Sharkolia написа: Някъде четох ,че Кракра е абсолютно соц, копие на модел на ЕСАБ от преди 30-35г. до ден днешен не са мръднали от тази стара схема.За схемата не знам... ама с моделите са мръднали малко напред -срещат се и 180Aм модели!

Sharkolia написа: Някъде четох ,че Кракра е абсолютно соц, копие на модел на ЕСАБ от преди 30-35г. до ден днешен не са мръднали от тази стара схема.За схемата не знам... ама с моделите са мръднали малко напред -срещат се и 180Aм модели!
Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!Да, имат комерсиален модел. В ЕСАБ нещата не са добре но това си е тяхна политика. При Марти Кемпи нещата са традиция. Имат заводи в няколко страни и държат на марката. Ако са стъпили и в Азия, вероятно си контролират производството на 100%.
Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!Това не е учудващо, ако не правят в Китай няма да продават, защото цената няма да е конкурентна. Нещо друго...в днешно време всички големи фирми са мултинационални. Като се огледам не виждам някоя марка да не произвежда в Китай. Hitachi, Makita, Abac, Husqvarna, McCulloch, Gardena, Gys, lavor, Karcher...всички имат заводи и в Китай. Важното е да е със същото качество, големите фирми си имат стандарти и ги спазват. За Кракрата е друга работата, толкова са изкрали заводите че ще я правят още 20 години. Аз съм ги питал тези в Дивотино няма ли да правят нещо друго..те само това си знаят и не искат да се учат.
Не вярвам да бълват производство, защото не се търсят, еле сега при тия инверториНе бълват и често чакам няколко дни да произведат 5 бройки. На 30-40 инверторни машини се продава една с траф, купуват ги главно хора с носталгия по миналото. За здрави са здрави, но с това предимствата се изчерпват.
gogo7777 написа:Идва ли сме ние хората които ще оправим политиката на Есаб ,но определено ще имат повече успех на пазара отколкото конкурентните марки които са на около 2,5 пъти по скъпи, аз специално не виждам защо ,особено за апаратите от ниския клас!Не знам Кемппи колко контролират производството но определено вече имат пробойни в качеството.....!Някой модели машини на Есаб се произвеждат в Китай!Да, имат комерсиален модел. В ЕСАБ нещата не са добре но това си е тяхна политика. При Марти Кемпи нещата са традиция. Имат заводи в няколко страни и държат на марката. Ако са стъпили и в Азия, вероятно си контролират производството на 100%.
gogo7777 написа:... но ще е жалко ако в Кемпи има някакви слабости. Лично на мен хич не ми се вярва да има такива. Кемпи са едни от любимите ми марки.и.Ежедневно работя с маркови машини и определено мога да кажа че някой от моделите на Кемппи доста повече дефектират в сравнение със същите модели произвеждани преди 2-3 и повече години!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: