• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
speka_rs - майстор
вт авг 11, 2020 1:37 pmGornataOL написа:
Не на последно място, предложенията би трябвало най-малко да бъдат обосновани защо са такива. Иначе стрелбата е безмислена... :)
Колега, аз топля 120м2 етаж от къща със 20 кВт Грейко и съм доволен. Гори си слънчоглед и дървестни пелети без грижи, и можеш да си играеш много със настойките.
вт авг 11, 2020 1:37 pmGornataOL написа:
...
Не на последно място, предложенията би трябвало най-малко да бъдат обосновани защо са такива. Иначе стрелбата е безмислена... :)
Аууу, дано мой да стреляш, при опита си да ма застреляш.
За тебе и само днес, вервай ми!
Без да ти смятам топлозагубите на трита етажа, както си обяснил надлежно дограми, вати и др. топлоизолации, обосновано мога да ти заява, че предложението ми надвишава изискванията ти, а по надоле нема. Сметни си ги ако искаш и не си го направил евентуално, и ще се убедиш. По македонските наставления за стрелба да са ръководя, пак ше улуча от първия път.
Ти избираш колко да си докачлив на правилни предложения. До тук отиват към 4ри, но не всички са точни. Ти избираш, теб ше топли.

Дай да видим кво е било закачено на изградената "водогрейна" инсталация, че да напрайм и триангулацията, за още по точна стрелба!
Благодаря все пак... :)

Аз отдавна съм се настрелял и не това ми е целта ...
Топлозагуби не съм изчислявал. Инсталацията съм си я правил сам и никога е нямало такава преди това ...

За закачените консуматори на "водогрейната" инсталация
3 етажа по 4 радиатора - обща мощност както написах 20,7 КВ по производител - макс. - чиста площ за отполение 150 м2 за 3 етажа/
+ 1 бойлер 200 л -
Това е

Казваш че 12 кВ на съответния производител - ще мие целта?
/ погледнах данните които има този котел/ някък си не можа да ме убеди за отдадена мощност за обема и квадратурата която имам / имайки предвид че при нас зимата почва Октомври и свършва Май /

Но все пак Благодаря за съвета.
filmatoplo - майстор
Този котел който показвам е 15 клв ,има и 25 ,и да въпрос на избор е , щом го препоръчвам има защо .
вт авг 11, 2020 4:04 pmGornataOL написа:

Казваш че 12 кВ на съответния производител - ще мие целта?
/ погледнах данните които има този котел/ някък си не можа да ме убеди за отдадена мощност за обема и квадратурата която имам / имайки предвид че при нас зимата почва Октомври и свършва Май /
http://www.termosilikat.com/%D0%B1%D0%B ... 1%81%D1%82
Ако нямаш време да четеш;
Примерът е с изчисления за площ 2/3 от твоята, на един етаж. С чиста съвест добавям 1/3 от изчислената необходима мощност и пак не стигам до 12 киловата. Ти си в по изгодна позиция, понеже ок 30% загуби от тавани, надвишават 10% загуби от пода на горният етаж.
Не казвам, че 15 или 20 са грешка. Казвам, че 12 е най добре. След като не си смятал, значи не знаеш колко остават от онези 20 обявени киловата на радиаторите, при Т на водата да речем 60 градуса. Ми малко повече от половината и пак ще се варите в собствен сос. Това ще е още една грешка, ако не прочетеш и не помислиш как се изчисляват радиатори. Оооп, тука вече е стреляно (свирено). Твоите са преоразмерени, а това е Проблем, за обикновена водогрейна инсталацийка.
Това никой не ти го каза, но днес освен саркастичен съм и готин.
Та, до тука отговор конкретно на твоите въпроси получи ли? Няма единствено решение, има избор.
Мисли и смятай!
sveto - специалист
вт авг 04, 2020 12:20 pmsveto написа:
вт авг 04, 2020 11:49 amТрифон П.Трифонов написа:
Производителят дава спецификации за които е гарантирано стабилно горене и добро КПД. Добрите тунери слизат доста надолу, но са малко и въпреки всичко с цената на компромиси.
Принципно, колкото по малка е максималната мощност, толкова по надолу ще е и възможната минимална.
Дали ще работи добре на доста малка система - около 10KW, каквато е моята?
А Грейко Бижу 16 KW добре ли ще е? Понеже никъде не намирам колко и е минималната мощност.
ср авг 12, 2020 10:01 amsveto написа:
А Грейко Бижу 16 KW добре ли ще е? Понеже никъде не намирам колко и е минималната мощност.
3клвт. Добре ще е, но не толкова добре, колкото по малкото Бижу.
Останалите 6 за какво са ти?
sveto - специалист
ср авг 12, 2020 10:49 amТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 12, 2020 10:01 amsveto написа:
3клвт. Добре ще е, но не толкова добре, колкото по малкото Бижу.
Останалите 6 за какво са ти?
Не ми трябват, въпросът е, дали ще работи добре въпреки тях.
filmatoplo - майстор
Бижу 16 с горивна камера на 10 :wink: .
filmatoplo - майстор
Айде Грейко копирай .За мен е престъпление ..пелетните котли на есен да Не са с това качество.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "избор на пелетен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: