6osi6 написа:...Иначе, може с това http://watersportsequipment.eu/bg/product-view/587.html...Май че тоа е решението! Ще го пробвам. Номера е да не се задържат капки върху повърхността останалото ще го сършат центробежните сили.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
edemy2001
- специалист
1531 мнения в "ветрогенератор"
alien
- специалист
сега се сетих че също силиконовите смазки вършат работа (не съм сигурен дали това което съм ползвал не е съдържало и тефлон), пръскал съм си стъклото на колата, след това избърсано много старателно, но остава в микропорите на стъклото, след това мога да карам в проливен дъжд без чистачки, капките сякаш се отблъскват от стъклото, ти може да не го избърсваш толкова старателно защото няма да гледаш през него, трябва да се тества
dj_marti79
- специалист
Мерси
Открито и равно поле. Когато духа вятъра е постоянен и не се променят оборотите и посоката. Няма вибрации и тряскане.

Открито и равно поле. Когато духа вятъра е постоянен и не се променят оборотите и посоката. Няма вибрации и тряскане.
Последна промяна от dj_marti79 на пет юни 08, 2012 9:51 pm, променено общо 2 пъти.
6osi6
- майстор
Как се справят с обледяването на Антарктика - Neumayer-Station 3
http://www.awi.de/NM_WebCam/livemovieW.html
Турбината в ляво, работи си без никакви проблеми!
http://www.awi.de/NM_WebCam/livemovieW.html
Турбината в ляво, работи си без никакви проблеми!

mladomo
- специалист
ПО проблема с мълниите за домашен ветрогенератор - такъв проблем няма.
Едно време самосвалите влачеха вериги, а колите имаха мълниеотвод за да изтича мълнията.
Сега нямат и нито един няма ударен от мълния в кола. Вервайте ми няма да ви излъжа, не си правете труда да хващате мълнии. Те са опасни за вашето здраве.
Защо не ми пуснете темичката да си пиша в нея, а вие да си пишете тука, след като не се понясяме?
Едно време самосвалите влачеха вериги, а колите имаха мълниеотвод за да изтича мълнията.
Сега нямат и нито един няма ударен от мълния в кола. Вервайте ми няма да ви излъжа, не си правете труда да хващате мълнии. Те са опасни за вашето здраве.
Защо не ми пуснете темичката да си пиша в нея, а вие да си пишете тука, след като не се понясяме?
edemy2001
- специалист
mladomo написа:ПО проблема с мълниите за домашен ветрогенератор - такъв проблем няма.Що ли не вземеш да си намериш друго поприще различно от електричеството!?
Поне като се изказваш за неща за които явно нямаш и понятие, вземи та се поограмоти предварително, че да не ставаш смешен.
От това мнение по-некомпетентно не бях срещал!
Няма нищо общо между колите и колците, които стърчат над нивото на покрива ти. Да си чувал нещо за Фарадеев кафез!? А, да си чувал случайно за самолети ударени от мълнии!? Ако не си вземи та попрочети малко защо няма човек ударен от мълния в кола и във същите самолети, които са удряни от мълнии. Също така прочети за най-елементарни правила за безопасност при работа на открито по време на буря, за гръмоотводите и за мълниите по принцип.
По принцип приемам, че има хора, които разбират от много неща, но не понасям тези, които се мислят за такива, а са въпиющо незнаещи!

mladomo
- специалист
Точно за това говорех, че елетрическите заряди се движат по повърхността и ако го знаеш това щеше да знаеш и как да си направиш съоръжението за да не го ползваш като гръмоотвод. Позасилиха те малко с хвалби и почна да раздаваш поприща. Не се мисли за толкова велик, че още ти падат генераторите по поркивите и нищо ново не си измислил. АКо работеха тия генератори дето искаш да строиш китайските генератори щяха отдавна да са на покривите ни.
tgv
- специалист
Виждал съм разцепено крило и изгоряла електроника на ВГ от мълния. Ветрогенератора е един от ветропарка, показан преди години в Сайта на Тончевв.
Младото пак не четеш. Като че ли отиваме към темата - ЕДНА НОВА ИДЕЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ МЪЛНИИ
ТАНИ защо не му я отвориш, человека иска да си пише някъде.
Младото пак не четеш. Като че ли отиваме към темата - ЕДНА НОВА ИДЕЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ МЪЛНИИ

edemy2001
- специалист
mladomo написа:...Точно за това говорех, че елетрическите заряди се движат по повърхността и ако го знаеш това щеше да знаеш и как да си направиш съоръжението за да не го ползваш като гръмоотвод...Точно там е работата, че знам как да го направя за да е защитен от мълнии, само че защитата няма нищо общо с "електрическите заряди", които "се движат по повърхността". Това да не е скин ефекта при високи честоти, че да "се движат по повърхността"!?
tgv написа:...Младото пак не четеш. Като че ли отиваме към темата - ЕДНА НОВА ИДЕЯ ЗА ЗАЩИТА ОТ МЪЛНИИМай ще гласувам с две ръце за предложението ти!

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература