• 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Дори и да е блокиран така палеца предпазителя трябва да изключи. А това че някой го е блокирал по този начин... :shock: нямам думи. Този щифт не е никакъв щифт, я тел :-D , която не и е там мястото. Ако си вдигал изправен предпазител в режим на късо съединение ще видиш' че палеца на предпазителя не ти чупи пръста да изключва надолу, а палеца остава горе докато го държиш и той изключва. Старите български черни предпазители произведени в Перущица можеше да им се слагат клечки, за да не изключват. Този просто е бил дефектен отдавна.
bat_danio - специалист
И аз мисля, че е редно да пада. А фабричните отвори за какво са освен да слагат щифт(тел)....Може би пломба за неоторизирано вдигане някакви идеи..
Avas_co - майстор
Това би трябвало да е срещу неоторизирано включване.
Виждал съм варианти на заключване на моторна защита и на предпазители, но там ставаше дума за табла на съоръжения по СПО.
То, не че с толкова малоумници...
hidrazin - майстор
На башона има две двойки дупки - едната за пломби против неправомерно/случайно включване и другата е за изключване.
В някои случаи е много наложително да има такива. :-D
:partyman:
mironcho - специалист
Нагледно това, за което писа hidrazin:
Прикачен файл:
S2391.jpg
S2391.jpg (23.18 KиБ) Видяна 2078 пъти

Един от вариантите да се блокира подаване на напрежение по токов кръг без съответно разрешение.
ben84 - специалист
По-скоро хлабава клема е причината.
А тия щивтове се слагат да предпазват от неволно включване или изключване, като предпазителя продължава да работи така, както трябва да работи. :partyman:
Salvador - специалист
Това със заключването е често практикувано по белите държави, ако на един обект работят примерно 10 групи техници.
griffin - майстор
Salvador написа:
Това със заключването е често практикувано по белите държави, ако на един обект работят примерно 10 групи техници.
точно, на шнайдер предпазите имат един улей в който се вкарва заключващия механизъм, за да не вземе някой да те опържи докато си работиш по инсталацията. На някои катинари има оставени полета за да си напишеш кой е заключил веригата :-D
mironcho - специалист
Salvador написа:
Не само е често, задължително е и е съпроводено с хартиено разрешително за работа.
За тези, които им е интересно могат да потърсят инфо за LOTO процедури.
kuger - майстор
Тея ключалки, да ми духат, ще ви кажа аз!
Има си правилници как се подготвя и обезопасява работно място. Има си и едни симпатични табели /колкото бригади, толкова и табели/ "Не включвай работят хора". И, не са единствените.
А това, че дадена работа се оформя с ремонтен наряд, в който са описани точка по точка процедурите по обезопасяване на обекта? Че обекта може да е опасен не само по ел.част, а и по механична?
Това е моето мнение, има правилници и те трябва да се спазват.

пп: Мен ме отхвърлиха от работа след пенсионирането ми, защото съм бил голям педант. Нищо, че имах най-висока степен квалификация, и най-високата квалификационна група /тя важи за определено работно място/.
Ами да го духат, няма да стана съучастник в нечие убийство.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: