• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Но това е подова конструкция. Препоръчително OSB-то да е 22мм с перо и нут. Квадратурата е 150м2, а БРАМАК са смятали върху 220м2. Иначе за дъските съм абсолютно съгласен.
janadark3969 - напреднал
Попринцип в обшивка на покрив също имам нешлайфано OSB 15мм но ще го сменя с дъски.
Последна промяна от janadark3969 на вт апр 02, 2013 9:40 am, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
janadark3969 написа:
Иначе днес ми пратиха офертата за покрива от Брамак и материалите ми излизат 13 000 лв.
Кои материали - не вярвам от Брамак да са ти калкулирали дървената конструкция, ватата и обшивката? С ДДС/ без ДДС/ с транспорт/без.... Освен това няма ли да започнеш с бетона и зидарията :?
P.S.Последно не разбрах и каква е площта на самия покрив и дали е само един?
janadark3969 - напреднал
Дървената конструкция, ватата и обшивката не влизат в цената. Ценада е с ДДС като ми обясниха че като се видим може да преговаряме за отстъпки. Покрива е 200 кв.м. Втория етаж е по навътре от първия и съответно имам още 70 кв. м . Като цяло покрива ми е ясен, проблем имам с грубия строеж. Както написах вече по горе получавам оферти с огромни разлики в цената. Интересува ме за тази количествена сметка която съм прекачила какви са ви вижданията като крайна цена.
janadark3969 - напреднал
Здравейте момчета,
Най накрая му се вижда края на моя строеж. Имам запитване към тези който разбират от покриви... Моя майстор ми обяни че покрива е на щипки и било нормално да има луфт под шапките, вие какво ще кажете по въпроса. На мен ми се вижда страмно но все пак аз не съм професионалист и просто искам второ мнение... Ето линк към обекта. https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1
Благодаря предварително...

Прикачен файл

10006036_668433166548863_758680735_o.jpg
10006036_668433166548863_758680735_o.jpg (76.42 KиБ) Видяна 2596 пъти
Като разгледах снимките- това Ви е най-малкия проблем. Този, който е строил къщата е правил и покрива, така ли е ? Капаците имат отвори, които се разпробиват и се захващат с винтове за дърво към летвата.
VLADO66 - майстор
Спестени ми се види вякои елементи като скоби http://www.bramac.bg/produkti/pokrivni- ... apaci.html
janadark3969 - напреднал
Сега вече ме стресна... Какво имаше предвид под това ,,че ми е най малкия проблем". Иначе да един и същи човек ги прави.
VLADO66 - майстор
janadark3969 написа:
Сега вече ме стресна... Какво имаше предвид под това ,,че ми е най малкия проблем". Иначе да един и същи човек я прави.
А май липсва и това http://www.bramac.bg/produkti/pokrivni- ... apaci.html
:) Как познах ли?. Елементарно. Нямаш нито една ламаринка на покрива. Освен скобите за капаците.
Предстои ти монтаж на улуци и надулучни поли. Или със скеле, или отгоре. Трябва да стъпва върху керемиди или да се разпокриват керемидите. На долното ниво няма начални капаци. Нямаш нито една ламарина по страничните челни дъски. Връзката между покрива и стената как ще се прави. С WakaFlex или с ламарина? Как ще стъпи скелето върху керемидите, как ще се лакира стрехата? И тези клечки които сте ги сложили за ребра, ваша идея или на проектанта?
Сигурно имаш предвид долното ниво, Владо.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Тема "Строеж на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: