a съм измервал и доста по точно показват от колкото този .Нормално ли е батерия от 1.5в. да показва 1.6в
fore - майстор
Сложи друга батерия в уреда и измери тази. :lol: Това че е в гаранционен срок незначи че не е прецакана една не батерия. Съхранението и също е важно.

Ами ако е чистонова батерията която мериш може и да стигне до 1,6 волта, но рядко. Имал съм и такива мерения по спомени. Нормално е около 1,55 В. Но има и над 1,6 волта. Все пак стойността е номинална и не може да се забоде на 1,5 В.

Зависи от конкретната клетка. Виж ако ти покаже 1,7 В тогава вече е прекалено.

Са да не измериш 230 -240 волта в контакта и пак да питаш дали е нормално. :mrgreen:
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: