• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 написа:
Трифон П.Трифонов написа:
gnt69 написа:
Не може газовете да излязат през най топлата точка на котела и да бъдат на вода 50 на =D> газове 35 ти си направил перпетум мобиле.
Колега,газовете не излизат през най топлата точка.
Най топло е в горивната камера.После следва топлообмен с топлоносител.Целта е да излязат максимално охладени без появата на конденз , разбирасе. Термометъра е над горивната камера и това заблуждава питащия , а и теб.Бъди малко по тактичен с хора като теб!
Продължаваш да пишеш по инерция.Помисли! Никой не е безгрешен.
Копирах ти такова намерих от котел с горелка HERZ pelestar
Освен състава котелът следи и температурата на димните газове, като не позволява тя да надхвърли 170°C, (нормално тя е между 120 и 130° C), за да не спада КПД-то.
Не разбрах това каква връзка има с по горните ти твърдения,но вече няма значение,че взехме да мажем яко.
Надявам се , това , което написах, да е вярно и да е било ползотворно за питащия!
val303 - специалист
Благодаря за ползотворните отговори. Малко се позаядохме ама в спора се ражда истината нали?
gnt69 - майстор
gnt69 написа:
Колега,газовете не излизат през най топлата точка.
Най топло е в горивната камера.После следва топлообмен с топлоносител.Целта е да излязат максимално охладени без появата на конденз , разбирасе. Термометъра е над горивната камера и това заблуждава питащия , а и теб.Бъди малко по тактичен с хора като теб!
Продължаваш да пишеш по инерция.Помисли! Никой не е безгрешен.
Копирах ти такова намерих от котел с горелка HERZ pelestar
Освен състава котелът следи и температурата на димните газове, като не позволява тя да надхвърли 170°C, (нормално тя е между 120 и 130° C), за да не спада КПД-то.
Не разбрах това каква връзка има с по горните ти твърдения,но вече няма значение,че взехме да мажем яко.
Надявам се , това , което написах, да е вярно и да е било ползотворно за питащия!
Колега да те питам нещо къде е студената вода в един котел долу или горе до изгорелите газове.
И друго откъде идват загубите в един котел.
Лека вечер от мен.
gnt69 написа:
Колега да те питам нещо къде е студената вода в един котел долу или горе до изгорелите газове.
Студената вода ,в котела , е долу , на входа,който е много близо до изхода. Погледни си котела отстрани и отбележи кое къде е едно спрямо друго-вход,горивна камера,изход.Също и изхода за изгорелите газове. Най често не е горе, а отзад,където обикновено е и изходящата вода.
gnt69 - майстор
gnt69 написа:
Студената вода ,в котела , е долу , на входа,който е много близо до изхода. Погледни си котела отстрани и отбележи кое къде е едно спрямо друго-вход,горивна камера,изход.Също и изхода за изгорелите газове. Най често не е горе, а отзад,където обикновено е и изходящата вода.
Грешиш винаги студената вода и входа е отдолу а изхода е отгоре. Обикновено са разменени ако входа е от ляво изхода е отдясно. Аз нямам голям опит имал съм два котела един Атмос пиролизен и сега Грейко и двата са на тоя принцип направени студена долу гореща горе.
miroslav_cholich - специалист
Здравейте, не съм писал много в тази тема.
С котел Уодърленд съм от четири години, случайно гледах клипче на грейко как минават изгорелите газове и реших да видя и моя и установих, че котелът не е ефикасен, сега с помоща на профил от гипсокартон запуших последният отвор на котела та сега вече се кефя на макс, на трета степен на горелката ( грейко) кюнецът го държа с две ръце.
Качвам снимка и при вас ли е така

Прикачен файл

Без име.png
filmatoplo - майстор
Не знам по каква причина не си имал клапа, почти всички триходови котли имат такава. На втората картинка е по принцип правилния ход на газовете.
miroslav_cholich - специалист
Незнам и аз защо, 4 години си блъскам така колко пари са отишли на вятърът незнам, но добре че видял клипчето на грейко.
Да не би нещо котелът ми да е дефектен, че не са му сложили клапа незнам, ще видя профила от гипсокартон дали ще издържи ако не ще видя да му режа от някаде едно парче 4мм ламарина, моля някой с ИВГ ако има клапа да покаже какво представлява.
spalxy - напреднал
Привет, колкото повече чета, толкова повече ми се струва, че и моят котел харчи доста ...
Котела е waterland с горелка ivg s40, отоплява 2 апартамента в кооперация ( общо около 65 глидера от 50см, 2 лири за баня и един бойлер 120л. със серпентина или грубо около 140/50 квадрата + бойлер ), температурата на водата се държи на 50-55 градуса в зависимост от времето. Има пвц дограма, външна топло изолация и на единияпапартамент има изолация на тавана с гипсо картон и минерална вата. Парното работи нон стоп и харчи между 45 и 50кг пелети на денонощие. От четеното дотук стигнах до извода че трябва да сваля мощността на котела, тъй като работи непрекъснато на 10%, та свалих максималната мощност от 32 на 22kw и минималната от 12 на 6 и чакам да видя какви съм ги сътворил :-D
Ако някой има съвети, ще съм му много благодарен
plastkomfort - специалист
След като смъкна киловатите направили корекция на въздуха?
Щом на 12кв. е работил на 10% значи това трябва да ти е максималната мощност.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: