• 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chungata - специалист
benimm8808 написа:
chungata написа:
benimm8808 написа:
Нищо,проходен отвор стигащ под пепелника.
Така де. Нали от някъде трябва да дърпа кислород за горенето... Ако се запуши този отвор ще се започне с АЛ7.
Колега тва ми е ясно,написах го заради колегите които мислеха,че има вентилатор и за входящия въздух и пипаха настройките за нещо, което не съществува.
:lol: :? MM да :evil: И аз миналата година си поиграх с тези настройки, а после разбрах, че ми е спестен единия вентилатор :supz: (кеф, ще харчи по-малко ток). А иначе експериментите за оптимални настройки продължават.
benimm8808 - специалист
При мен настройките продължиха 2 месеца,убедих се че това е минимума разход,който мога да постигна и от тогава не съм я барал.
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
При мен настройките продължиха 2 месеца,убедих се че това е минимума разход,който мога да постигна и от тогава не съм я барал.
Аз още преди 3 дена спрях с чуденето за втория вентилатор.....като разглобих цялата печка по други причини, и видях че няма.
Колегата benimm8808 ми помогна с доста указания , за което му благодаря.

benimm8808 до колко разход я докара и какво отопляваш , на колко градуса на водата?
ДА знам за сравнеие при мене как гори и дали има смисъл да се бъзикам с настройките още. Въпреки че сега е топло и няма смисъл, ама питам като застудее да знам.
benimm8808 - специалист
Килограм на час в модулация по вода на 65 гр. това е миналата седмица, когато градусите падаха вечер на 3-4. Сега почти не я включвам. Иначе миналата година при ниски температури ми е качвала и до 1.5кг.,но там за един час се случва да качва на няколко пъти и до 2-ра степен и от там идва по големия разхода.

Като общ разход за сезона 2 тона Скравена,и 12 торби на Ахира. От 1 ноември до средата на април.
Но камината не работи 24 часа,вечер в 23ч. я гася.
zlatev2000 - специалист
benimm8808 написа:
Килограм на час в модулация по вода на 65 гр. това е миналата седмица, когато градусите падаха вечер на 3-4. Сега почти не я включвам. Иначе миналата година при ниски температури ми е качвала и до 1.5кг.,но там за един час се случва да качва на няколко пъти и до 2-ра степен и от там идва по големия разхода.

Като общ разход за сезона 2 тона Скравена,и 12 торби на Ахира. От 1 ноември до средата на април.
Но камината не работи 24 часа,вечер в 23ч. я гася.

При мене горя повече миналата седмица. И аз не я държа 24 часа. Имам 59 глидера 1 лира 1,80м 100литра бойлер.
Да ти кажа бая често качва на 3-та даже , модуира по вода на 62градуса.и за към общо 9 часа работа ( 2 сутрин и 7 вечер) гори 1 чувал на Ахира. Ама нещо режима не ми харесваше. Сега с този който съм направил ще видим като застуде. Сега в топлото е добре :)))
Режима ми е пилети 9 сек подаване , 1 ва степен на 0,7 количество. втора ми е на 1, 3-та ми е на 1,2.
Стартира на 3-та иначе много време отнема да стопли водата и да влезе в модулация.
mizstefan - помощник
mizstefan написа:
jabata написа:
vankatava написа:
Значи тази аларма 7,която се включваше е за големи градуси на изходящите газове,разхерметизирана врата.
Обясниха ми че лятото тягата на комина е по малка,и се вдигали много градусите на изходящите газове за това се включвала тази аларма.
Проблема го решиха като вдигнаха оборотите на разпалващия вентилатор с малко.Щом твърдиш че зимата
ще се отдава повече топлина значи нещата ще са наред,но сега при теста пък всички прозорци бяха отворени.
Всяка информация за тези камини ми е интересна,така че ако не ти представлява трудност напиши или дай някакви линкове.Благодаря за коментарите.
Ок, дотука добре. но температурата на изгорелите газове зависи основно от коефициента на топлоотдаване. Какво значение има дали е лято и в стаята е 27, или зима и в стаята е 27. Коефициента на топлоотдаване ще е един и същи, ама те като я настройват, не гледат ли температурата на изходящите газове? Аз като правя такова нещо, винаги тях гледам.
Както каза, другата причина е по-скоро разхерметизирана врата. По-скоро тя е дала аларма 7, защото вратата не е затворила плътно, и с увеличаване на оборотите на вентилатора, те са успели да компенсират това. Напълно възможно е, тягата като е по-малка и вентилатора по-трудно да издуха газовете, и съответно и входящие дебит е по-малко и поради тази причина дава тази аларма, но и така да е, през зимата при един силен вятър може да има обратна тяга, и тогава да се получи пак същото и по-зле, въпреки че навън температурата е -10 примерно.
Просто майсторите които са ти настройвали камината толкова си разбират, знаят 5 заучени клишета, и какво да правят, и готово. Но не е там причината.
Явно толкова са я и настроили, но това как и колко е настроена ще го разбереш зимата, като стегне студ....
Ама това пак са бели ядове и се оправят.
От мене успех, и ако имаш проблеми пиши, ще се опитаме да ти помогнеме.
Аз ползвам такава камина втори сезон.Преди около 10 дни сутринта при стартиране на камината,на дисплея се показваше,че зарежда пелети но те не се зареждаха.След около 30 секунди излезе аларма 7 "safety termal". При ново стартиране камината се запалва нормално и работи без проблеми и така вече 10 дни.Тръбите чистя на всеки 2 месеца.Някой да помага?
Дойде техник и реши проблема: Беше запушен отвор на камината който е свързан с шлаух с вентилатора за изгорелите газове.
Yordan_Angelov - помощник
За втори път ми дава АЛАРМА 6 - Липса на пелети в бункера
Бункера е пълен, в потата също има неизгорели пелети.
Някои има ли идея каква може да е причината.
Тия украинските ми пелети са малко по дълги, да неби нещо да запецват в шнека.
Ама пък вече съм прекарал 5-6 чувалчета.
Има ли функция за тестване или почистване на шнека.
benimm8808 - специалист
Yordan_Angelov написа:
За втори път ми дава АЛАРМА 6 - Липса на пелети в бункера
Бункера е пълен, в потата също има неизгорели пелети.
Някои има ли идея каква може да е причината.
Тия украинските ми пелети са малко по дълги, да неби нещо да запецват в шнека.
Ама пък вече съм прекарал 5-6 чувалчета.
Има ли функция за тестване или почистване на шнека.
И кво изписва-press water?
Не са пелети колега,от вентилатора е.При това управление една аларма е за няколко дефекта.
Yordan_Angelov - помощник
Ами няма надпис press water, но ако има нещо общо с вентилатора, то като се замисля май все в топлото го изписва това. Когато е студено не е давала такава грешка.
mimitoni - специалист
Привет на всички. Днес при поредното почистване на БУРНИТ ПМ 23 забелязах, че задната стена на горивната камера е чувствително издута на десетина см. от отвора за пелети. Ползвам я трети сезон и не бях забелязал тази деформация. Налягането в системата ми е 1.4 ат. Дали да не го намаля малко. Моля ВИ за коментари :?
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: