• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 40
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fbr - майстор
Май нарочно избързаха с референдума.
ivanovbg - майстор
Ако искате да направим една статистика със сметките на гласувалите с ДА,НЕ и негласувалите на референдума. Може да стане интересно :? :-D
jekasus - майстор
Сега колко е старо и колко е ново :-D Само служебно :lol:

Прикачен файл

DSC_0785.jpg
Draganov - специалист
Интересна тема се е разгоряла,а аз съм я пропуснал.
Наистина пониженото напрежение няма как да върти електромера по-бързо.Специалистите знаят защо,а неспециалистите няма да разберат с две думи какво е токов трансформатор и т.н.
Съгласен съм с теорията,че при готвене с понижено напрежение е възможно (макар и малко) по-голям разход на ел-енергия,която би "излетяла" във въздуха под форма на топлина от по-продължителното готвене,ако котлона е неефективен.
Но уреди като лампите с нажежаема жичка,отоплителни печки с реотани,хладилника,биха спестили ел-енергия ако работят при 180в. вместо при 220,с уговорката,че лампата ще свети по-слабо,печката ще грее по-малко, а за хладилника напрежение под 170в може да е фатално.
Всички съвременни уреди с електроника,които имат импулсни захранвания(енергоспестяващи и светодиодни лампи,ЛЕД и ЛСД телевизори,ДВД-та,компютри и пр.) обикновено работят от 160 до 250 в с константна консумация на мощност и не могат да въртят по-бавно или по-бързо електромера.
ivanovbg - майстор
За мен това си е една голяма манипулация и измама. Спомняте ли си че преди референдума тръбяха че нямаме нужда от повече ток, как повечето тецове работели с намалена мощност? То не бяха графики в реално време, експертни мнения и тем подобни. Как става така че като цяло сме произвели по малко ток, а без да е качена цената плащаме двойно?

Другото което е че на базата на моя опит с екута на колите и друга електроника, всичко което може да се прочете може и да се презаписва. Колко му е няколко работни групи снабдени със съответните уреди с дистанционно отчитане(записване) да манипулират показанията на електромерите? После слизаш гледаш цифрите и си викаш - вярно. Защо в малките села дето повечето електромери са им в къщата нямат оплаквания? Задава ли си някой този въпрос? Примерно родителите ми живеят в Ромча. Сметката си им е почти същата като предния месец, а моята е почти двойно като се има в предвид че от коледа до нова година бяхме при тях? И техния електромер е електронен. Баща ми е пенсиониран енергетик и си записва показанията всеки месец при посещението на инкасатора.

Може би дружествата са решили да си върнат жеста http://www.pernik1.com/%D0%BB%D1%8E%D0% ... D0%BE.html
fikata - майстор
ivanovbg
Значи мешана салата от теория на конспирацията и политика при тебе защото не си записваш показанията на твоя електромер ли?
dobcho_vn - специалист
5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
moimoimoi - майстор
dobcho_vn написа:
5 страници само чеса и мерене.Нищо друго ! Един го каза по-горе ама, ви не та не !
Помните ли с колко скочи тока на 01.07.12 год. ? А ? Не помните ? Ми средно с 14 % !!! Като за трите ЕРП-та разликите са пренебрежимо малки ! И така лятото кеф, консумация никва, скара бира на корем ! Х.я си влизаше бавно и нежно, ама някой да е протестирал, а ? Не ! И сега след раязко набиване зимъска, когато е студено и консумираме повечко, всичко живо ревна.Еми ще реве, лятото като не се усети какъв му го готвят зимата, сега целия вътре ! Това е положението !
Ето на, онзи ден се прокрадна идеята и за сезонни цени на тока, познайте кога ще е най-висока, друга идея да се актуализира цената, при всяка нововъведена значителна мощност от ВЕИ, какво и да значи това и т.н..
добре бе колега как ще коментираш това че аз за периода 20 декември-10януари имам 284 лева/13.5лева на ден/като има два дена по коледа дето не е имало никой в апартамена,ако не се смятат тия дни идва на 15 лева на ден, а за 11януари-8февруари имам 144лева/4.96лева на ден/
hidrazin - майстор
Имаш ли разлика с платената сума и отчетената по показанията на електромера? Засичал ли си ги?
Малко ми мяза на това:
- Ходих на кръчма и много пари ми взеха.
- Ами колко изяде и колко изпи?
- Де да знам колко съм ял и колко съм пил ама много пари ми взеха.

:lol: Друг път да си гледате електромерите. Там има едни цифрички дето се сменят.
:partyman:
moimoimoi - майстор
това са моите сметки по показанията на електромера,сметката не е дошла още,утре излиза в нета и ще я видя
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 40

Тема "По-ниското напрежение "върти ли" по бързо електромера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: