• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sezi - напреднал
Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя
http://www.ebay.co.uk/itm/SIOUX-CHIEF-H ... d#shpCntId
дали се продава в Бг такова нещо, трябва ми за котела......

Намерих го има го и в Бг- предлага се от http://www.chrysmetal.com/items.php?catid=67
sezi - напреднал
Управление HONEYWELL Round MODULATION T87M1003 модулиращ, свързан на 11 и 12 с външна сонда, работи като on/off термостат 55гр зададена стойност на водата, 22гр е зададено на управлението и разхода е 10куб за 24ч.
Котелът си работи по същия начин, като on/off термостат и си модулира мощността за да поддържа тази температура на водата (тази темп винаги стои 55 колкото е зададено, докато работи котела). Ако се достигне зададената стайна темература, котелът изключва и не включва докато не спадне стайната температура. Дори температурата на водата да спадне под зададената, котелът не включва.
А работа на котела, когато е оборудван с модулиращ термостат би трябвало, котелът сам определя мощността с която да работи за да поддържа зададената стайна температура. По този начин котелът в различни моменти трябва да работи с различна температура на водата - в по-топло време с по-хладка вода, а в по-студено време - с по-гореща вода.
Само да уточня (параметър 3 е 30, параметър Е е 55гр, а параметър Р е 10мин). Защо се получва този ефект и трябва ли да махна външната сонда? Млагодаря предварутелно...
Аз ползвам котел Де Дитрих 24 кВ, апартамента ми е около 120 кв.м, но съм с чугунени радиатори и рядко плащам повече от 180 лв месечно. Но мисля, че проблема при газовия котел е че дори и при много добър програматор трудно може да се постигне равномерна работа на горелката т.е. температурата на водата например да не пада под 35 градуса, защото това води до изстиване на радиаторите после рязко затопляне и т.н. Ако някой може да ми помогне и въобще може ли да се направи това задаване на горен и долен температурен диапазон.

Благодаря Ви
sezi - напреднал
Каквото и да направя, каквито и настрийки да пробвам по 11-12куб на 24ч разход не пада котела откакто паднаха Т'те :(. Колега ESPACE ти имаш ли някаква идея, в момента съм с он оф управление.
ESPACE - майстор
Ти пробва всякакви опции, явно проблема си е в топлозагубите на жилището. Мисли за таванна изолация. А външната ако е изпълнена на кюфтаци от долу до горе на блока все едно и нея я няма. Отделно, че и студеничко си е времето.
sezi - напреднал
Мисля, че правя грешни настройки на този котел и затова все немога да намаля разхода. Значи винаги досега когато променя параметър Е на опрделена Т задавах и подаващата да е същата Т (примерно параметър Е на 55-57 и подаваната Т на същата, но параметър 3 беше на мин стойност30 и ми топлеше водата по дълго време пробвал съм и него да повиша на 40 до 50, но все тая). Тази вечер пробвах следното параметър Е го зададох на 60 и зададох подаваща Т на 47, след около 45мин достигна зададената Т 47гр на подаващата вода и почна да върти водата, като Т зададена на управлението сименс RDJ10 не достигна зададената стойност и след 10 мин пак почна да затопля водата и в момента пробвам на 50гр подаваща вода и ще следя дали ще ми изключи по зададена Т на управлението. Незнам др какво да направя, когато достигне желаната Т на управлението дори да е студено навън около 45-50мин не се включва котела.
ESPACE - майстор
Каквото и да си правил не можеш да намалиш толкова ефективността на кондензен котел, че разхода ти да се увеличи с 1/4 или 1/3. Пряко сили 3-5% губиш в най неефективния режим. Явно не искаш да проумееш истината.
sezi - напреднал
Имам сложен гипсокатрон на тавана, мисля , че все пък пак прави някаква изолация. А настройките на параметрите и зададената подаваща Т попринцип такива ли тр да са? Пак е 12 куб за 24ч. :(. Мощността на котела е на минимум 30 е(паранетър 3), параметър 5 минимална Т на водата е 30, паранетър Е е 60 в момента, махнал съм външната сонда.
ESPACE - майстор
Обади се на Пламен да ти ги каже и си оправи настройките, както са по-подразбиране. Не ги помня, не смятам и че има смисъл от това да ги ровиш. Не напразно са написани не съвсем понятно, съвсем друг е въпроса доколко е резонно да се оставя достъп на потребителите до това сервизно меню. От елементарна физична гледна точка ако успееш по някакъв начин да влошиш толкова ефективността на котела, че разхода ти да нарастне с 3-4 кубика на ден то къде ще отидат тези загуби. В атмосферата през комина? Ако е така първо изгорелите ти газове ще достигнат такива температури, че ще ти разтопят полипропиленовия комин. Отдавна ще си излязъл и от кондензен режим. Това и обикновените котли не го могат. Истината е че генерираната топлина от котела постъпва в радиаторите ти и ти топли апартамента. Защо губиш толкова топлина е вече друг въпрос на който се опитах по-горе да дам отговор ама ти толкова си се вкопчил в тия управления и настройки, че не схващаш общата картина.
branko_d - специалист
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!
днес си увеличих глидерите на система. Инсталирах ме новите родиатори след хиляди главоболия, слагане на допълнителни колена, скъсяване на тръби и т.н.
Когато всичко беше готово и започнахме да пълним системата започнаха проблемите, които незнам как да опиша. Първо наляхането се вдигна до 3бара при положение, че спрях пълненето 1бар. С триста мъки налягането падна след като вода изби къде ли не, въпреки, че бях отвъртял лирата в банята като най ниска точка. Най-станното и притиснително е, че изби между едната тръба и шлауха. Тръбата мисля, че е връщаща. Означава ли това, че има теч? Ако да как да го открия.
Звънях на Овергаз, казаха, че могат да дойдат утре, но според тях е избил предпазния вентил на котелето - Витопен 100. Не ми стана ясно защо там обаче. А на вас?
Оказа се обаче, че крана май не държи защото когато съм спрял пълненето водомера продължава да отчита консомация при положение, че нищо друго не е пуснато, налягането се вдига. Пробвах да спрана крана който е на самата захранваща тръба, но системата продължава да се пълни и налягането да се вдига.Защо?
Извинявам се за грешките, но бързам. Оставил съм бременната си жена и малката си дъщеря без вода и топло тази вечер и неискам утре пак да е така.

Благодаря предварително
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: