• 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Колега ганев ще споделиш ли ератовското управление на какви. Цикли работи на 15сек. Или на 20сек.понеже съм с натурелско управление и ератовска горелка.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съжалявам, тези неща не се помнят на изуст, пък и честно казано не съм се заглеждал - просто не ме интересува. Нямам подръка горелка за да проверя. Там трябва само пелетите да са класА и наклонът на шнека да е 45*. Ако има проблеми се замерва производителността на шнека и се вкарва в менюто, друго не се прави.
rosso666 - специалист
Не аз съм с гп 2 просто исках да направя времената каквито са на оригиналното управление.сега са ми на 15 сек работен цикъл.
mitashki911 - специалист
rosso666 написа:
Не аз съм с гп 2 просто исках да направя времената каквито са на оригиналното управление.сега са ми на 15 сек работен цикъл.
Тъкмо се чудех с каква горелка си че и аз се боря с едни слънчогледови и не мога да ги докарам .
achmonek - специалист
DimitarD написа:
krasen1 написа:
Много правилно iceheart =D> макар,че навремето Лазар писа,че няма смисъл от много степени на горелката.
За да бъдем точни е публикувано точно преди една година и два дни.
LazarGanev написа:
Публикувано: пет дек 26, 2014 5:19 pm.............Това, че една горелка има 40 степени на мощност не е предимство, ама никакво. Ако някой има друго мнение, съгласен съм да чуя доводи, даже очаквам с нетърпение :wink:
Ето и моя довод.
Според мен има смисъл от поне 5 степени, за плавно преминаване на мощностите. В случая имам предвид горелката на грейко, защото съм с такава. При спазване формулата /свързана с FLoad/ за настройките на мощностите, се получава голяма разлика в порцията подаване на пелети между трите мощности. Например горелката работи на Р2, зарежда на Р2 и веднага преминава на Р1. В горивната камера има повече пелети от колкото могат да се изгорят на Р1, като естествено шнека избутва неизгорелите пелети в пепелника. Разбира се че е за около 15 минути докато влезе в режим Р1. Не че съм дребнав за 50 - 100 пелета на ден, но се дразня като гледам как се изхвърля енергия.
Пробвал съм почти всичко което се сетих да си получа тази енергия, но не успявам. Ако някой е намерил решение, моля да сподели как точно го е постигнал.

Ако имаше поне 5 степени щеше да е по различно, все пак всеки усвоен ват си е важен.

И 20 да ги направят степените пак ще е същото. За мен тези три са достатъчни. Това не е инжекцион на кола всичко да става с голяма точност. Дозирането тук не е толкова точно, да не кажа, че понякога има разлики в повече от 20 %. Причината за това,
което казваш, че при преминаване от втора на първа падат неизгорели пелети, може да се дължи на голяма разлика във въздуха на 1 и 2 степен. Тоест, при преминаване на първа, въздухът се намалява и пелетите изгарят по бавно. Това според мен обаче е слабо вероятно. Може да се получи и от разлика в циклите. Тоест ако на първа например цикълът ти е 30 сек. а на втора 45 сек. Ти ще си споделиш настройките, ако не са тайна :yawinkle: . Аз съм забелязал, че най добре е циклите да са си 45 секунди и да се сменя само подаването. Това падане на пелети се получава и след първоначално зареждане. Да речем горелката е загубила пламъка. След това пълни колкото си трябва, но това колкото си трябва пак идва в повечко понякога. След това тръгва (по настройки мисля беше 180 секунди) на втора. Тук обаче подаването и работата на малкия шнек (работата на малки е функция на подаването) идват в повечко за пълната камера. Затова, аз съм задал в настройките след пълнене да продължи въпросното време на 1ва мощност. Но.....понякога пак падат малко (малко жар, а не неизгорели). Толкова точно и прецизно според мен не може да стане. Няма как производителят да дава време от 15 минути за влизане в режим за съответната степен (това е истина - чрез опит се доказва) а ние да искаме бързодействие и установяване за по малко време. При това положение наличието на повече степени според мен не намира приложение.
ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!
mitashki911 - специалист
rosso666 написа:
Колега ганев ще споделиш ли ератовското управление на какви. Цикли работи на 15сек. Или на 20сек.понеже съм с натурелско управление и ератовска горелка.
20 сек. интервал 7kw-1.7-2 сек /15kw-4-4.1сек /20kw - 5.4-5.6сек /25kw- 6.7-6.9сек. /28kw- 7.7-7.8сек тези секунди са подаването на пелетите по фабрични настройки .
doobref - специалист
Ето и моите настройки : Р3 - 5.8/45/45; Р2- 4.8/45/40; Р1-2.8/45/38 . Наклона на шнека е 45 градуса точно. ДТ -9/7/0, температура на водата 71градуса . До тези настройки стигнах като започнах от по-високи стойности и се ръководех единствено по вида на пламъка с въздуха и да не падат пелети от горелката. Разхода за денонощие за сега при тези температури е между 1чувалче и 1ч. и 1/2 , зависи от нощните температури. Горелката се ръководи от температурата на водата и от програмируеми термовентили на радиаторите.
Стоян Петришки - специалист
Със какви пелети е този разход?
rosso666 - специалист
И каква квадратура топлиш
doobref - специалист
Дървесни пелети.Незнам дали са чам или бук. Тъмни са. Отоплявам 100 кв.м. чиста площ и 2 бойлера -150 и 100л. Котела е Солитехс 34кв. Така съм преградил горивната камера,че кумина го държа с ръка при тем.на водата 71 градуса. Котела е повдигнат на метален кош. Скоро ще сложа и абразивен диск за проба.
  • 1
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: