• 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
:shock: Уауу , важното е че съседната гайка не е посиняла , ужас :lol:
kuger - майстор
dyaneff написа:
Прикачен файл:
Screenshot_1.png
Снимката е от нета. :rolleyes:
Аз имах подобен случай, но с доста по-гадни последици. Под такава "светла" клема имаше контейнер с платки. Понеже производството е с непрекъсваем процес, и от нас зависеха още две фабрики, не ми позволиха да спра машината. Познайте как действа разтопена мед върху електроника.
Е, машината си спря сама :shock:
lov - майстор
Пак с малко си се разминал. При мен на табло НН в трафото. Почнах да разтоварвам ама шината потече върху долния шалтер и като подпли щото защитите не работят и не знаех после на кой свят съм. Излязох пълзешком на четири крака.
moimoimoi - майстор
като спомена трафопост се сетих и аз нещо,незнайно защо началник смяната в една фирма решил да дръпне лостов шалтер под товар от около 1000 ампера.........последвал чудовищен взрив и касата на 20kV е изключила

друга глупост дето съм виждал е пускането на 75 kw двигател директно само с лостов шалтер,пак имаше взрив и вратичката на таблото претърпя 5-6 метра полет
lov - майстор
Ми то при мен ситуацията подобна щото трафа хилядарка а касите не работят. За да изключа трябва да разтоваря всички полета. Бе точно в графата ел. абсурди бяхме. Ще се превхвърляме към ново трафо щото това взело дало и в него да остане само кондензаторната уредба. И всичкото това освен че занемарено с годините а ми и пълно с времянки защото производството не дават да се спира. Е спрехме за близо седмица щото от зор трафа тръгна сам да бяга през вратата на килията. :-D
bobko - специалист
Живеем е България!!!
Страна на неограничените възможности!!!
Тук всичко е позволено,и всеки може да си прави каквото си поиска и да не бъде наказан за това!!!Ето снимка за да не бъда голословен.
Изображение
toolegittoquit - майстор
bobko написа:
Тук всичко е позволено,и всеки може да си прави каквото си поиска и да не бъде наказан за това!!!Ето снимка за да не бъда голословен.
А ти това докладва ли го някъде, приятелю?
bobko - специалист
toolegittoquit написа:
bobko написа:
А ти това докладва ли го някъде, приятелю?
Докладвано е многократно,но ефект нулев.Брата РОМ за него няма закони.Той е ненаказуем и за него всичко е позволено,иначе се чувства ДИСКРИМИНИРАН.
dadko - майстор
bobko написа:
Докладвано е многократно,но ефект нулев.Брата РОМ за него няма закони.
Да ги наричаш "братя" ??? Много неуместно... За мен те не са нито братя, нито братовчеди.
bobko - специалист
dadko написа:
bobko написа:
Докладвано е многократно,но ефект нулев.Брата РОМ за него няма закони.
Да ги наричаш "братя" ??? Много неуместно... За мен те не са нито братя, нито братовчеди.
Ако трябва да изкажа определение за РОМИТЕ искрено и от сърце, дори хора не бих ги нарекъл,но нали трябва да се държим коректно и с уважение към хората и да не насаждаме расова дискриминация.И те са граждани на тази държава,и те работят и допринасят за "благото" на тази страна все пак :lol:
  • 1
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: