• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте на всички! :-D
Следя темата от самото начало и благодаря за много добрата идея и всичките коментари по нея. Запалих се от самото начало и вчера почти успях да си сглобя видео стената. Утре вечер ще кача тук и подробни снимки. Но при мен се получи много блед образ. Нямах време да пробвам настройките на монитора но мисля че няма да имат голям ефект. А върху матрицата не виждам такъв слой
Покриваш матрицата с хартиени кърпи за ръце и ги намокряш хубаво.
Трябва да са много мокри, но пази платките от водата.
Нека се кисне около 1 час, след това внимателно отделящ поляризиращия слой.
Има и от двете страни на панела, махни и двете за по-добра картина
.
Мисля че е от проектора /лектор 1/ ! Доста е старичък. Ако някой може да помогне.......... с идея!!!! :?
JoroM - напреднал
По4исти ли му стьклариите на проектора, вклю4ително и огледалото? При мен стьклариите бяха доста мрьсни, но след основно разглобяване и по4истване сьс специален препарат за стькло, сега блестят. Оригиналната крушка е 650 вата. При твоя колко вата е?
bobtosh - специалист
Изчетох всичко на един дъх! Много ми допадна този проект и самата идея си я бива.
Обаче забелязвам че при всички изпълнения, включително и тези от статията се забелязва че в четирите ъгъла картината е скосена (изрязана, закръгление и т.н.)?!
Защо така и това може ли да се избегне? :?
По4исти ли му стьклариите на проектора, вклю4ително и огледалото? При мен стьклариите бяха доста мрьсни, но след основно разглобяване и по4истване сьс специален препарат за стькло, сега блестят. Оригиналната крушка е 650 вата. При твоя колко вата е?
Моята и тя е 650 вата. Ама никакъв ефект. А стъклариите не съм почистил още но сега ще го направя. Ето малко снимки но са само на разглобения монитор. Като проработи стената /дано/ ще кача още

Малко проблеми с комп. Ще са тук до вторник със сигурност.
Последна промяна от jelev_oli на нед май 20, 2007 7:46 pm, променено общо 1 път.
JoroM - напреднал
Кьде са снимките? Какьв монитор използваш?
stoi - помощник
Имам един въпрос. Когато се разглобява монитора премахва ли се и лампата която е в него ? Защото немисля че е нужна вече, щом отдолу му свети проектора !
unicata - специалист
разбира се че се маха подсветката, нали това е замисъла, да ползваш светлината и лещата на проектора :-)
stoi - помощник
unicata написа:
разбира се че се маха подсветката, нали това е замисъла, да ползваш светлината и лещата на проектора :-)
Значи си търсим монитор с изгоряла подсветка, който що е евтин. :-D Вече имам оферта от 100 лв за 17-ка с изгоряла подсветка. Мисля че ще има и по-евтини....
Здравейте и аз сам готов . Как да си намаля образа като при chavdata .Защото имам две малки платки точно в ъгъла на монитора отзад и влизат в образа, а не може да се сложат на друго място. С лектор и този монитор.
stoi - помощник
Някой знае ли защо в подобни проекти по чуждите сайтове слагат френелови лещи пред и зад манитора ?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: