• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
onkelabg - специалист
Задьлжително ли е -Всеки дневна актуализация/Уин7/
Питам защото дял/ц/ мие 30гб и са останали едва 4гб.
Знам,че е малко но целия хд/160гб/,не се сетих да кажа на човека да увеличи дяла/ц/ при инсталирането с Уин 7 :?
Поглеждам от време на време иконата за актул-и там са се наредили 34бр/455мб/
Какво ще ме посьветвате в случая-как да е наглася.
-аз ли да си определям,кой :? да бьдат инсталирани, и как става :проба:
-
hidrazin - майстор
Спри се бе човек! Пет страници за динозавър дет струва една почерпка. Някой ти го е инсталирал и евентуално си му платил.
Питай го и ще ти обясни. Сложи си една читава видеокарта, ако още не си сложил и забрави. Самолет няма да стане.
:partyman:
onkelabg - специалист
Нали затова е форум колега :?
Да се пита от такива,като мен неразбиращи от нещо, кьм такива разбиращи от него.След време ще се появи др-като мен с питания за това онова в тази сфера, и смятам за добре тук да е описано с Ваше сьдействие начина на остраняване/разрешаване на проблема.
Не всички имаме вьзможност за нови ПС :cry: просто някой от нас се стремят с малкото оставащи ни средства, да подобрим стария Динозавьр, за още някоя и др година живот.
Благодарен сьм на всички вкл. се в темата-получих насоки и мнения,който след това споделих тук в темата заедно с фото. :supz:
С мисьлта,че друг ще зададе подобен вьпрос...и евентуално някой ще му пусне линк на темата и там ще намери някакво разрешение.
Има много теми с недовьршени, несподелени решения.Просто, който има желание да помага,който желае може да чете и ако има нещо да добави Сьществено да го стори.
Поздрави :partyman:
hidrazin - майстор
onkelabg написа:
Да се пита от такива,като мен неразбиращи от нещо,...
Не е така колега. Като не разбираш съвсем от дадено нещо, започваш да четеш и да се ровиш. И чак когато стигнеш до нещо с което не можеш по никакъв начин да се справиш с него - питаш. Форумите са да ти помогнат за конкретен въпрос а не да ти дадат основните знания. Това става в училище и с четене.
Я сега кажи толкова ли е трудно да направиш така:
Колко място трябва за windows 7
Да почетеш малко и да разбереш че за самата боза трябват около 20GB. Един набор от най-необходими необходими около 3GB, 15-20% задължително празно пространство - 3-5GB и хоп. Дялът С ти е почти пълен. Ако не си изчистиш инсталационните файлове и други такива, няма да ти стигне или скоро време ще получиш съобщения че диска е пълен. И това без игри и други тежки програми.
Много зависи и от потребителя колко е "стриктен" при използването на компютъра. Хората така и не се научиха на С-то и на десктопа да не слагат нищо.
Тогава и 100GB няма да ти стигнат. На практика за С се оставя между 50 и 100GB.
Инсталирай си един CCleaner и почисти с него. После виж колко място е останало свободно.
Актуализациите (само ако ти е лицензиран уина) е достатъчно един път в седмицата.
Слагай си една видеокарта и да приключваме с тая ламаринена кутия.
:partyman:
P.S. И вземи оправи оня снимка по-горе че виж колко празно има. Заболя ме пръста докато прехвърля страницата.
onkelabg - специалист
Да колега за някой работи е така.
Четох много за Уин 7-преди да се навия да ми го инсталират.
Грешката ми е, че не се сетих да кажа на човека-да направи дял/ц/ от 30гб- на 40гб :axe: -това е моя грешка.
На дял/ц/ по-принцип са ми само програми и файлове за Уин 7-и от 30гб..ми остава свободно/3,5-4гб/ след почистване.
Предното ми мнение ,беше прибьрзано..Защо...
-акуализацията ми беше вкл/авт/ и като погледнах ,колко инфо и фаилове ме чакат :? общо за 2 дена от инсталация-някьде/2гб/ :x и компа Умира.
-сега е изключих.
-филми ,който свалям са в /Д/-дори имам и програми Инсталирани в него,снимки и др.

Снимката даже е изтрих :yawinkle: незнам ,какво става с този/Paint/ по-нов е за мен. от старият който бе много прост с/ХП/.
Поздрави :respekt:
kalpev - специалист
onkelabg написа:
Да се пита от такива,като мен неразбиращи от нещо...
onkelabg, не се засягай, но начинанието ти беше сбъркано изпървоначално точно за този динозавър.
Като неразбиращ, точно разбиращите ти дадоха съвет какво да направиш най-добре, предложиха ти решения, дадоха ти линкове. А ти в момента имаш ни риба, ни рак, вложил тези средства, но далеч от адекватна цел.
И темата наистина ще е полезна за някой, който търси решение - да не прави точно така.
С други думи, да не съм голословен - можеше да послушаш поне moimoimoi като толкова държиш на тази машина. Иначе, аз лично, вместо да подмладявам динозавъра, за подобни пари бих си купил втора употреба маркова машина. Повярвай ми, направени са с много добра инженерна мисъл и в някои отношения се държат по-добре от чисто нов сбирщайн. Намират се фирми, които продават маркови компютри, немного експлоатирани от разни банки и институции на запад. Напълно профилактирани и с половин година гаранция, достатъчно адекватни на нуждите с години, примерно - i3 или i5 процесор, мин. 4GB RAM, бърз 500GB HDD, добра видеокарта, тихи и безшумни, качествено захранване.
Относно WIN7-та ти - докато не си му накатерил всичко е по-добре да помолиш този твой приятел да ти преразпредели системните дялове (50GB за C: е добре при възможност), където и да си тръгнал с този 160GB HDD.
След това, за актуализацията на ОС - остави я както е на фото-то. Важните ще си ги инсталира автоматично, а препоръчителните по твой избор, като им оставяш или махаш чавките. Не знам при теб как е, но си спомням, че на мен ми даваше около 40 препоръчителни актуализации за language pack на всякакви езици, които разкарах моментално.
onkelabg - специалист
Благодаря на колегата /hidrazin / - за Видео клипа. :prayer:
След 1ч-мька и гледане, инсталиране на програмката и най-вече Страх дали ще се получи.....
УСПЯХ :drinkers:
И сега си имам дял/Ц-48Гб/ =D> [-o<

ПС-Колега /kalpev/ по-какьв начин премахна този езиков пакет и актуализаций.Нещо с програмка ли...опитвах но не става. :?:
kuger - майстор
Хе, динозавър е моето, купено на втора ръка 2006 или 2007 год с хард, записвачка и 512 RAM. Останалото е добавяно на ход. И си работи.
Прикачен файл:
комп (864 x 648).jpg
комп (864 x 648).jpg (112.78 KиБ) Видяна 1273 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Избор на ПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: