• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 34
Всичко за този вид строителство.
jekasus - майстор
Tsilkov написа:
Последната седмица се занимавах малко с проектирането на сграда (клиентски център) на едно от енергоразпределителните дружества. Та тия господа си плащат тока на себе си, топлят се с климатици и сградата се ползва по 8 часа на ден с доста по-ниска температура от жилище с много хора и компютри които да излъчват топлина. В същото време изискването им (за всички сгради в България) е минимум 16 см. топлоизолация от екструдиран пенополистирол :wink: Хубаво е всички "Хитър Петровци" дето си слагат по 5 см незнайни изолационни материали и не вярват на цифрите които пиша, да се позамислят върху този неслучаен факт.
Tsilkov, нали знаеш, че не им пука за парите, ще им признаят като инвестиция цялата работа(а тока не е техен, купуват го), а "Хитър Петровци", ако имаха този късмет...........
Tsilkov - майстор
jekasus написа:
Tsilkov, нали знаеш, че не им пука за парите, ще им признаят като инвестиция цялата работа(а тока не е техен, купуват го), а "Хитър Петровци", ако имаха този късмет...........
Купуват тока ама не на нашата цена :wink: Освен това да си играят да го направят на задание (което предполагам не е само за България) няма общо с това къде колко ще краднат и ще го пишат инвестиция.
nikolovvd - майстор
Преди 2 седмици завърших ремонта на една от стаите в къщата, където на външните стени, които са две, има монтирана вътрешна изолация. Това бе първата стая, която преди години изолирах с 2 см фибран. В последствие останалата част от къщата изолирах с минерална вата и гипскартон. Винаги имаше разлика с 2-3 градуса между това помещение и останалата част от къщата, т.е. в стаята с изолация фибран, температурата бе по-ниска. Тази година се оказа, че сина ми има алергия към мухал и плесен и когато е в тази стая се скъсва от кихане и кашляне. Затова реших да изолирам още веднъж помещението, като при това го запечатам и с хидроизолация, защото сметнах, че може би прониква влага от мазето под стаята и образува плесен между фибрана и стената. Пода е дюшеме и върху него съм положил посипка и гипсфазер (Вида флоор). От изолацията свалих долните 10 см, за да достигна до стената и напълня първо със строително лепило всички фуги между стената и дъските, и в последствие с гипс, за да изравня нивото с гипсфазера. След това запечатах с един материал за хидроизолация - течна гума, който обхваща 10 см от старата топлоизолация, стената и целият под. След като изсъхна всичко монтираха и гипскартона с ватата. Сега там е доста по-топло от останалата част на къщата. От както паднаха температурите в стаята си стои 17 градуса, независимо, че отвън е около нулата. В цялата къща таваните са окачени, за да не топля комшиите отгоре. Мисля че това е първото нещо, което трябва да се направи при изолирането на помешението. Особено в панелните блокове през тавана отлита 80% от топлината. За постигането на ниска консумация на топлина има още много неща, които трябва да се съобразят и направят. Едно от тях е вкарването на свеж въздух в помещението и при това да не се губи топлина, т.е. да се отнеме температурата му преди да се изхвърли навън и да се отдаде на входящият студен въздух. За съжаление такива системи са скъпи и се прилагат за големи помещения. Естествено това не се постига без енергия, което ме кара да мисля, че такова нещо като пасивна къща е непостижимо, поне у нас. За Исландия е ясно. Там под всяка къща е поне 25-30 градуса, а има места където можеш да си вариш яйца и картофи в една дупка изкопана в земята. :-D
Tsilkov - майстор
nikolovvd написа:
.............Това бе първата стая, която преди години изолирах с 2 см фибран. В последствие останалата част от къщата изолирах с минерална вата и гипскартон. ..................... т.е. в стаята с изолация фибран, температурата бе по-ниска
Ми нормално - 2 см. фибран са едно няма нищо - колкото да не са супер студени стените.
nikolovvd - майстор
Къщата е стара с 45 см стени от плътни тухли и тогава ме посъветваха да направя такава изолация, но сега вече знам какво да правя. Тогава целта бе да се прекъсне термомоста и да няма плесен.
Фитилчо - майстор
Тази тема ми се стори най подходяща, защото е за стени, макар и за Изолацията им. :)

Чудех се дали е възможно на къща от желязна конструкция да се заменят дъските, които са завити в металната конструкция с изкуствено фурнировани кухнениски плотове 38 мм дебели от ПДЧ :shock:

Какви биха били последствията от тази замяна на дъските с ПДЧ 38 мм - ВОДОУСТОЙЧИВО от двете му страни?
Единственият недостатък , който виждам е, че е доста по тежко :?

Благодаря ви !
Поздрави, Ники
Фитилчо - майстор
Ето за това иде реч :-D :

Изображение

Плочи са, но не са кантирани отстрани, са сметка на това са ламинирани като кухненски плот от двете страни :) Демек с МНОГО дебел НЕПРОМУКАЕМ ламинат и са дебели 38 мм :shock:

Мисля да запечатам страните с голо ПДЧ със гъст битумен грунд на 2/3 ръце
Фитилчо - майстор
Ламината е доста дебел :shock:

Разликата в размерите е почти 1 мм там, където липсва ламинат едностранно.

Изображение Изображение Изображение

Плоскостите са Австрийски, на някаква незнайна за мен фирма и са 4м на 1.30 м и са ми много удобни ...

На покрива не смея да ги сложа, заради теглото, но стените мисля да направя с тях...

Пак да попитам - биха ли имали някакви недостатъци освен теглото? :?
Тани - модератор
Аз съм се спрял на това: http://baumarket.bg/product/gipsofazer_ ... _hi_knauf/

Изображение

което ми се струва доста по-удачен вариант от ПДЧ. Ако го имаш налично и/или не се налага да го плащаш, вече е съвсем друг въпрос!
Фитилчо - майстор
Плащам го, ама цената е толкова символична, че ми е ПО-евтино от дъските дори... а си мисля, че е доста по добро от дъските и пести време :wink:

Просто ми изпадна на МНОГО хубава цена около и ще имам възможност да си го накроя на вертикален плотер/циркуляр директно по размер, което ще ми спести адски много време още :wink:

За покрива се притеснявам, защото една такава плоча тежи около 100 кг и не смея да набухам там заради теглото.

Като цяло ми трябват около 10 плочи за всички стени, като ще има и доста прозорци, които ще олекотят .

Мисля си, че ше има по-добра шумо изолация от дъските :wink:

С гипсфазер ще си направя банята отвътре :razz:

Това с този ламинат 1 мм от двете страни и дебелината си от 40 мм , си мисля, че е по устовйчиво на влага от гипсфазера.

Това ще седи на металната конструкция завито, върхиу него ще сложа мембарана, EPS 150 мм залепен с пяна и завит с винтове за тези плоскости и отъгоре ще има мазилка с мрежа.
Последна промяна от Фитилчо на нед мар 23, 2014 3:04 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: