• 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai75 - напреднал
Инаи важното купуваите добри пелети не се циганете за 50 лв на тон по евтени защото аз миналата година го ядох големия. Просто екоспар са малко капризниот кам пелетите.
filmatoplo - майстор
Когато четях инструкциите точно за този режим на горивото от 1 до 3 ,ми се стори че пише че по различни датчици се съобразява ,ама понеже книжката е супер тъпо написана и се отнася за - камини въздушни и с водна риза ,хем за горелки ,превода е с Гугле преводач та не и повярвах много и не си играх с чуждата камина .
nelim - специалист
На английски е така:

With the Fuel quality options you can select the level of pellet and wood combustion efficiency, where low value stands for more
humid fuel with less combustion efficiency, and high value stands for fuel with high combustion efficiency. You can
select between values 1 to 3.

Аз не ползвам гугъл преводач и си го превеждам по следния начин
Със опцията за определяне качеството на горивото, може да задавате нивото за ефективност при горене за пелети и дърва, където по-ниска стойност седи за гориво с по-голяма влажност и по-ниска ефективност на горене, а висока стойност за гориво с висока ефективност на горене. Може да се избира стойности от 1 до 3.

Туй то.. :) за мен 1 е най-лошо качество - 3 е най-хубаво ( не знам дали само според влагата го определят, просто казвам какво пише в книжката на ханглийски език :) )

Реално това променя параметър 92 и след това горенето се съобразява от някакви скрити параметри (от 53 до 58, но различни от тия който виждаме) и променят подаването на пелети и силата на вентилатор в проценти спрямо 1 (което е някви пелети ONORM M7135)

Някой с USB кабел ако даде стойностите на тези скрити параметри 53(FeederFactorPelletsType1) 54(FAN1FactorPelletsType1) за 1, 55(Feeder) 56(FAN) за 2 и 57(Feeder) 58(FAN) за 3 ще стане ясно в каква посока и с колко точно променя :)

Аз лично предполагам че е фактор по който умножава(или дели?) стандартно зададените времена на подаване и сила на вентилатора
gnt69 - майстор
Аз като бъдещ собственик на Екоспар солара затърсих и намерих това.
за суха

И това за мокра камина
marin_ks - специалист
nelim написа:
На английски е така:

With the Fuel quality options you can select the level of pellet and wood combustion efficiency, where low value stands for more
humid fuel with less combustion efficiency, and high value stands for fuel with high combustion efficiency. You can
select between values 1 to 3.

Аз не ползвам гугъл преводач и си го превеждам по следния начин
Със опцията за определяне качеството на горивото, може да задавате нивото за ефективност при горене за пелети и дърва, където по-ниска стойност седи за гориво с по-голяма влажност и по-ниска ефективност на горене, а висока стойност за гориво с висока ефективност на горене. Може да се избира стойности от 1 до 3.

Туй то.. :) за мен 1 е най-лошо качество - 3 е най-хубаво ( не знам дали само според влагата го определят, просто казвам какво пише в книжката на ханглийски език :) )

Реално това променя параметър 92 и след това горенето се съобразява от някакви скрити параметри (от 53 до 58, но различни от тия който виждаме) и променят подаването на пелети и силата на вентилатор в проценти спрямо 1 (което е някви пелети ONORM M7135)

Някой с USB кабел ако даде стойностите на тези скрити параметри 53(FeederFactorPelletsType1) 54(FAN1FactorPelletsType1) за 1, 55(Feeder) 56(FAN) за 2 и 57(Feeder) 58(FAN) за 3 ще стане ясно в каква посока и с колко точно променя :)

Аз лично предполагам че е фактор по който умножава(или дели?) стандартно зададените времена на подаване и сила на вентилатора
Естествено , че ще е някаква математическа логика, иначе остана варианта тая камина да прояви разум. От македонския клип които гледах една нахакана македонка обяснява на разбираем МАКЕДОНСКИ език, че 1 е за най-качествени пелети а 2 и 3 за по-фетките както казват в Македония.
nelim - специалист
Дайте да го видим тоя клип :)
Аз казвам какво пише в упътването на английски :)

Ето го и на български пак от книжката
Можете да оптимизирате горенето и работата на дозаторното
устройство в зависимост от типа и ефективностт
а на използваното гориво. С опцията за качество на горивото (Fuel quality) можете да
зададете горивната ефективност, където по-ниската стойност
означава по-влажно гориво, с по-ниска горивна ефективност, докато по-високите стойности означават висока горивна
ефективност. Можете да избирате стойности между 1 и 3.
nokoniko - специалист
nelim написа:
https://www.youtube.com/watch?v=FKHyMJEQuBc&t=220s - гледай след 2.55мин. има субтитри на бг.
nelim - специалист
Не аз за клипа с македонката питам :)

Иначе да, тук според субтитрите 1 е най-качествени.. а като думи казва просто че 1 е за хубави пелети.. просто в книжката пише друго.. явно ще трябва някой по-запознат с макетата да каже ;)
marin_ks - специалист
nelim написа:

Ето го и на български пак от книжката
Можете да оптимизирате горенето и работата на дозаторното
устройство в зависимост от типа и ефективностт
а на използваното гориво. С опцията за качество на горивото (Fuel quality) можете да
зададете горивната ефективност, където по-ниската стойност
означава по-влажно гориво, с по-ниска горивна ефективност, докато по-високите стойности означават висока горивна
ефективност. Можете да избирате стойности между 1 и 3.
Не оспорвам написаното на английски. Също знам какво чух на македонски. Не намирам клипа, но ще го имам в предвид и ще ти го пратя на лично.
nokoniko - специалист
nelim написа:
Не аз за клипа с македонката питам :)

Иначе да, тук според субтитрите 1 е най-качествени.. а като думи казва просто че 1 е за хубави пелети.. просто в книжката пише друго.. явно ще трябва някой по-запознат с макетата да каже ;)
https://www.youtube.com/watch?v=E57x0jfv3Ug - Тук македонката казва, че 1 е най-добро качество....гледай и слушай след 1.18 мин.
Последна промяна от nokoniko на чет ное 02, 2017 9:36 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: