• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Вашето лично помещение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Струва ми се, че още няма предна табла. Възможно е да е монтирана към рамката и да се вдига заедно с матрака. Разсъждавам си.
shadowman - майстор
Ще прощаваш ама тия винтове на цокъла на нощното шкафче не са много добре, лепенките са вариант ама се различават от ПДЧ-то. Имаше начин да се избегнат ама да съм знаел да ти кажа.
sasooooooooo - "специалист"
invizitor написа:
това ми е работата ,но можеше и да не се обръща,нищо нямаше да се вижда.но ти си упорит ,така че няма проблеми :-D
а с какво смяташ да лепиш канта?
Релсата за механизма не мога да я хвана от към каналите или пък тях да ги обърна към тавана да събират прах? Сега ще ги прикрия с канта, а и така да останат, те са в дъното на гардероба.

защо на леглото предната табла е по ниска от страничните ?
n_a е предугадила отговора :-D В началото Shadowman сподели как е неговото легло - с кутия, на която ляга рамката и облечена отстрани.
Когато дойде рамката ще монтирам тази страна /тя е на половина от размера до пода/ и таблата.

Shadowman, лепенки няма да слагам, а от канта ще избия. Можеше да не ги хващам там въобще /само отстрани/, но карай зараве да е :wink:
tassel - специалист
Така ли ми се струва или си направил прегради между чекмеджетата на скрина? :)
Да, сложих едни останали парчета от по 5см. Понеже пресметнахме ,че доста ще се товарят чекмеджетата /не с дрехи/ и реших да подсиля и заздравя констукцията.
Рамката дойде, а с нея и проблемите :lol:
Оказва се , че афишираната за 160/200 рамка е всъщност 159 на198,5.
Механизмите идват на 160, което е вече проблем :|
Умувах и най-лесно ще ми е да изрежа вътрешната кутия, само около механизма, но само на едната страна. Така на тази част рамката ще се опира изцяло върху кутията. От другата страна рамката ще се опита само на двете перпендикулярни плоскости, които разделят половинката на три части.
Размера до 200 ще го компенсирам, като направя "пълнеж" на самата рамка от ред плоскости.
За механизъма са ми дали 2х750 Нютона. Как да го монтирам? Тази част която остава хваната за кутията, трябва да е хоризонтална нали?
А между рамката и таблата 1см стигат ли? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Изображение
Къде кое??
При твоята снимка двата механизма идват малко по-навътре от моите. Гледам и долната част от него не е хоризонтална. Виж моите снимки с луфта, а на твоята къде мисля да изрежа кутията, само че ще е отляво. Сигурно има начин механизмите да влязат по-навътре, но не ми се иска нищо по рамката да бутам, щото ще ми отпадне 2г. гаранция.

Прикачен файл

спалня 005_resize.jpg
спалня 005_resize.jpg (105.03 KиБ) Видяна 9259 пъти

Прикачен файл

спалня 004_resize.jpg
спалня 004_resize.jpg (88.22 KиБ) Видяна 9259 пъти

Прикачен файл

спалня 003_resize.jpg
спалня 003_resize.jpg (103.81 KиБ) Видяна 9259 пъти

Прикачен файл

спалня 002_resize.jpg
спалня 002_resize.jpg (115.25 KиБ) Видяна 9259 пъти

Прикачен файл

23igzya.jpg
23igzya.jpg (55.88 KиБ) Видяна 9259 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
напоследък хепртен ми го няма въображението. Значи. Не вдяввам що ще режеш, като идва късо. В смисъл, имаш луфт, значи трябва да прибавяш??
Откъм глава/кракя не би трябвало да имаш проблем?
Отстрани, ако подсилиш царгата на леглото? Даже само от едната страна?
Всъщност какъви са им изискванията за монтажен отвор?
Дееба идиотите, уж всичко в милиметри, а пак някоя убавица е глътнала сантим и половина!
Размерът няма значение!
Размера няма значение, ама виж си аватара :lol: .
Та рамката идва по-къса, но механизма идва по-широк. при моето оразмеряване трябваше по един сантиметър да застъпва от всяка страна. Така вътрешната ширина ми е 157,5 , а ми трябват 159 за да влязат свободно механизмите. Когато отрежа от едната страна /18мм/ тамън ще пасне :)
Дължината също ми е къса и за това ще добавя още 18мм, че да ми пасне.
Монтажна схема на механизма няма, затова питам, но не ми се струва правилно да не не хоризонтално!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: