• 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
grants - специалист
Колеги здравейте , случайно някой да има сервизното ръководство на сухата камина BURNiT Comfort PD 8 kW :wink:
don_gori@abv.bg
Благодаря предварително :partyman:
toto1221 - специалист
отворих едната глава на радиаторите на макс и проблема с дигането на висока температура се оправи,но сега ми пада много бързо градуса защото единия радиатор вечно е отворен,незнам как се правят каквито и да е настройки затова моля подробно да ми обясните как да намаля първоначалното зареждане с пелети когато пали защото пуска страшно много ,и също как да намаля подаването на пелети в момента ми е на минус 7 и пак ми идват много знам кода и при мен е 0000 но не знам къде да бърникам за тези настройки затова моля ви да обясните с възможно най много подробности.благодаря предварително,камината ми е бурнит комфорт пм15+
benimm8808 - специалист
toto1221 написа:
знам кода и при мен е 0000,,камината ми е бурнит комфорт пм15+
Siguren li si che e 15PM.
Da ne barkash modela,shtoto kliucha za dostap na 15kW e drug.
Sorry za latineca.
toto1221 - специалист
ами поне такъв модел си поръчах ,но не знам дали това е правилното меню в което влизам с този код ,,,tpar е менюто в което влизам там ми излизат 4 чертички и влизам с четири 0000,моля помагайте
benimm8808 - специалист
toto1221 написа:
ами поне такъв модел си поръчах ,но не знам дали това е правилното меню в което влизам с този код ,,,tpar е менюто в което влизам там ми излизат 4 чертички и влизам с четири 0000,моля помагайте
На гърба на камината има табелка,виж си модела на камината! Новите модели се водат ПЛЮС ,но те са 13кW и 25кW и нямат нищи общо с по старите модели 15 и 23кW.За новите модели си има отделна тема.
Поздрави.
voni - напреднал
Колега benimm8808 кой е кода за BURNit Comfort PM 15 за влизане в севизното меню при теб
benimm8808 - специалист
voni написа:
Колега benimm8808 кой е кода за BURNit Comfort PM 15 за влизане в севизното меню при теб
Колега провери назад в темата,имаше го някъде.
Аз лично до този момент не съм го давал на никой,надявам се да няма сърдити,просто няма как да знам човека отсреща какво може да направи с настройките. А риск има.
Yordan_Angelov - помощник
Здравейте,
Тая моя АЛАРМА 6 пак се появи, а сега е студено. Забелязвам че се появява когато камината е в режим на модулация, но не го прави редовно.
Какво направих току що: вдигнах оборотите на вентилатора между 50 и 100 оборота нагоре на различните степени.
Забелязвам че температурата на изходящите градуси също се вдигна, изглежда логично.
Може линякои да даде стоиности на изходящите градуси при различните режими.
Моите са:
в момента на 4-та степен 104-110 градуса
преди да вдигна оборотите бяха 95-99-102 градуса.
в режим на модулация т.е. на 1-ва степен поддържа изходящи газове от 65 до 70 градуса.
Дали са нормални тия стойности?
От друга страна пък изгарянето изглежда нормално, имам един такъв кремаво бял нагар, по ръба на потата, не някво черно, пепелта е перфектна няма разнородни частици, не е много, за седмица работа изхвърлям един пепелник.
Забелязвам че в режим на модулация тлее, няма стабилен пламък, като понапълни малко пелети се разгаря и след това тлее, и така на тласъци, да липък да не увелича дозата на пелетите на първа степен. В момента LOAD PELETTE ми е на -5 т.е. П-9-1-01.
benimm8808 - специалист
Колега ти така и не написа какво ти изписва като аларма.Аl 6 ми е исписвало когато свършат пелетите.При мен тази година в началото като я палех(септември) ми излизаше също Al 6 и отдолу мигаше press water.В упътването си пишеше датчик налягане на водата,оказа се че такъв датчик в камината изобщо не съществува.След разговор с инсталатора ми каза ,че Al 6 се показва и когато има проблем във вентилатора,отстрани на вентилатора има датчик на самия него-той се прецаквал.
Винаги когато се активира аларма се изписва и каква е на дисплея.
Yordan_Angelov - помощник
AL6
NO PELETTE

LOAD PELETTE

А иначе датчик за водата има или поне моята сръбска каминка има, имам един уред отзад които показва налягането водата, и освен това в него влиза куплунг с 3 жички които отиват в контролера на крака: +5V , BLU, N.PELL
Този крак N.PELL е свързан и с уреда за налягане и с вентилатора. Така че има логика и в двете да е проблема.
Лошото е че по конкретно не мога да дам информация. Това изписва на дисплея.

Прикачен файл

kontroler.jpg
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: