Нека намерим най-тънките цени.
fore - майстор
Колега това изказване- за да изкара тия 3 Джаула трябва да се натисне здраво е направо несериозно. Уреда или ги вади тия Джаули или не ! То аз мога отзад и с 5 кила чук да удрям, но това не значи че перфоратора ще стигне повече джаули.
Като се купува машина на която пише че е 3 джаула, се очаква тя с нормално усилие да постига тази сила, а не да трябва да лягам върху нея и тнт.
И аз го сравнявам с 4 кг. Спарки което има и с което съм къртил и бетон от под и дълбоки отвори е въртяло в панелата. Действително си иска хубави видии, но енергията на удара му е 6 Джаула и го постига без да сядам върху машината.
При къртенето на подове единственият недостатък е че машината е със среден размер и е необходимо човек да се навежда. Което пък ще е предимство при къртене на стени. Брато като видя какво прави и вика -От къде го взе това, много добро.

------------
Ходих до Практикер да купя един Хидрфор за Вилата че налагането ептен падна и останах с много добри впечатления от настолните циркуляри за дърво и компресорите от същата фирма.

Даже вече има 50 литорв и на 10 бара макс налягане, но работното пак е 8 б. и дебита е почти като на 24 литрова бутилка около 100-140 л. което малко ме съмнява да развърти както трябва гайковерта и болтовете на джантоците.
Единствено на 100 литровата бутилка с две бутала -дебита беше 370-310 л и тръбата до манометрите беше по дебела което показва че там е истината за гайковерта.

Та Лидлският настолен циркуляр който още не са пускал още е по калпав според мене и цената му е по дебела ако не се лъжа. Колко беше той ?

Пуснали и комплект флекс на батерия и винтоверт за около 380 лева двете с 3 и 1,5 амперови взаимозаменяеми батерии като на Лидлските аналози. Обаче тук пък флекса върти на по ниски обороти-8000. Та Лидлеца бие и като обороти и като цена.
fore - майстор
Shift написа:
И аз се учудих на негативното мнение за малкия перфоратор, но предпочетох да си замълча, защото това ми е първия перфоратор и също нямам база за сравнение.Все пак за пробиване не съм имал никога проблем, а дотук за 3 месеца направих поне 300 дупки в як бетон - основно 6-10 мм, но имах и отвор 14-ка. Свредлата са ми бош и девалт /с 4 ръба/. Съборих и една стена с тухли четворки - там след 10 минути работа ми се струваше,че му е зор и започна да загрява, затова го правих на почивки.
Като обобщение - за пробиване - никакъв проблем, за къртене - средна работа.
Shift- чуди се ! Аз ти сравнявам с малкият Елтос със съчма и със Спаркито с напречен мотор -4 кг ! Тая 1050 вата е посредата и се държи като ватове добре- върти бъркалка за 20 кг разтвор, но като удар е Щета - като съчмената дрелка на Елтос е силата !

Да не коментирам излитащият избирач ! Машината е ефтинджос с поле за дораборка !

Сигурно и ти си лягал върху машината за да изкара 3 джаула колега. :prayer:
sstefanov - майстор
И аз го имам перфоратора и отначало ми се стори, че няма удар. Но като го понатиснах, всичко си му дойде както трябва!
fore - майстор
Дааа, явно аз незнам да работя с тази техника. Трябва да седна върху нея очевидно :? :wink: :lol:
Shift - специалист
fore написа:
Shift написа:
И аз се учудих на негативното мнение за малкия перфоратор, но предпочетох да си замълча, защото това ми е първия перфоратор и също нямам база за сравнение.Все пак за пробиване не съм имал никога проблем, а дотук за 3 месеца направих поне 300 дупки в як бетон - основно 6-10 мм, но имах и отвор 14-ка. Свредлата са ми бош и девалт /с 4 ръба/. Съборих и една стена с тухли четворки - там след 10 минути работа ми се струваше,че му е зор и започна да загрява, затова го правих на почивки.
Като обобщение - за пробиване - никакъв проблем, за къртене - средна работа.
Shift- чуди се ! Аз ти сравнявам с малкият Елтос със съчма и със Спаркито с напречен мотор -4 кг ! Тая 1050 вата е посредата и се държи като ватове добре- върти бъркалка за 20 кг разтвор, но като удар е Щета - като съчмената дрелка на Елтос е силата !

Да не коментирам излитащият избирач ! Машината е ефтинджос с поле за дораборка !

Сигурно и ти си лягал върху машината за да изкара 3 джаула колега. :prayer:
Какво ти стана, човек! Не съм говорил за джаули и др.п. Дори писах, че за къртене е средна работа, пробиване-доволно. С избирача проблем нямам.
fore - майстор
Това дето трябва- става добре, че и резултат има както каза DJя на Сватбата :wink: Понеже се чудиш, та за това да ти кажа, не че нещо е станало..........

А избирача според това което видях е добре да го ревизираш или в даден моент ще изхвърчи една пружинка. Дефекта е масов.
Chefo77 - майстор
Не зная дали са ме излъгали, но са ми казвали, че машината при пробиване и къртене не се натиска силно - само се обира луфта. Натискането водело до намален удар и до повреди. Колко е вярно - не зная, но ми направило впечатление, че 2810-ката като се облегна на нея, пробива по-слабо в замазката.
stan73 - майстор
И с моята машина е така. Не е лидълска, а е от старата профи серия на Айнхел с вертикално разположен двигател. Ако натискаш максимално - не пробива или кърти с максимална сила. Има някаква средна сила с която трябва да се натиска (ако мога така да се изразя) и тогава резултатът е максимален (доста добре се усеща, даже и от любител, като мен).
П.П. Повечето ми консумативи не са маркови, но резултатите пак са добри. Това което намирам като разлика в качествата м/у маркови и кучета е по-прецизната изработка и по-голямата износоустойчивост...
fore - майстор
Chefo77 написа:
Не зная дали са ме излъгали, но са ми казвали, че машината при пробиване и къртене не се натиска силно - само се обира луфта. Натискането водело до намален удар и до повреди. Колко е вярно - не зная, но ми направило впечатление, че 2810-ката като се облегна на нея, пробива по-слабо в замазката.
Точно за това говоря. :!: :idea: И за това се сопнах леко на колегата. Една машина трябва да работи с приложено нормално усилие върху нея.
Ако ще се скача върху перфоратора, то по добре да взема чука и длетото. А да не говориме че ако се попадне на арматура свредлото ще стане на салата с това напъване отзад. :roll: :)

Напоследък Ейнхел ме впечатлява все повече Стан. В Практикер имат доста добри машини които са даже по кадърни от Лидлските. А и разнообразието им е огромно.

Сега взех един техен хидрофор та ще го видиме. С манометър, презостат, 20 литра съд и самозасмукваща помпа с неръждаем самозасмукващ съд.
koveslav - майстор
Chefo77 написа:
:supz: Абсолютно точно казано,колега.Ама никой не го спазва.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: