• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
Всичко за дърводелството
cvetankirilov - специалист
аха, нещо такова си мислех и аз, имам тамън три такива фрезера. с малък, среден и голям радиус :partyman:
EDI - майстор
Благоверната от доста време иска да и направя една стойка да си държи рулото с кухненска хартия и днес ми остана време.Намерих малко отпадъци из работилницата.Основата е парче чам 22 мм оформено като квадрат на герунга.Обкрайчено е с изрезки о дъбово дюшеме, също изравнени на герунга и залепени с лепило като кант.Шиша е парче дъб, също остатък, оформено с оберфрезата за малко търговски вид. :lol: На основата ударих една стружка на оберката.Не е лакирано ,само шлайфано, така ще го оставя.От долу шиша е хванат за основата с един винт за дърво.

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (108.97 KиБ) Видяна 1665 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (100.35 KиБ) Видяна 1665 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (100.75 KиБ) Видяна 1665 пъти

Прикачен файл

1.jpg
ZEDYCUS - майстор
:partyman: Edi що не резна дъба под 45 градуса, да стане като рамка. Не, че така не е красиво и функционално, ма така или иначе си рязал с герунга. =D>
EDI - майстор
Не ми стигаше дължина на двете къси парченца, идваха късички и не ми се режеше дъска за един дребосък, реших да сглобявам с наличното.
ZEDYCUS - майстор
:) Ясно , то и аз така правя напоследък, с каквото има сглабям. :partyman:
EDI - майстор
Доста такива дребосъчета ми се намират след дъбовите врата и ми е жал да ги хвърлям.Ползвам ги за такива дребни дървении. :partyman:
griffin - майстор
Еди това с оберката можеше да го окръглиш, нарочно ли го направи така.
EDI - майстор
Да, нарочно му оставих ръбовете, да изглежда малко по-разчупено. :partyman:
EDI - майстор
Тези дни съм в отпуск и поработих малко.Направих втория долап от серията ВИЛА.Ще е над долапа в дъбовия плот, закачен ще е за стената.Нищо особено - стандартна кройка, малко разчупен долен открит рафт.Вратичките са по стандарта на серия ВИЛА - вътрешни с външни панти.Изработени са на оберката.Пантите съм ги разглобил, виждат се на снимката да им сменя осите, че фабричните луфтове не ме устройват.Материала е чам.Долапа е с плотове 22 мм, рамката на вратата е 19 мм.Лака е ДУФА цват ДЪБ.Бялото на вратите и таблите ще се минат с две-три ръце цвят ТИК.

Прикачен файл

DSC04338 нов долап 2.jpg

Прикачен файл

DSC04331 нов долап.jpg
DSC04331 нов долап.jpg (99.31 KиБ) Видяна 1473 пъти

Прикачен файл

DSC04327  нов долап 1.jpg
DSC04327 нов долап 1.jpg (101.34 KиБ) Видяна 1473 пъти
Последна промяна от EDI на ср юни 24, 2015 12:07 am, променено общо 3 пъти.
EDI - майстор
Ето още две снимки.

Прикачен файл

DSC04337 панти нов долап.jpg
DSC04337 панти нов долап.jpg (107.79 KиБ) Видяна 1473 пъти

Прикачен файл

DSC04336 нов долап 3.jpg
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Тема "Малко мебели, собствено производство, за вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: