• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 244
Всичко за дърводелството
EDI - майстор
А стига бе.Я направи някоя снимка да видим тази работа.Цангата влиза ли навътре в ротора.Трябва на ръка да потъне до конуса, после гайката да я затегне.
tbmtbm - помощник
Точно така,цангата потъва до конуса си и гайката така не може дори и да захапе резбата.като махна цангата,захапва на косъм.Пружинката съм я махнал сега,че след час борба ми писна и с нея да се боря.

Прикачен файл

20131217_184001.jpg
EDI - майстор
Гайката нещо не е читава.Я навий само гайката без цанга ,навива ли се на вала.
tbmtbm - помощник
Без цанга,гайката си потъва свободно отгоре 7-8мм,без да отрази,че резбата на вала почва от самото му начало.на снимката съм показал докъде си влиза свободно гайката без никакви въртеливи движения

Прикачен файл

20131217_190652.jpg
Kumay - майстор
Ако има друга цанга с машината - пробвай и с нея! Съмнява ме, че твоята цанга не е за този модел! Само предполагам - тези маишини не съм ги виждал на живо! :)
Chefo77 - майстор
Хм
Ако ти е наблизо сервиза, иди и виж там какво ще ти кажат, може и гайката да е дефектна ...
Да не се опитваш да вкараш 8 мм фрезер в 6 мм цанга и затова да не влиза ... знаеш ли коя цанга са сложили в завода ...
EDI - майстор
Да ,нещо не са окомплектовали нещата.Гайката ти май вече е без резба, като гледам, заминала е.Цангата не влиза свободно в гайката - не стига до фланчето горе и като си натягал е заминала резбата на гайката.Цангата свободно ли влиза в гайката, трябва да опре чак до гривната горе.
tbmtbm - помощник
Да,идва в к-т с 2 цанги 6мм и 8мм и с двете резултата е аналогичен.Просто резбите на гайката и вала се плъзгат една по друга,без да навлизат зъбите им един в друг,да си я врътнеш и затегнеш.Лошото е,че практикера ми е на 30км,но смятам да отида там с надеждата да ми я сменят.вчера е закупена и изобщо не е ползвана,то няма и как де :)

еди,да цангите си влизат свободно в гайката и опират в дъното й.
и нищо не съм затягал,че да я нараня резбата,дори когато хване едва едва на косъм,хващам гайката и вдигам фрезата с нея,гайката пак се върти свободно и изплюва
Kumay - майстор
Или гайката е дефектна, или е за друг модел... Ще трябва пак да ходиш до Практикер.
teon - специалист
...на втората снимка се вижда как гайта влиза на вала като у тях си :x ...май един път беше станало въпрос някъде из темите за проблем с гайките на тея фрези...
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: