potrebitel22 написа:Bleu81 написа:Привет,
За тия, които мислят, че с него ще си развиват болтовете на джантите - може да останат разочаровани. Не разчитайте че болт на 10 години, навит преди 6 месеца със 120нм в алуминиева джанта ще се развие с лекота с 1/4" импакт. Понякога и 300-400 нм не стигат особенно ако майстора се е бил замечтал по плакатите с каките докато е навивал ... За завиване става, но при условие, че после проверите с ръчен ключ или динамометър дали резултата ви задоволява. За високоякостни болтове от М8-нагоре като например болтовете на маховиците шайби на валове и тн, където се затяга с големи моменти 1/4" импакт не върши работа и си трябва 1/2" със 400нм и нагоре.
Поздрави
За 6те месеца вероятно си прав (лично нямам идея), но за другото може и да не е така:
https://www.youtube.com/watch?v=EJ6-PHksOcc
верно не е марката parkside, но има демонстрация на малък импакт при работа с джанти
Виж, всичко което пиша го казвам от личен опит не от клипове в интернет а опит не е като да нямам, понеже от 2011-та имам и ползвам такива машини. Импакта на клипа които си дал е Деволт DCF885 и е 155nm, моят е DCF895 и е 170нм. Парксайда ако не се лъжа пише че е 180нм. И понеже знам възможностите на моя и не е като да не съм се сблъсквал с презатегнали и корозирали болтове го пиша само за да не останете разочаровани накрая. От тия 180 нютона според теб каква част се прилагат на главата на болта като въртящ момент при все че ги прилагаш през накрайник 1/4" който се усуква еластично и "омекотява" удара . Ше ти дам жокер - опитай с върток за щестостен 1/4" и преходник към 1/2" да отвиеш затегнат болт м12 и ще видиш как се усуква преходника.
Със сигурност ще развие нов лъскъв болт с ненаранен конус в нова джанта затегнат до 120нм. Гарантирам обаче, че ще има много болтове особенно на коли с алуминиеви джанти които ще останат неразвити и ако сте събрали голяма публика да демонстрирате новия Парксайд може да стане неловко... Да не говорим да разчитате на него ако се спука гума на пътя.
Ако ставаше така в сервизите за гуми нямаше да ползват пневматични 1/2" а аз нямаше да съм си купил 950нм при все че имам и кабелен 400нм които често е безпомощен.
Поздрави