• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
Благодаря колега но това е за по-новите камини, моята е от старите.
Kolega izpratil sam ti nastroiki za burnit 23 kw,izprati ni Edna snimka na taq tvoita kamina da vidim kvo e tva po staro upravlenie za 23kW.
Sorry za latineca.
пуснете едно ръководство за BURNit Comfort PM 23(за по старите камини) аз с мойта се оравих на братми тои е сас старата timiti@abv.bg
ivoto - специалист
benimm8808 написа:
ivoto написа:
9.2.01 = -4
Тва за кво служи(превеждам си го),но не мога да му хвана принципа.

Ами намаляне процентно на вентилатора. Както намаляш със степени времето на шнека, тук намаляш вентилаторите.
Като искам да намаля въздуха на всички степени за някакъв тест, пипам тук. Иначе трябва да променям от 9-6-18 до 9-6-22.
Здравейте,
След като техника направи профилактика на камината, вече не се изключва а само модулира.
Явно е променил нещо в настройките.
Минава температурата зададена за стаята и продължава да модулира, но не изключва.
Yordan_Angelov - помощник
Камината е произведена от: www.mbs.rs
Контролера е I023-5 IDRO
Когато я купих помпата работеше само след включване на захранването и сменях триака който е за управление на помпата които беше дал на късо, докато го сменя обаче разтопих двата кондензатора отстрани та смених и тях и сега всичко си работи, боря се само за по нисък разход но както беше споменато по горе по малко от 700-800 грама на час е нормално да горя по това време на годината, това са около чувал и 1/3 . Все още не съм си оправил настройката за първоначално пускане на пелети но поне я знам и ще я бутна.
Благодаря за помоща.

Прикачен файл

image.jpeg
benimm8808 - специалист
Снощи направих едно замерване на разход.
В режим на модулация при 65гр. температура на водата ми даде точно 1 кг/ч. С настройки на 1 степен-пелети-0.6 и въздух-1500 и външна температура 8 гр.
Снощи си направих труда да изчисля(не претендирам за абсолютни стойности) монтираните ми мощности на радиатори,лира и серпентина на бойлера.
Радиатори(Elite Komrad)-21.75kW това са по данни на производителя при температура 90/70гр.,лира 0.75кW,серпентина 3кW-общо 25.5кW.
По мой сметки при температура 70/55гр. от камината-радиаторите,серпентината и лирата отдават 16.5kW
Производителя на пелети(с.Скравена) дава,че 1кг.-4кW.Явно при изключване на термоглавите остават-лирата и серпентината за се постигне тоя разход(размишлявам си аз като любител).

Поздрави.
toto1221 - специалист
моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор
kafaka - специалист
toto1221 написа:
моля някой да помогне,купих си пелтна камина бурнит комфорт пм 15,свързана ми е и вече е ползвам 20 дни но разходът е доста голям 6 часа 9 килограма,23 часа 30 кг. като се има в предвид че вънка е 10 градуса.
по мой наблюдениа пуска много пелети при запалване,направил съм е на минимум -7 пелети и горелка 1 степен темп на водата 64 градуса достига ги за около 40 минути и изключва
не разбирам нищо за това помагайте
и още нещо което ми се стори странно нагласям е на 55 градуса на водата първиятпът достига 60 градуса и изключва,след което,пада на 52 и пак пали ,но вече достига 60 градуса без да е включена горелката а свети лампата за фаза на стабилизация горелката включва и започва директно да модулира на 67,70 градуса при полоьение че съм и задал 56 градуса на водата камината изключва
67,70 понякога дори и на 77 и докато изгасне напълно става над 80 и показва ерор
Колега задай и да модулира по темп.на водата и увеличи разликата в градусите при модулиране от 2 на 5 и няма да имаш ядове с изключване и включване на камината.С какви пелети си?По спомени stand by на off за да модулира по вода беше.
... колеги, трябват ми инструкциите за Burnit 25+. "инсталатора" ле-еко си остави ръцете.
... новите модели (25+) са без датчик за налягане на водата и датчик за пелети. На дисплея излиза " Lo", вместо показания за стайна температура.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: