• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=n_a Ама ти все нещо чоплиш, а при нас е кал от ноември и то повечето време замръзнала... друга България
[/quote]
Чопля и правя нещо за да съм преуморен и утрепан като се прибера. Да хапна и пийна малко и да си легна и заспя веднага. В противен случай започват тежки нощи с мъчителни спомени.
А за напояването - при мен има много подпочвена вода.
А и пък колко кв. м ти е местенцето ? Аз се грижа за 3 дка / да има място за разходка на кокерозавъра :-D
Трифуне -каква кал бре - то не е валяло от няколко дни.
А и нищо е почерпи и виртуално за именния ден.
Последна промяна от kr1100 на пет фев 08, 2019 10:35 am, променено общо 3 пъти.
Абе не са влиза бе...
Такъв мерак имах с новата копачка есенно да го обърна, ама пустата му кал...
Напролет ши му обърна фнимание. Още малко.
За сега торя с пепел от слънчогледови пелети и събирам био кокоша тор. Последната ще е за следващият аграрен период.
Установих, че и черитата са на кяр, въпреки пипкавото бране и обработка.
Пасирам едно бурканче озехтинени черита и спагетите местят границата с Италия.
Капричозааааааа
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 07, 2019 8:31 pmkr1100 написа:

Чопля и правя нещо за да съм преуморен и утрепан като се прибера. Да хапна и пийна малко и да си легна и заспя веднага. В противен случай започват тежки нощи с мъчителни спомени.
А за напояването - при мен има много подпочвена вода.
А и пък коло кв. м ти е местенцето ? Аз се грижа за 3 дка / да има място за разходка на кокерозавъра :-D
....дам...

Мойта земица е 750кв. Око лакомо, все ми се иска нещо необятно, да не чувам комшиите :-) Хи-хи-хи... Мисля, че си ми е тамън
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Мойта земица е 750кв. Око лакомо, все ми се иска нещо необятно, да не чувам комшиите
[/quote]
Пак ще ги чуваш. Аз на 3 дка се съобразявам кога да кося , защото чували бръмченето.Като запаля вършинаци и трева им миришело- трябва да гледам накъде духа вятъра. То и местността отдавна е СО вече с мръсен канал и водопровод и теснички улички по 3м
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
пет фев 08, 2019 6:19 pmkr1100 написа:

Пак ще ги чуваш. Аз на 3 дка се съобразявам кога да кося , защото чували бръмченето.Като запаля вършинаци и трева им миришело- трябва да гледам накъде духа вятъра. То и местността отдавна е СО вече с мръсен канал и водопровод и теснички улички по 3м
Абе да не ги виждам, ще ми е достатъчно, мисля ;-) Да има някой излишни малини?? Гледам някакви сортове по два метра високи... нека има и за фтичетата :-)
При нас тесните пътчета не стигат до всички. До мен е по пътеки и сурви :-) Голяма романтика, всичко на ръка нося ;-)
kr1100 - майстор
Днес от рано сутринта при около 0 беше 3 в едно. Докато беше хладно и нямаше слънце запали вършинака от късната есен = узрааните лози. Докато гореше разфасовах 1 стара слива и полях обилно в парника. Вътре беше 20-21 гр. и започнах да режа останалите асми. Утре имам задачата да пресея пепелта и да я разхвърля на мсетата за сеене навън, че се задава дъждовно време. Ако остане време кълцам останалите лози.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед фев 10, 2019 5:25 pmkr1100 написа:
Днес от рано сутринта...
Mойта "работа" съвсем смешна. Днес идеално времето и щяло и да вали нощеска, супер да наръся разни семена.... И колата се счупи и сега си чака ред при майстора. Каза, събота... ОК, нямаме чак бърза работа. Чоплих си двата квадрата градска градинка ;-)
kr1100 - майстор
[quote=n_a И колата се счупи и сега си чака ред при майстора. Каза, събота...
[/quote]
Паст -а не се чупи лесно -много е дуракоустойчива до Б5
Пепелта пресята и разхвърляна, асмите изрязани.Ако не вали утре имам 2 колички съчки за прибиране и ще копам дупки за нови лози. Имам за подмяна 6 лози.- набори около 2003г. Ствола се цепи и съхнат.
Ако вали съм под поликарбона да скубя трева около лукочесъна и салатките. Вчера вътре беше 22-23гр. Тогава ще си имам и помощник легнал до мен и похъркващ отвреме на време. :-D
Сливите са вече готови за разцъфване - пъпките зелени пред разпукване.
пон фев 11, 2019 7:27 pmkr1100 написа:
...
Бе градско, ти да ни живейш за да работиш? Малко айляк няма ли за тебе?
Неска му ударих два часа работа в градината и допреди да ти прочета подвизите бях супер доволен.
Andri01 - майстор
Ей,работни Варналии! Дръжте се малко,бе! От много работа гърбат се става,не богат! що срамите Варната,а? :partyman:
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: