Нека намерим най-тънките цени.
presar - специалист
Дано да ги пуснат най накрая тези дискове, ремонта свърши , но пък от старата ламперия ще трябва да правя рафтове в мазето и дисковете ги отнасям.
juvesan - специалист
profesionalist_wood написа:
mitko64 написа:
По мои впечатления, при сглабяне на рамка, няма проблеми, но нямам доверие на звука от кликането на 45градуса, та задължително внимателно оглеждам дали нонюса показва 45. При рязане под скос, не е най точно, то и скалата е относителна, та правя пробно срезове и меря от две парчета дали сумират 90 градуса. Лазерът естествено при мене за нищо не става. Като забележка още бих посочил че вие малко редукторът.
Затова преди да режа даден детайл съм си изрязал и надписал дървени шаблони с градусите,само слагам до режещия диск и настройвам за секунди. Идеята ми дойде след като видях как майсторите си имаха готови метални шаблони по които си работят на по 150 години които се вкарват вътре в камбаната и завъртат в кръг :lol: :wink:
Ето това е , което ме интересуваше. Защото много ме е яд на менте машинките, които дават невероятни отклонения, твърдейки че всичко е наред и всеки път трябва да ги издокарваш , докато отрежат нещо , за което даже нямаш високи изисквания за точност, но все пак имаш някакви ... :lol:
profesionalist_wood - майстор
juvesan написа:
profesionalist_wood написа:
mitko64 написа:
По мои впечатления, при сглабяне на рамка, няма проблеми, но нямам доверие на звука от кликането на 45градуса, та задължително внимателно оглеждам дали нонюса показва 45. При рязане под скос, не е най точно, то и скалата е относителна, та правя пробно срезове и меря от две парчета дали сумират 90 градуса. Лазерът естествено при мене за нищо не става. Като забележка още бих посочил че вие малко редукторът.
Затова преди да режа даден детайл съм си изрязал и надписал дървени шаблони с градусите,само слагам до режещия диск и настройвам за секунди. Идеята ми дойде след като видях как майсторите си имаха готови метални шаблони по които си работят на по 150 години които се вкарват вътре в камбаната и завъртат в кръг :lol: :wink:
Ето това е , което ме интересуваше. Защото много ме е яд на менте машинките, които дават невероятни отклонения, твърдейки че всичко е наред и всеки път трябва да ги издокарваш , докато отрежат нещо , за което даже нямаш високи изисквания за точност, но все пак имаш някакви ... :lol:
Дори древните герунги на Елу на по 40-50 години са невероятно точни въпреки че са се продавали на цената на ментетата в днешно време :? Изумително е да се случва това в 21-ви век
jekasus - майстор
Гледам в брошурата - дискове вървят със две втулки, наколко намалят D ?
Трябва да погледна моя райдър със какъв вътрешен диаметър :?
presar - специалист
А нивелите дали са точни ?
nikolson - майстор
В линка от немския Лидъл пише •Inklusive 2 Reduzierungsringe (20/16 mm)
mitko64 - майстор
presar написа:
Mиналогодишните стават само за линеал да чертаеш. :-D . За точност забрави, но са и от тънък профил, веднъж стегнах единия с стега бърз захват и се леко смачка.
А дисковете от миналата година сега го оглеждам по- подробно. Изненадва ме логото за 3 години гатанция, не знаех че важи и за консумативи. Доставчикът е OWIM, с две редуциращи втулки са,този 80 зъба го препоръчват за алуминий.Произход - Китай. Трите са в обща прозрачна опаковка, още не съм ги разпечатал. Цената за съжаление не помня. Касовата не пазя, така че и да имат гаранция, не ми важи.
.
presar - специалист
mitko64 написа:
presar написа:
Mиналогодишните стават само за линеал да чертаеш. :-D . За точност забрави, но са и от тънък профил, веднъж стегнах единия с стега бърз захват и се леко смачка.
.
Щом не са точни да си ги продават тогава.
Николай Николов - специалист
Дисковете не стават. По-скоро стават за неточно рязане :D
пишман_майстор - майстор
Зависи за какво ще го ползваш. Аз рязах ламинат с тях . За там биват. Като се поизноси - в кофата и следващия.
От 190мм съм сложил на ръчния си циркуляр. Доста строителен шперплат и дъски нарязах с него.
Поне нямат радиално биене, всъщност нямаха моите , сега не знам, но ако си купувате, задължително си ги проверете .
Преди време за един кофраж купувах едни ментета от Практикер , биеха та не се траеха, отвора им не беше в "средата" :-D . Бях хвърлил кас.бон и нямаше как да ги върна. Срязах ги на две с ъглошлайфа и ги метнах на вторични ( да не се пребие някой с тях ) . Оттогава като купя диск от по-йовтенките проверка при първа възможност, за да имам време да реагирам .

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: