• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
edre - специалист
4i4kotrevi4ko написа:
Кое прави ВИГ да е по-добро от ТИГ?
Ами ако си изясниш каква е разликата между тях?
Lans Link - специалист
edre написа:
4i4kotrevi4ko написа:
Едре,що не обясниш на колегата Чичкотревичко какво е ВИГ и какво е ТИГ,вместо да ......Никой не се е родил научен,така,че малко инфо тук ще е от полза на всеки.
joe007 - специалист
Lans Link написа:
edre написа:
4i4kotrevi4ko написа:
Едре,що не обясниш на колегата Чичкотревичко какво е ВИГ и какво е ТИГ,вместо да ......Никой не се е родил научен,така,че малко инфо тук ще е от полза на всеки.
:-D Ами просто казано е едно и също нещо.
4i4kotrevi4ko - специалист
Lans Link написа:
Горе-долу вече съм си изяснил, въпросът беше малко подвеждащ. Не можах да разбера защо е по-добре да подавам допълнителния материал с ръка, при положение че това може да го прави апарата - нали и в двата случая защитният газ може да е инертен. Във връзка с това разгледах за около 2 седмици какво се предлага на пазара - не бях очарован да видя, че на повечето телоподаващите механизми изглеждаха правени от един и същ производител. При едно от посещенията на чичката даже му се включи защитата на машината от докосване на тестовото изделие.

Та, коя марка и кой модел ще препоръчате - цената да е м/у 500 и 1000лв.
agj - майстор
4i4kotrevi4ko написа:
Lans Link написа:
Горе-долу вече съм си изяснил, въпросът беше малко подвеждащ. Не можах да разбера защо е по-добре да подавам допълнителния материал с ръка, при положение че това може да го прави апарата - нали и в двата случая защитният газ може да е инертен. Във връзка с това разгледах за около 2 седмици какво се предлага на пазара - не бях очарован да видя, че на повечето телоподаващите механизми изглеждаха правени от един и същ производител. При едно от посещенията на чичката даже му се включи защитата на машината от докосване на тестовото изделие.

Та, коя марка и кой модел ще препоръчате - цената да е м/у 500 и 1000лв.

Целта е направата на велосипедна рамка а тя освен че трябва да е здрава ще трябва да изглежда и добре а това с МИГ/МАГ няма как да стане особено що се отнася до заварка на тръби със стена около 1мм.
А отоносно защитения газ при МИГ/МАГ може още малко да проучиш кога може да е само инертен ....
sek.1 - специалист
Защо да не стане с МИГ-МАГ ? Просто заварчика трябва да е опитен и да има ръка .
agj - майстор
Ми да се надяваме че 4i4kotrevi4ko ще има нужната ръка !
skrijo - специалист
Възможно ли е да се заварява с волфрамов електрод с променлив ток и добавъчен материал за ВИГ (без защитен газ аргон) ?

П.П:Извинете ме за тъпия въпрос :-D
agj - майстор
skrijo написа:
Възможно ли е да се заварява с волфрамов електрод с променлив ток и добавъчен материал за ВИГ (без защитен газ аргон) ?

П.П:Извинете ме за тъпия въпрос :-D
Не! Нито на прав нито на променлив ток е възможно заваряване без защитен газ!
Lans Link - специалист
agj

Не! Нито на прав нито на променлив ток е възможно заваряване без защитен газ! [-X

Само да вметна - няма ПРАВ или КРИВ ток. Той е постоянен или променлив :supz:
Поздрави
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 19

Тема "заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: