• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toto1221 - специалист
моля ако някой има настройки за 13 плюс да ми ги прати ,,,grants ще ми изпрати неговите настройки, но искам да сравня и с други колеги
benimm8808 - специалист
Колега,от вода няма как да е проблема-просто тази камина не следи нищо по налягане на водата освен температурата.
Това,което написа е логично за температурата в горивната камера,просто тя(електрониката) отчита,че няма процес на горене и я гаси.Това може да се дължи на лши пелети(не калорични).
Пробвай да вдигнеш оборотите на вентилатора,като на най-малката(1) степен да не е по малко от 1500об,пробвай и с други пелети.
Имаше параметър в менюто,което можеше да се следи температурата в горивната камера,нормално е ако падне под тази стойност,електониката да реши,че нама горене и я вкарва в авариен режим.
Поздрави.
kafaka - специалист
benimm8808 написа:
Колега,от вода няма как да е проблема-просто тази камина не следи нищо по налягане на водата освен температурата.
Това,което написа е логично за температурата в горивната камера,просто тя(електрониката) отчита,че няма процес на горене и я гаси.Това може да се дължи на лши пелети(не калорични).
Пробвай да вдигнеш оборотите на вентилатора,като на най-малката(1) степен да не е по малко от 1500об,пробвай и с други пелети.
Имаше параметър в менюто,което можеше да се следи температурата в горивната камера,нормално е ако падне под тази стойност,електониката да реши,че нама горене и я вкарва в авариен режим.
Поздрави.
Напълно съм съгласен с изводите ти колега.Поздрави!!!
toto1221 - специалист
Да споделя благодарение на grants който ми даде негови настройки постигнах един по добър резултат ,но моля кажете според вас добре ли е или още да се мъча да свалям разхода бурнит комфорт 13+ отоплявам 90 квадрата чиста площ ,4 панелни радиатора 1,20 на 60 ,,,,и два радиатора 1,70 на 60 ,,,разход 15 килограма за 17 часа ,,,държа водата на 58 градуса като камината ги достига и изключва после пак включва и така цял ден,добре ли е или още нещо да променям
benimm8808 - специалист
Колега пробвай единствено да промениш режима ON/OFF да модулира по вода,но я направи с по голям толеранс на изключване.Разхода е относително при всеки,ако те устройва-значи си постигнал това за, което си направил инвестицията.
Имай предвид ,че това не ти е реалния разход.Паднат ли температурите под 0,там е друга бира.
grants - специалист
toto1221 написа:
Да споделя благодарение на grants който ми даде негови настройки постигнах един по добър резултат ,но моля кажете според вас добре ли е или още да се мъча да свалям разхода бурнит комфорт 13+ отоплявам 90 квадрата чиста площ ,4 панелни радиатора 1,20 на 60 ,,,,и два радиатора 1,70 на 60 ,,,разход 15 килограма за 17 часа ,,,държа водата на 58 градуса като камината ги достига и изключва после пак включва и така цял ден,добре ли е или още нещо да променям
Браво колега , според мен разхода е добър като се има предвид мощността която отопляваш , съмнява ме всички радиатори да са ти отворени на макс , но дори и с термоглави да са е добре разхода.
Мисля си , че ако я направиш да работи постоянно разхода ще падне още малко , защото колкото и да са занижени настройките на всяка степен при самото включване гълта много пелети. Сравнявах що годе теоретически разхода при ON/OFF режим и ако работи нон стоп на по-ниски степени и ON/OFF-a си гълта повечко матрял :lol:
При мен днес от 6 сутринтта (запали студена) до 23:00 (така съм я настройл) изгори точно 12кг.
Голямо значение за мен си има и изолацията и дограмата на жилището :wink:
grants - специалист
Колеги как се справяте със зацапването на стъклото , аз го мия на 2 дена но петното отгоре започва да става все по-голямо и по-голямо и доста трудно се мие. Предполагам стъклото е някакво фалшиво или бъркам :?
Гледам лесно се демонтира , та може да си поръчам някое по-читаво по размер ако е то разбира се , някакви идей :?
Изображение

Ето каква гняс излиза от него след 2 дена нонстоп позлване
Изображение
transportna - специалист
Колега, не си купувай ново стъкло. Няма смисъл. Аз имах на печката си закалено, японско с две думи върха. Но и то се е зацапвало понякога и за половин час. Майката му е циф и домакинска гъбичка. За 2-5 минути накисване и после леко потъркване с абразивната част на гъбката. Става като ново и без да се сваля от вратичката. Успех!
Svezar - специалист
Ако някой иска да си гледа игривия пламък през стъклото и да му топли душата ,ще трябва час по час да спира камината и да бърше,доста бързичко почерняват :lol:
toto1221 - специалист
според мен е и от качеството на пелетите аз специално проблем с стъклото нямам ,за може би 3 дни горене съвсем леко ми почернява отгоре и го минавам с леко навлажнен вестник нищо повече и остава така още три дни без проблем
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: