• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bigdragon написа:
Пълни глупости.
Ко речи?
andro440 - майстор
по добре да!!! ,наистина да спирам да пиша ,че съвсем ще се обърка колегата с 65-те градуса ,, Явно , на някоии им трябва много обяснение ,за да разберат ,защо на колегата водата прелива в глидерите ,останете със здраве колеги ! Трифонов -благодаря ти ! ..
Трифон П.Трифонов написа:
bigdragon написа:
Пълни глупости.
Ко речи?
http://forum.setcombg.com/attachments/% ... %D1%80.jpg
Айде образовайте се!
Лазар е писал там, ма вече е дигнал ръце.
Това е точно схемата, дето трябва да изпълни банскалията. Вместо кофа може да постави красива кашпа. Гарантирам, че цветето няма да подгизне или да се попари.
Ето и темата
http://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1%82% ... D0%B0.html
andro440 - майстор
сега искам да обясня накратко ,защо мисля ,че системата на 65-градусовия колега ,ще заработи ,ако я направи по моята схема . ако трябва ще я начертая на програма а не с пайнтъ ! Да оставим Байпаса за последно . помпата в системата на колегата смуче вода от студения край на радиатора /радиаотори -там е свързан и разширителния съд . топлата вода създава налягане ,но в системата има въздух ,който ще се изпусне от обезвъздушителя монтиран на топлата вода на изхода на котела ! Обаче ,се случва следното -помпата понеже смуче и Разш съд е свързан в най далечна точка /предполагам и на студената /връщаща се вода ,и вероятно разш съд е вече празен ,помпата вкарва въздух в котела.Така системата няма как да заработи ,защото се създава и налягане в самия котел и се налага едно безкрайно обезвъздушаване ... Колегата трябва да направи следното -да премести и вкл тръбата на разширителния съд на топлата /входяща вода / понеже разширителния му съд е с един вход и преливник ,поне така го виждам на снимките -или да го свърже към топла и студена вода -това всъщност се явява и байпаса ...ако разширителния съд бъде свързан само с една труба -да е на топлата и да се направи байпаса на самия изход на котела с кран ,който да е почти притворен - ако тази система не проработи по моя начин ,както премиера ,ще кажа ,че си подавам оставката :drinkers:
andro440 - майстор
Системата на колегата с 65 градуса проблема е в това ,че помпата вкарва въздух в системата ---трябва да се свърже разширителя ,към Топлата вода ! Ако има майстори ,,,които са такива ,нека да не си траят и за комерсиално от форума да ридаят ,нека се докажат :cool: щото тоз форум е магия ,като всяка българска шизофрения ,чудя се що съм още тук ,като се топля за два ЛВ /напук / на всичките твърдения ,че не разбирал съм от отопление .... :axe:
alekzadaner - напреднал
В РС имам вода,тя е над половината, като карам градусите до 65 системата може да работи с дни без проблем никакъв, над 65 градуса самата камина избълбуква и тогава идва въздуха в глидерите,съвсем ли отписвате варианта с дефектна камина,пак казвам вдигнал съм я около 1см в задния край, ако не вдигам 65 градуса работи много добре,виках още една Благоевградска фирма,момчетата казаха,че не виждат проблем в инсталацията и нищо не направиха.
kozl - майстор
andro440 написа:
Гледам на колекторите имаш по един свободен извод ,свържи ги с една тръба ,направи байпас / отвори крана на топлата вода до край-а на студената на 1/3 / за байпаса говоря и свободните кранове . А врътката на големия кран -изхода на топлата вода я махни с цел безопасност ,че ако някой го затвори случайно ,ще има бомбастик-там трябва винаги да е отворен крана !УСПЕХ С БАЙПАСА!
andro440 написа:
ако си учил физика ,няма да пишеш глупости и въздуха не се утаява а бяга нагоре , следва да излезе от някъде и в случая е разширителния съд и ако тръбата на разширителния съд е свързана с най високата точка на най високия радиатор водния стълб си влиза в ролята за налягане ,,,нека колегата да направи байпаса между топлия и студения кръг ,,да свърже топлата вода ...към разширителния и да каже кой крив и кой прав
andro440 написа:
системата на колегата и трябва само едно да следва ето тази схема ,за която говоря ,не разбирам защо ,след като някой не може да помогне ,само спами и пише глупости
Изображение
andro440 написа:
незнаещите да почетат малко ,вместо да спамят
andro440 написа:
не ми пречи да си пия ракията ,,че като те чета ми спира мерака -нищо съществено не каза
andro440 написа:
сега искам да обясня накратко ,защо мисля ,че системата на 65-градусовия колега ,ще заработи ,ако я направи по моята схема . ако трябва ще я начертая на програма а не с пайнтъ ! Да оставим Байпаса за последно . помпата в системата на колегата смуче вода от студения край на радиатора /радиаотори -там е свързан и разширителния съд . топлата вода създава налягане ,но в системата има въздух ,който ще се изпусне от обезвъздушителя монтиран на топлата вода на изхода на котела ! Обаче ,се случва следното -помпата понеже смуче и Разш съд е свързан в най далечна точка /предполагам и на студената /връщаща се вода ,и вероятно разш съд е вече празен ,помпата вкарва въздух в котела.Така системата няма как да заработи ,защото се създава и налягане в самия котел и се налага едно безкрайно обезвъздушаване ... Колегата трябва да направи следното -да премести и вкл тръбата на разширителния съд на топлата /входяща вода / понеже разширителния му съд е с един вход и преливник ,поне така го виждам на снимките -или да го свърже към топла и студена вода -това всъщност се явява и байпаса ...ако разширителния съд бъде свързан само с една труба -да е на топлата и да се направи байпаса на самия изход на котела с кран ,който да е почти притворен - ако тази система не проработи по моя начин ,както премиера ,ще кажа ,че си подавам оставката :drinkers:
andro440 написа:
не се сърди ,но ти никакво предложение не даде ,на човека системата да се подобри ,,
andro440 написа:
тук си написал ,че от глидер в глидер прелива -това не може да случи ,защото водата влиза отгоре и заедно във всички глидери ,освен ако не си използвал един параджийски трик ,за който малко хора знаят ,но сега няма да обяснявам подробно ,как се слагат тапи вътре в радиатора и м/у глидерите .Ти байпаса направи ли го ? или да спирам да пиша ?
andro440 написа:
каква пара те гони на 65 градуса ,бре ,,да не те гони параноята
kozl написа:
andro440 написа:
]Въздуха от снимката ,която коментираш ..от първа страница ,ще излезе от обезвъздушителя на щранга ,поставен на топлата вода! Байпаса ,който предлагам да се направи е за изравняване на налягането в котела -Това всеки добър майстор на системи за отопления го знае ! Разширителния съд на колегата е най добре да се свърже точно в най високата точка на изхода на топлата вода,но в случая трябва да прекара нова тръба ! И така системата му ще заработи , но само след обезвъздушаване ,поетапно след като спре всички радиатори и започне от най далечния .А ти ФБР ,,пожелавам ти да спечелиш от лотарията и да минеш на ГАЗ ,че май още си на въглища /color]
andro440 написа:
по добре да!!! ,наистина да спирам да пиша ,че съвсем ще се обърка колегата с 65-те градуса ,, Явно , на някоии им трябва много обяснение ,за да разберат ,защо на колегата водата прелива в глидерите ,останете със здраве колеги ! Трифонов -благодаря ти ! ..
andro440 написа:
andro440 написа:
Системата на колегата с 65 градуса проблема е в това ,че помпата вкарва въздух в системата ---трябва да се свърже разширителя ,към Топлата вода ! Ако има майстори ,,,които са такива ,нека да не си траят и за комерсиално от форума да ридаят ,нека се докажат :cool: щото тоз форум е магия ,като всяка българска шизофрения ,чудя се що съм още тук ,като се топля за два ЛВ /напук / на всичките твърдения ,че не разбирал съм от отопление .... :axe:
Четеш ли собствените си творения или ги меткаш на другите да ти четат бойковското самочувствие?
И да знаеш - спирачките ти не държат.
Последна промяна от kozl на пет яну 13, 2017 1:45 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
alekzadaner написа:
съвсем ли отписвате варианта с дефектна камина,пак казвам вдигнал съм я около 1см в задния край,
Да, съвсем съм го отписал варианта. Последно, какво направи по системата, каква е схемата на свързване. Промени, направи ли някакви.
alekzadaner - напреднал
Повдигнах камината с 1 см, РС си е на студената преди глидера в банята,РС се пада най близо до камината,изкарах целия въздух от камината като на студена камина отворих само 1 радятор и помпата на три,после обезвъздуших само радятора,обезвъздушителя над камината,когато осети въздух си се отваря и пишука,после пуснах всички радятори и пак пуснах помпата,1 Час върти няма въздух, запалих камината до 60 градуса 3 часа я държах, въздох никакъв,после 70 градуса и бълбук бълбук от самата риза,вътре в нея,от там по малко въздух в глидерите,винаги е така....фбр,кажи какво да направя, понеже вече ми идва да звъня на прити.
fbr - майстор
Няма откъде да дойде въздух в камината, и да влезе в системата. Само ще влезеш в разходи да се занимаваш с Прити. По-вероятното в случая е онова, което спомена един по-рано в дискусията. Получават се локални завирания на водата в системата, които във вид на пара смесена с вода,отиват и се наместват в горната част на радиаторите и почва бълбукането, но те не влияят на нормалната работа на системата, ако няма автоматични обезвъздушители. Първото което искам да разбера, махнал ли си автоматичните обезвъздушители. Второ, при пусната помпа от обезвъздушителите пръска ли вода, или дърпа въздух навътре в системата.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Камината ври при 65 градуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: