Ти можеш да ни казваш, че правиш едно и да правиш съвсем друго. Ако искаш да ти помогнем обаче би трябвало да се придържаш към условностите. "Начало" и "край" са условни, но приети веднъж трябва да са безусловни. Буквално най-добре да им залепиш с тиксо (на синята, зелената, червената и сивата) букви "н" и "к" - условни начало и край на намотките и на скиците да ги отразяваш. Предвид ентусиазма ти за проби, ще разберем, може би къде се случва грешката.
bulhomes2 написа:Ами аз затова питам - дали въобще могат да се сумират кондензатори.Бах м....у въпрос...Арт не ти ли го обясни?
За последователното връзване ще се съглася, че има смисъл да се пробват и долупосочените варианти, само ако намотките имат определено "начало" и "край", тоест ако има значение за работата коя страна на намотката е "вход" или "изход" за тока. В противен случай не виждам къде е грешката на моето свързване. Това, че на чертежите съм разположил синята под червената няма никакво значение. Можех да сложа синята над червената и да покажа резултатите така. Тогава на схемата ми изгледа щеше да бъде така, както го искаш.